سازمان بهداشت جهانی: در ۲۰۲۴ بیش از ۱۰۰ کودک در افغانستان و پاکستان فلج شده‌اند قیمت افغانی به تومان و دلار دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) افغانستانی‌ها شانه به شانه مردم ایران | ما غم شریکیم کمبود بودجه برنامه جهانی غذا | احتمال توقف کمک‌رسانی از طریق هوا به افغانستان همه چیز درباره آزمون کنکور ۱۴۰۴ افغانستان ابراز همدردی طالبان با ملت و حکومت ایران، درپی وقوع حادثه در اسکله شهید رجایی بندرعباس قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل: از هنر‌های تجسمی در افغانستان حمایت می‌کنیم + فیلم درخواست انجمن دوستی ایران و افغانستان برای توقف «رفتار تبعیض‌آمیز» علیه مهاجران محرومیت ۳۰۰ هزار کودک افغانستانی از آموزش به دلیل کاهش کمک‌های آمریکا هیئت طالبان برای شرکت در نمایشگاه «ایران اکسپو» عازم تهران شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بلومبرگ از تصمیم روسیه برای تقویت روابط خود با طالبان خبر داد قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراف یک فرمانده سابق طالبان به گروگان‌گرفتن روزنامه‌نگار آمریکایی قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان
سرخط خبرها

بحران آب در افغانستان | «از کنفرانس طالبان در کابل تا نمایشگاه سازمان ملل در نیویورک»

  • کد خبر: ۳۱۹۳۳۲
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۸
بحران آب در افغانستان | «از کنفرانس طالبان در کابل تا نمایشگاه سازمان ملل در نیویورک»
بحران آب یکی از چالش‌های جدی افغانستان در سال‌های آینده به شمار می‌رود و زندگی میلیون‌ها نفر از شهروندان این کشور را تهدید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، بحران آب در افغانستان به‌خصوص در سال‌های اخیر، عمیق‌تر و جدی‌تر شده است و نگرانی در مورد آینده را افزایش داده است.

سازمان ملل متحد به ویژه از خشک‌شدن آب‌های زیرزمینی در شهر کابل، پایتخت افغانستان هشدار داده است و گفته است، اگر اقدامی صورت نگیرد، تا سال ۲۰۳۰ آب‌های زیرزمینی کابل خشک می‌شود.

در روستا‌های افغانستان نیز بیش از سه سال است که کشاورزان از خشکسالی رنج می‌برند و نتوانسته‌اند که آب کافی به مزارع و باغات خود برسانند.

گسترش و عمیق‌تر شدن بحران آب، پیامدهای، چون افزایش میزان آوارگی و مهاجرت و فقر و مشکلات اقتصادی را به همراه داشته است، اما هنوز راهکار مناسب برای مقابله با این بحران، روی دست گرفته نشده است.

«کنفرانس آب طالبان در کابل»

با افزایش کم‌آبی و تشدید بحران آب در افغانستان، طالبان در دو سال اخیر در تلاش شده‌اند که با راه اندازی کنفرانس‌هایی، راهکاری در این مورد پیدا کنند.

وزارت تحصیلات عالی طالبان هفته پیش نیز میزبان یک کنفرانس در مورد آب در کابل بود که در آن ۱۳۵ مقاله راجع به مدیریت آب و تغییرات اقلیمی ارائه شد.

ملا محمد حسن آخند، رییس‌الوزرای طالبان با ارسال پیامی به این کنفرانس، در مورد استخراج بی‌رویه آب‌های زمینی افغانستان هشدار داد.

او گفت که استخراج بی‌رویه آب‌های زیرزمینی باعث تضعیف منابع آبی کشور شده و عواقب ناگوار محیطی و اجتماعی در پی داشته و نیاز نسل آینده به آب را تهدید می‌کند.

ملا محمد حسن گفت که طالبان مدیریت منابع آبی را نیازمندی زمان می‌داند و متعهد به تطبیق روش‌هایی خاص برای استفاده درست از آب‌های زیرزمینی است.

او گفت: «ما باور داریم که در عرصه‌ی مدیریت منابع آبی از طریق تدوین و تطبیق راه حل‌های جامع می‌توانیم، فشار موجود به منابع آبی را کاهش داده و این امانت ارزشمند را برای نسل‌های آینده به‌گونه‌ی مصئون انتقال دهیم.»

عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی طالبان نیز در این کنفرانس گفت که تغییرات اقلیمی، افزایش آلودگی آب و رفتار نادرست انسان‌ها باعث شده است که در جهان کنونی به شدت کمبود آب احساس شود.

او افزود که بحران آب حتا بر روابط کشور‌ها و روابط بین‌المللی اثر منفی گذاشته است.

عبدالغنی برادر گفت در تاریخ معاصر افغانستان با منابع آبی برخورد ملی و مسلکی نشده است و اکنون مسئولیت مشترک ما است که از طریق هر راهی، گام‌های اساسی برای مدیریت بهتر آب برداریم.

طالبان سال پیش نیز کنفرانس مشابهی در ننگرهار برگزار کرده بودند، اما مشخص نیست که طالبان با استفاده از این کنفرانس‌ها، چه راهکاری را برای مدیریت بحران آب در افغانستان روی دست می‌گیرند.

«نمایشگاه سازمان ملل متحد در نیویورک»

سازمان ملل متحد برای جلب توجه جهان به بحران آب در افغانستان، یک نمایشگاه پنج روزه در مقر این سازمان در نیویورک برگزار کرد.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گفته است که این نمایشگاه درباره بحران اضطراری آب در افغانستان از ۲۴ تا ۲۸ فبروری برگزار شده بود.

یوناما گفته است که این نمایشگاه به بحران فزاینده آب در افغانستان پرداخته است؛ بحرانی که ناشی از خشکسالی شدید، تغییرات اقلیمی، چندین دهه جنگ و فروپاشی زیربنا‌ها است.

یوناما افزوده است که در این نمایشگاه کمبود آب به تصویر کشیده شد؛ بحرانی که گرسنگی، آوارگی و نابرابری‌ها را تشدید کرده و خطر گسترش بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

یوناما همچنین گفته که جوامع در سراسر افغانستان با کمبود دسترسی به آب آشامیدنی سالم و امکانات بهداشتی مواجه هستند و زنان و کودکان به‌طور نامتناسبی تحت تأثیر این بحران قرار دارند و این وضعیت نابرابری‌های جنسیتی را تشدید کرده و کودکان را به دلیل کمبود امکانات بهداشتی، در برابر بیماری‌های ناشی از آب آلوده آسیب‌پذیرتر می‌سازد.

با وجود این تلاش‌ها، اقدامات عملی کمی در راستای مدیریت بحران آب افغانستان انجام شده است و این بحران همچنان زندگی ساکنان این کشور و نسل‌های آینده آن را تهدید می‌کند.

منبع: شفقنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->