«محفل بزرگ ارادت» در شب میلاد امام رضا(ع) با حضور شاعران ملی در مشهد برگزار می‌شود تبعیت از امامزادگان یعنی از اهل بیت شدن| برای اینکه از خاندان پیامبر (ص) باشیم؛ راه آن تبعیت است ت‍ولیت آستان قدس رضوی مطرح کرد؛ لزوم توجه به مسائل روز و نیاز‌های جامعه در پژوهش‌های حوزوی حرم مطهر رضوی در شب شهادت امام صادق‌(ع) غرق در عزا و ماتم شد آیت‌الله علم‌الهدی: مقاومت، امتداد سیره سیاسی امام صادق(ع) است عضویت عراقچی و قاآنی در بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس و مقاومت «مشهد، عزادار صدیق امام صادق(ع)» | اجتماع بزرگ صادقیون در مشهدالرضا(ع) برگزار شد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نقش امام صادق(ع) در احیای امامت و عاشورا | از سنگ‌چین مزار امام علی(ع) تا مرثیه‌سرایی بر کربلا تنهاترین استاد به غیر گوشه بامت مباد جای قرارم ایستاده، چون سرو | سپهبد شهید سید محمد‌ولی قرنی، اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران صادق آل‌محمد، پیشوای اهل سلوک امام صادق (ع) پرچم‌دار جهاد تبیین | مروری بر دستاورد‌های ششمین خورشید ولایت تولیت آستان قدس رضوی: هنر ابزاری برای انتقال مفاهیم دینی و انسانی است زمان آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان اعلام شد ۵۰ هزار بسته نبات متبرک از حرم رضوی به سراسر کشور ارسال شد ویژه‌برنامه‌های حرم امام‌رضا(ع) به‌مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) اعلام شد سامانه‌ اطلس محافل و تشکل‌های قرآنی، مرجع جامع دسترسی به محافل قرآنی پویش «سهم من از کرامت» در وبسایت آپارات در ایام دهه کرامت برگزار می‌شود + جزئیات نگهداری ۱۹۰۰ نسخه خطی از آثار شیخ بهایی در مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی
سرخط خبرها

مرمت و بازسازی مدرسه ۶۰۰ ساله «دو در» در حرم مطهر رضوی به پایان رسید + فیلم

  • کد خبر: ۳۱۹۷۵۹
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۷
مرمت و بازسازی مدرسه ۶۰۰ ساله «دو در» در حرم مطهر رضوی به پایان رسید + فیلم
مرمت و بازسازی مدرسه علمیه «دو در» که به نام مدرسه «یوسفیه» نیز شناخته می‌شود، در جوار روضه منوره حرم مطهر رضوی به پایان رسید.
رضا میرزاده
خبرنگار رضا میرزاده

به گزارش شهرآرانیوز، مدرسه «دو در» یا «دو درب» که در ابتدا به نام بانی آن (امیر یوسف خواجه بهادر) «مدرسه یوسفیه» نام‌گذاری شده بوده، از جمله مدارس علمیه و بنا‌های عصر تیموری است که در حال حاضر، در محدوده حرم مطهر رضوی قرار دارد. از ابتدای دهه ۹۰ از آن به عنوان دارالقرآن آستان قدس رضوی استفاده شده است. بنایی دوطبقه شامل ۳۴ حجره که ۴ ایوان به سبک معماری دوره تیموری دارد و از لحاظ تزئینات، کاشی‌‎کاری، خطوط و نقوش متنوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این بنا از زمان احداث، چندین بار مرمت شده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز برخی از فضا‌های آن مرمت اساسی شده است. اما طی سال‌های اخیر، بار دیگر ضرورت مرمت آن مورد توجه مجموعه مدیریت آستان قدس رضوی قرار گرفته و به همین منظور، از شهریورماه ۱۴۰۳ سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی، پوشش حیاط را اصلاح و نما و تزئینات داخلی را مرمت کرده و پس از حدود ۶ ماه، کار مراحل مرمت آن به اتمام رسیده است.

در مراسم بازگشایی این بنا که عصر امروز (۱۳ اسفند ۱۴۰۳) با حضور تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران آستان قدس رضوی و خادمان حرم مطهر رضوی برگزار شد، خلیل‌الله کاظمی‌خیبری، رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی، ضمن اشاره به تاریخچه‌ای از ساخت این بنا و تغییرات صورت‌گرفته در آن در گذر زمان گفت: این بنا در دوران مختلف مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است. اما تغییرات صورت‌گرفته در حرم مطهر در دهه ۷۰ موجب شد بسیاری از این مرمت‌ها دستخوش تغییرات شود و اثری از آن بر جا نماند. از سال ۱۳۹۰ نیز این بنا با استفاده از چادر پوشانده شد و با استفاده از تأسیسات مقدماتی، به عنوان دارالقرآن مورد استفاده قرار گرفت.

وی افزود: سال گذشته، مرمت سردر مدرسه انجام شد و پس از آن با تأکید تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر اینکه بنای این مؤسسه به همان شکل دوره اولیه ساخت آن بازگردد، کار مرمت آن با چهار هدف کاهش اثرات سوء ناشی از بهره‌برداری‌ها، حفاظت از ساختار اصلی مدرسه، پاک‌سازی و رفع الحاقات طی سالیان گذشته و مرمت کالبدی بنا با ارتقای معماری، سازه و تأسیسات صورت گرفت.

گفتنی است مدرسه علمیه دو در، یکی از چهار مدرسه علمیه باقی‌مانده در محدوده حرم مطهر رضوی است که در جوار روضه مطهر حرم واقع شده است.

توجه به ابنیه تاریخی موردتأکید رهبر انقلاب اسلامی بوده است

مصطفی فیضی، قائم‌مقام تولیت آستان قدس رضوی، با اشاره به حکم صادره از سوی رهبر انقلاب اسلامی برای تولیت آستان قدس رضوی که در آن، توجه به ابنیه و آثار تاریخی و میراث دینی موردتأکید قرار گرفته است، گفت: در این دوره، بخش عمده‌ای از توان و امکانات آستان قدس رضوی، به صورت ویژه به این موضوع اختصاص یافته است و تولیت آستان قدس رضوی نیز اهتمام داشت که این مهم اجرا شود.

وی افزود: همه این موارد برای خدمت به موضوع زیارت صورت می‌گیرد و امروز این بنا به یک مکان فاخر تبدیل شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->