صدور مجوز ساخت برای ۴ فیلم‌ساز بازی دروغ‌ها در روشنایی چراغ‌های کم‌سو | گزارشی از نمایش «بلوف زودرس» در پردیس تئاتر مستقل مشهد پرداخت ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر اجلاس وزرای فرهنگ سازمان همکاری اسلامی برگزار می‌شود رونمایی از پوستر همایش ملی بزرگداشت فردوسی در نمایشگاه کتاب تهران با حضور وزیر فرهنگ امیر جعفری بازپرس کهنه‌کار سریال «کوری» شد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزاری رویداد تولید پوستر و اکران شهری به‌مناسبت اولین سالگرد شهادت دکتر رئیسی و شهدای خدمت در مشهد از توس تا کوالالامپور | میزبانی رایزن فرهنگی ایران از فارسی‌آموزان مالزی روایتی مستند از تشکیلات مخفی حزب توده ایران | کتاب «سایۀ سرخ» به نمایشگاه سی و ششم رسید رمان‌های محبوب اورسن ولز و کاترین هپبورن ژرار دوپاردیو، بازیگر برجسته فرانسوی، در آستانه محکومیت افتتاح باشگاه ادبی سیمرغ به مناسبت روز بزرگداشت فردوسی بزرگداشتی برای هنرمندی که صداقت و عشق به مردم، بخش جدایی‌ناپذیر از هنر اوست افتتاح باشگاه سیمرغ در آرامگاه فردوسی | محفلی برای شاعران و نویسندگان نوجوان
سرخط خبرها

رونمایی از کتاب الف طا در مشهد | روایتی از روز‌های سخت جنگ + ویدئو

  • کد خبر: ۳۱۹۱۳۴
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۵
رونمایی از کتاب الف طا در مشهد | روایتی از روز‌های سخت جنگ + ویدئو
آیین رونمایی از کتاب «الف طا» روایت خاطرات سردار مجید توکلی‌کوشا، به قلم نسرین رجب‌پور، جمعه، ۱۰ اسفندماه، در تالار نور مشهد برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، مراسم رونمایی از کتاب «الف طا»، روایت خاطرات سردار مجید توکلی‌کوشا، از فرماندهان واحد اطلاعات و عملیات لشکر پنج نصر، به قلم نسرین رجب‌پور، جمعه (۱۰ اسفند ۱۴۰۳) در تالار نور مشهد برگزار شد. این مراسم به همت نشر ستاره‌ها، وابسته به کنگره ۱۸ هزار شهید استان خراسان رضوی و با اجرای نجم‌الدین شریعتی برگزار شد.

کتاب «الف طا» با محوریت خاطرات یکی از نیرو‌های اطلاعاتی دوران جنگ تحمیلی، سعی دارد ابعادی کمترگفته‌شده از نقش اطلاعات و عملیات در دفاع مقدس را به تصویر بکشد. نسرین رجب‌پور، نویسنده این اثر، با استفاده از مصاحبه‌ها، اسناد و روایات تاریخی، به روایت زندگی و مجاهدت‌های سردار مجید توکلی‌کوشا پرداخته است.

در این مراسم، جمعی از فرماندهان، خانواده‌های شهدا، اهالی فرهنگ و رسانه و علاقه‌مندان به تاریخ شفاهی دفاع مقدس حضور داشتند و درباره اهمیت ثبت و نشر خاطرات رزمندگان و نقش آن در آگاهی‌بخشی نسل‌های آینده سخن گفتند.

در ابتدای این نشست، نسرین رجب‌پور با اشاره به اینکه مطالعه کتاب برای خودش نیز تجربه‌ای خاص بوده، ادامه داد: با خواندن بخش‌های مختلف، از کودکی راوی گرفته تا نقش نیرو‌های خراسان در عملیات‌ها، گویی همراه او در زندان ساواک، در تظاهرات مشهد و در میدان نبرد بوده‌ام. لحظاتی در کتاب وجود دارد که فاصله بین رزمندگان و دشمن به حدی کم است که می‌توان نور خشاب‌های شکسته را دید و صدای نفس‌های بریده‌شان را شنید.

وی با تأکید بر اینکه خاطرات بسیاری از شهدا و رزمندگان در سینه‌ها مانده و باید به ثبت برسد، خاطرنشان کرد: عملیات‌هایی بوده که رزمندگان رفتند و برنگشتند و کسی نفهمید در آن لحظات چه بر آن‌ها گذشته است. هنر روایت این است که این لحظات را ماندگار کند. ما وظیفه داریم این خاطرات را به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

این نویسنده در پایان گفت: بهترین دعایی که می‌توان برای یک نویسنده یا شاعر کرد این است که خداوند به او کلمه بدهد؛ چراکه گاهی یافتن یک واژه، تمام حس یک لحظه را در خود جای می‌دهد.

روایت ۹۰ روز شناسایی در عمق دشمن، سخت‌ترین مأموریت نیرو‌های اطلاعات عملیات

مجید توکلی‌کوشا با اشاره به اهمیت فعالیت‌های اطلاعاتی پیش از انجام عملیات‌ها بیان کرد: ما ۹۰ روز در عمق ۲۵ کیلومتری دشمن حضور داشتیم، بدون آنکه یک روز به عقب برگردیم. از ۸ شهریور ۱۳۶۰ تا ۸ آذر ۱۳۶۰ در منطقه‌ای ناشناخته و در گرمای ۵۵ درجه، با حداقل امکانات، مأموریت شناسایی را انجام دادیم.

وی با تأکید بر نقش نیرو‌های اطلاعات عملیات افزود: این نیرو‌ها در دل دشمن مأموریت داشتند تا اطلاعات لازم را برای انجام عملیات‌ها جمع‌آوری کنند. کار آن‌ها از خط مقدم ما تا خط مقدم دشمن ادامه داشت، اما کمتر دیده می‌شدند و نامی از آن‌ها در تاریخ ثبت نشده است.

راوی کتاب «الف طا» با اشاره به مظلومیت این نیرو‌ها تصریح کرد: بسیاری از همرزمان ما در این مسیر به شهادت رسیدند. در یکی از مأموریت‌ها، خودرویی چپ کرد و شهید خورشیدی جان خود را از دست داد. همچنین حسن اخروی، یکی از اعضای گروه، در این مأموریت‌ها دچار عقرب‌زدگی شد، اما به دلیل شرایط خاص منطقه، امکان بازگشت و درمان وجود نداشت و باید با همان درد، مأموریت را ادامه می‌داد.

توکلی‌کوشا در بخش دیگری از سخنانش، به روایت‌هایی از زندگی سخت نیرو‌های شناسایی اشاره کرد و گفت: ۹۰ روز در منطقه‌ای بودیم که اگر مریض می‌شدیم، باید همان‌جا جان می‌دادیم. آب و غذا در حداقل ممکن بود و حتی لباس‌هایمان در این مدت سیاه شده بود.

این سردار دوران دفاع مقدس در پایان، بر اهمیت ثبت و انتقال این خاطرات تأکید کرد و افزود: آنچه در کتاب «الف طا» روایت شده، تنها بخشی از واقعیت‌های دوران دفاع مقدس است و هنوز بسیاری از زحمات نیرو‌های اطلاعات عملیات ناگفته مانده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->