«اقتدار در آسمان» و «تبلیغ در بند اسارت» روانه بازار نشر شدند معاون سیما: بدون معارف رضوی، نمی‌توان در رسانه ملی برنامه‌ریزی کرد برنامه‌ریزی برای عمره زمینی از استان خوزستان پیکر سرباز وظیفه، مهدی گلشاهی در حرم امام‌رضا(ع) تشییع شد برگزاری جشنواره قرآنی «رایحه رضوان» با مشارکت گسترده زائران در حرم مطهر امام‌رضا(ع) تشرف حدود ۲ میلیون زائر به بقاع متبرکه خراسان رضوی طی نوروز ۱۴۰۴ مرحله دوم «هدیه‌باران حافظان قرآن کریم» در دهه کرامت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: تعداد مراکز درمانی ایثارگران به ۱۱ هزار مورد افزایش یافت پیکر بیش از ۲ هزار تن از شهدای دفاع مقدس به وطن بازنگشته است اسکان بیش از ۸۹ هزار نفرشب در ۱۵۰ مسجد مشهد در ایام نوروز ۱۴۰۴ ۲۶۰۰ جلد قرآن کریم به جلسات خانگی قرآن اهدا شد بیش از ۱۰ هزار زائر از خراسان رضوی امسال عازم سرزمین وحی می‌شوند تمدید مهلت شرکت در رویداد حماسه هیئت‌ها در هوای نهج‌البلاغه تنفس کنیم تحول را از بهار بیاموزیم | گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام‌والمسلمین بهشتی در مورد معادباوری مؤسسات قرآنی نباید خارج از مساجد فعال باشند افزایش تعداد شهدای حادثه انفجار در کلانتری شهید رجایی مشهد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) فرمانده سپاه امام‌رضا(ع) در پیامی، درگذشت پدر شهیدان «دوستدار» را تسلیت گفت مشارکت ۲۸۰ هزار نفر در نماز عید فطر مشهد زمان تشییع پیکر دو شهید انفجار کلانتری در مشهد اعلام شد
سرخط خبرها

بهترین راهکار برای غیبت‌نکردن چیست؟

  • کد خبر: ۳۲۰۰۷۷
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
بهترین راهکار برای غیبت‌نکردن چیست؟
آیت‌الله جاودان در کتاب «ره‌نمای طریق»، برای کنترل زبان و دوری از غیبت دیگران، راهکارهایی ارائه کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت الله محمدعلی جاودان در کتاب ره‌نمای طریق در پاسخ به سوالی برای مصون ماندن از گناهان زبان به ویژه غیبت سفارش کرد که از هر جریمه‌ای مهم‌تر این است که آدم متعهد شود در مورد هر کسی صحبت کرد، حتما از خود او رضایت طلب کند.

این سفارش آیت الله جاودان در پاسخ به سوال یکی از جوانان بوده که متن سوال و پاسخ به شرح زیر است:

سوال: چند وقتی است تصمیم گرفته‌ام تمام گناهان زبانم را تعطیل کنم. راه حل پیشنهادی بنده، تعیین یک دفترچه است که اولا همه گناهان را داخل آن یادداشت کنم و بعد برای آنها چوب‌خط بگذارم؛ اگر چوب‌خطش پر شد، برای آن‌ها جریمه‌ای درنظر بگیرم. البته برای گناهانی که ابتلای من به آنها زیاد است، مانند دروغ، غیبت، تهمت، افترا، بهتان و مانند آن. لطفا راهنمایی بیشتری بفرمایید.

آیت الله جاودان: تصمیم شما تصمیم بسیار خوبی است. تعیین دفترچه برای یادداشت هم بسیار خوب است، اما مسیر صحیح‌تر این گونه است که باید اولا قصد کنید کلا درباره کسی سخن نگویید. زیرا اگر این گونه باشد که هرچه می‌خواهید بگویید و در کنار آن بکوشید غیبت نکنید یا تهمت نزنید، لغزشتان زیاد می‌شود و گاه به جایی می‌رسد که دیگر نمی‌توان آن‌ها را جبران کرد.

استناد روایی آیت الله جاودان در این زمینه، حدیثی از حضرت علی (ع) است که فرمودند «هر که کلامش زیاد شود، خطا و اشتباهاتش زیاد می‌شود و هر که خطاهایش زیاد شود، حیایش کم می‌شود و هر که حیایش کم شود، ورعش کم می‌گردد و هر که ورعش کم شود، قلبش می‌میرد و هر کس قلبش بمیرد، به آتش جهنم وارد خواهد شد».

این استاد اخلاق افزود: جریمه‌ای که انسان برای خودش قرار می‌دهد از تعدادی صلوات تا روزه مستحبی و پرداخت صدقه باید به قدری باشد که کمی دردآور باشد و انسان را تحت فشار قرار دهد. از هر جریمه‌ای مهم‌تر این است که آدم متعهد شود در مورد هر کسی صحبت کرد، حتما از خود او رضایت طلب کند و من فکر می‌کنم این، بهترین راه برای آن است که زبان آدم، مودب شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->