آیت الله مروی: در کنار بهره‌برداری از فضای مجازی، روش‌های سنتی و ارتباطات مستقیم روحانیت با مردم نیز مورد توجه قرار گیرند وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: مساجد در تثبیت اقتدار فرهنگی شهر‌ها نقش مؤثری داشته‌اند بیش از ۲۲ هزار زائر ایرانی وارد عربستان شدند گوشه صحن گوهرشاد گل‌باران بود رگ‌های آبی فرانک جواب بدی را با خوبی بده طبع شعری که وقف حرم می‌شد | نگاهی به تاریخ منصب ملک‌الشعرایی آستان قدس بررسی تأثیر آنچه می‌گوییم و گناهان زبانی با جستاری در دعای امام‌زمان(عج) | زبان، مرکب اهل انتظار تحلیل تطبیقی اصول پیشگیری از جرم در مذاهب اسلامی اهدای نشان خادم‌الشهدایی به روابط‌عمومی‌های استان خراسان رضوی + فیلم رئیس بنیاد شهید: اجتماع مردمی برای گرامیداشت شهدای خدمت همزمان در سراسر کشور برگزار می‌شود مستند «غیررسمی» با موضوع اهتمام رهبری به کتاب و کتابخوانی، روی آنتن شبکه قرآن می‌رود + زمان پخش رمان «او» در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌شود | روایتی از زندگینامه شهید عماد مغنیه دومین کنگره ملی شهید مدرس به میزبانی کاشمر برگزار می‌شود جابه‌جایی اموال موزه قرآن به کاخ سعدآباد نگران‌کننده نیست نرم افزار مجموعه آثار مرحوم آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی تولید شد تحصیل معرفت بعد از عمل! تربیت به سبک رحمانی در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی واعظ‌موسوی پیش بینی برگزاری ۲۰ محفل قرآنی در حج تمتع ۱۴۰۴ زیارت حرم نبوی با نرم‌افزار «نُسُک» | برگزاری سالگرد شهید رئیسی در هتل‌های مکه و مدینه
سرخط خبرها

مرمت و بازسازی مدرسه ۶۰۰ ساله «دو در» در حرم مطهر رضوی به پایان رسید + فیلم

  • کد خبر: ۳۱۹۷۵۹
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۷
مرمت و بازسازی مدرسه ۶۰۰ ساله «دو در» در حرم مطهر رضوی به پایان رسید + فیلم
مرمت و بازسازی مدرسه علمیه «دو در» که به نام مدرسه «یوسفیه» نیز شناخته می‌شود، در جوار روضه منوره حرم مطهر رضوی به پایان رسید.
رضا میرزاده
خبرنگار رضا میرزاده

به گزارش شهرآرانیوز، مدرسه «دو در» یا «دو درب» که در ابتدا به نام بانی آن (امیر یوسف خواجه بهادر) «مدرسه یوسفیه» نام‌گذاری شده بوده، از جمله مدارس علمیه و بنا‌های عصر تیموری است که در حال حاضر، در محدوده حرم مطهر رضوی قرار دارد. از ابتدای دهه ۹۰ از آن به عنوان دارالقرآن آستان قدس رضوی استفاده شده است. بنایی دوطبقه شامل ۳۴ حجره که ۴ ایوان به سبک معماری دوره تیموری دارد و از لحاظ تزئینات، کاشی‌‎کاری، خطوط و نقوش متنوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این بنا از زمان احداث، چندین بار مرمت شده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز برخی از فضا‌های آن مرمت اساسی شده است. اما طی سال‌های اخیر، بار دیگر ضرورت مرمت آن مورد توجه مجموعه مدیریت آستان قدس رضوی قرار گرفته و به همین منظور، از شهریورماه ۱۴۰۳ سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی، پوشش حیاط را اصلاح و نما و تزئینات داخلی را مرمت کرده و پس از حدود ۶ ماه، کار مراحل مرمت آن به اتمام رسیده است.

در مراسم بازگشایی این بنا که عصر امروز (۱۳ اسفند ۱۴۰۳) با حضور تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران آستان قدس رضوی و خادمان حرم مطهر رضوی برگزار شد، خلیل‌الله کاظمی‌خیبری، رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی، ضمن اشاره به تاریخچه‌ای از ساخت این بنا و تغییرات صورت‌گرفته در آن در گذر زمان گفت: این بنا در دوران مختلف مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است. اما تغییرات صورت‌گرفته در حرم مطهر در دهه ۷۰ موجب شد بسیاری از این مرمت‌ها دستخوش تغییرات شود و اثری از آن بر جا نماند. از سال ۱۳۹۰ نیز این بنا با استفاده از چادر پوشانده شد و با استفاده از تأسیسات مقدماتی، به عنوان دارالقرآن مورد استفاده قرار گرفت.

وی افزود: سال گذشته، مرمت سردر مدرسه انجام شد و پس از آن با تأکید تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر اینکه بنای این مؤسسه به همان شکل دوره اولیه ساخت آن بازگردد، کار مرمت آن با چهار هدف کاهش اثرات سوء ناشی از بهره‌برداری‌ها، حفاظت از ساختار اصلی مدرسه، پاک‌سازی و رفع الحاقات طی سالیان گذشته و مرمت کالبدی بنا با ارتقای معماری، سازه و تأسیسات صورت گرفت.

گفتنی است مدرسه علمیه دو در، یکی از چهار مدرسه علمیه باقی‌مانده در محدوده حرم مطهر رضوی است که در جوار روضه مطهر حرم واقع شده است.

توجه به ابنیه تاریخی موردتأکید رهبر انقلاب اسلامی بوده است

مصطفی فیضی، قائم‌مقام تولیت آستان قدس رضوی، با اشاره به حکم صادره از سوی رهبر انقلاب اسلامی برای تولیت آستان قدس رضوی که در آن، توجه به ابنیه و آثار تاریخی و میراث دینی موردتأکید قرار گرفته است، گفت: در این دوره، بخش عمده‌ای از توان و امکانات آستان قدس رضوی، به صورت ویژه به این موضوع اختصاص یافته است و تولیت آستان قدس رضوی نیز اهتمام داشت که این مهم اجرا شود.

وی افزود: همه این موارد برای خدمت به موضوع زیارت صورت می‌گیرد و امروز این بنا به یک مکان فاخر تبدیل شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->