پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشتند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا
سرخط خبرها

نصب سامانه‌های جراحی رباتیک از راه دور ایران در اندونزی

  • کد خبر: ۳۱۹۵۷۱
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۷
نصب سامانه‌های جراحی رباتیک از راه دور ایران در اندونزی
با شروع سال ۲۰۲۵، نمونه‌های سوم و چهارم از سامانه ایرانی جراحی رباتیک از راه دور سینا در شهر‌های مدان و ماکاسار اندونزی وارد فاز آموزشی شدند و سطح کیفیت و دقت این محصولات، جراحان کشور اندونزی را به شگفتی واداشت.

به گزارش شهرآرانیوز، با شروع سال ۲۰۲۵، نمونه‌های سوم و چهارم از سامانه ایرانی جراحی رباتیک از راه دور سینا در شهر‌های مدان و ماکاسار اندونزی وارد فاز آموزشی شدند و سطح کیفیت و دقت این محصولات، جراحان کشور اندونزی را به شگفتی واداشت.

جراحان اندونزیایی عملکرد این سامانه‌ها را رضایت‌بخش ارزیابی کردند، به گونه‌ای که علاوه بر ۱۱۲ جراح قبلی که در شهر‌های بندونگ و جوکجاکارتا برای جراحی با ربات سینا، آموزش دیده بودند؛ یکصد جراح جدید نیز در شهر‌های مدان و ماکاسار به سینا پیوسته و برای گذراندن دوره‌های آموزشی ثبت نام کرده‌اند.

این سامانه که حاصل تلاش بیست ساله نخبگان و جوانان کشور است، از دو بخش اصلی تشکیل شده است؛ بخش اول، کنسول جراحی در اختیار جراح است که حرکات دستان جراح را دریافت و ضمن حذف لرزش‌ها و مقیاس‌گذاری، بلافاصله آنها را به بخش دوم سامانه که همان ربات‌های جراح بر بالین بیمار است، ارسال می‌کند.

ربات‌های جراح سینا بر بالین بیمار از طریق ابزار‌های ۵ میلیمتری با قابلیت‌های حرکتی فراتر از دستان انسان، کلیه حرکات مورد نیاز جراحی را اجرا و نقش دستان جراح در شکم بیمار را بازی می‌کنند. به این ترتیب می‌توانیم عمل‌هایی که اکنون به صورت باز انجام می‌شدند و با روش‌های متداول لاپاروسکوپی قابل انجام نیستند را با کمک ربات‌های جراح، با حداقل آسیب به بیمار و از طریق چند شکاف ۵ میلیمتری به انجام رسانیده و دوره نقاهت را از چند هفته به یک روز کاهش دهیم.

قابلیت مقیاس‌گذاری باعث می‌شود در صورت حرکت یک سانتیمتری دستان جراح، ابزار جراحی در داخل شکم بیمار، یک میلیمتر حرکت کند، لذا جراح قادر خواهد بود یک بخیه بسیار ظریف را ده برابر بزرگتر در کنسول جراحی اجرا و ربات، همان بخیه را با سایز یک دهم، در داخل شکم بیمار کپی کند.

طراحی این سامانه به گونه‌ای است که بتواند کلیه عمل‌های حفره شکمی، لگن و قفسه سینه را به انجام رساند، اما لازم است مطالعات بالینی مفصلی برای هر نوع عمل انجام و عملکرد این سامانه در هر یک از عمل‌های جراحی مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد.

گفتنی است، این سامانه که تا کنون دستاورد‌های چشمگیری داشته در دانشگاه علوم پزشکی تهران ساخته شده و به هیچ وجه، مهندسی معکوس و یا کپی برداری شده از هیچ نمونه خارجی نیست و کاملاً مبتنی بر خلاقیت و توانمندی متخصصین ایرانی، ابداع شده است.

این محصول مزیت‌های رقابتی متعددی را به همراه داشته و منجر به ثبت ده اختراع در آمریکا و سایر کشور‌های غربی و شرقی و بیش از ۷۰ مقاله معتبر در دنیا شده‌است. کلیه قطعات خاص این محصول در داخل کشور طراحی و ساخته شده‌اند و فقط پنج تا ده درصد قطعات متعارف که توجیه اقتصادی برای تولید داخلی ندارند، از خارج از کشور تهیه می‌شوند.

از جمله مزیت‌های کلیدی این محصول، هزینه‌های اولیه، نگهداری و ابزار‌های مصرفی ارزان قیمت (یک پنجم نمونه‌های خارجی) به ازای هر عمل است که برای بیماران در کشور‌های در حال توسعه که بنیه اقتصادی بالایی ندارند، بسیار پر اهمیت بوده و نسبت به سایر رقبا، جذابیت بالایی را ایجاد خواهد کرد.

از جمله موفقیت‌های چشمگیر این محصول، خریداری دو دستگاه از آن توسط کشور اندونزی و انجام اولین فرایند نمایشی جراحی رباتیک از راه دور در فاصله ۵۰۰ کیلومتری در حضور رئیس جمهور دو کشور بوده است.

وزارت بهداشت اندونزی، برای توسعه این محصول در آن کشور، دو دستگاه جدید نیز سفارش داده و تقاضای انجام جراحی از راه دور، از جزایر غربی به جزایر شرقی خود، در فاصله ۳۵۰۰ کیلومتری را دارد. این موضوع در شرایطی در حال انجام است که سایر رقبا، برای خارج کردن سینا از بازار اندونزی، پیشنهاد اعطای رایگان دستگاه‌های خود به وزارت بهداشت اندونزی را داده‌اند.

گفتنی است کلیه استاندارد‌های فنی لازم برای این سامانه در داخل کشور دریافت شده و مطالعات پیش بالینی عملکرد دستگاه روی حیوان و جسد به سرانجام رسیده است و در مرحله مطالعات بالینی روی بیماران داوطلب قرار داریم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->