آیت الله مروی در مراسم خطبه‌خوانی شب عاشورا: دشمنان ما نمی‌فهمند کشور امام رضا (ع) و امام حسین (ع) یعنی چه + فیلم آموزش فرهنگ عاشورایی ویژه دهه نودی‌ها در حسینیه کودک هیئت جنت‌الحسین(ع) مشهد؛ ربع قرن خدمت بی‌وقفه در مسیر احیای فرهنگ عاشورا+ فیلم عزاداری مردم تهران و سایر شهرهای کشور در روز تاسوعای حسینی و حمایت از ولی امر مسلمین جهان (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم نغمه‌ای از عشق و ایثار حضرت ابوالفضل (ع) | عزاداری تاسوعای حسینی در مشهد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم هیئتی ۷۰ ساله به نام دردانه امام رضا (ع)  بررسی جایگاه تاریخی روز تاسوعا در واقعه کربلا در گفت‌و‌گو با پژوهشگر علوم اسلامی جزئیات آیین خطبه‌خوانی شب عاشورا در حرم امام‌رضا(ع) ویدیو | معنای بزرگداشت عزاداری امام حسین (ع) در زمان ما از بیانات رهبر معظم انقلاب | از تبیین تا قیام گسترش طرح «هر شب جمعه مثل اربعین» از مشهد تا اروپا ماجرای عجیب حبیب‌‌بن‌مظاهر و زنده‌شدنش با ندای امام‌حسین(ع) عزاداری زائران عرب‌زبان حرم امام‌رضا(ع) در رثای سید و سالار شهیدان بازدید استاندار خراسان رضوی از هیئات مذهبی و موکب‌های سطح شهر مشهدمقدس + فیلم روضه علی‌اصغر (ع) بخوانید روایت شاعرانه‌ای از وفاداری، در نماهنگ آذری «قمر(ع)» + فیلم بانوی مشهدی خانه‌اش را وقف آرامش طلاب کرد کتاب «حدیث کعبه و کربلا» منتشر شد مراسم معنوی و فرهنگی «بانوان عاشورائی» با حضور بانوان غرب آسیا در حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد مداحی محمود کریمی در شب هفتم محرم + فیلم کتاب «رأس‌الحسین» روانه بازار نشر شد | سفرنامه کاروان اسرا از کربلا تا شام
سرخط خبرها

بهترین راهکار برای غیبت‌نکردن چیست؟

  • کد خبر: ۳۲۰۰۷۷
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
بهترین راهکار برای غیبت‌نکردن چیست؟
آیت‌الله جاودان در کتاب «ره‌نمای طریق»، برای کنترل زبان و دوری از غیبت دیگران، راهکارهایی ارائه کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت الله محمدعلی جاودان در کتاب ره‌نمای طریق در پاسخ به سوالی برای مصون ماندن از گناهان زبان به ویژه غیبت سفارش کرد که از هر جریمه‌ای مهم‌تر این است که آدم متعهد شود در مورد هر کسی صحبت کرد، حتما از خود او رضایت طلب کند.

این سفارش آیت الله جاودان در پاسخ به سوال یکی از جوانان بوده که متن سوال و پاسخ به شرح زیر است:

سوال: چند وقتی است تصمیم گرفته‌ام تمام گناهان زبانم را تعطیل کنم. راه حل پیشنهادی بنده، تعیین یک دفترچه است که اولا همه گناهان را داخل آن یادداشت کنم و بعد برای آنها چوب‌خط بگذارم؛ اگر چوب‌خطش پر شد، برای آن‌ها جریمه‌ای درنظر بگیرم. البته برای گناهانی که ابتلای من به آنها زیاد است، مانند دروغ، غیبت، تهمت، افترا، بهتان و مانند آن. لطفا راهنمایی بیشتری بفرمایید.

آیت الله جاودان: تصمیم شما تصمیم بسیار خوبی است. تعیین دفترچه برای یادداشت هم بسیار خوب است، اما مسیر صحیح‌تر این گونه است که باید اولا قصد کنید کلا درباره کسی سخن نگویید. زیرا اگر این گونه باشد که هرچه می‌خواهید بگویید و در کنار آن بکوشید غیبت نکنید یا تهمت نزنید، لغزشتان زیاد می‌شود و گاه به جایی می‌رسد که دیگر نمی‌توان آن‌ها را جبران کرد.

استناد روایی آیت الله جاودان در این زمینه، حدیثی از حضرت علی (ع) است که فرمودند «هر که کلامش زیاد شود، خطا و اشتباهاتش زیاد می‌شود و هر که خطاهایش زیاد شود، حیایش کم می‌شود و هر که حیایش کم شود، ورعش کم می‌گردد و هر که ورعش کم شود، قلبش می‌میرد و هر کس قلبش بمیرد، به آتش جهنم وارد خواهد شد».

این استاد اخلاق افزود: جریمه‌ای که انسان برای خودش قرار می‌دهد از تعدادی صلوات تا روزه مستحبی و پرداخت صدقه باید به قدری باشد که کمی دردآور باشد و انسان را تحت فشار قرار دهد. از هر جریمه‌ای مهم‌تر این است که آدم متعهد شود در مورد هر کسی صحبت کرد، حتما از خود او رضایت طلب کند و من فکر می‌کنم این، بهترین راه برای آن است که زبان آدم، مودب شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->