احتمال رؤیت هلال ماه شوال در روز یکشنبه (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) چهارمین شب خاطره «جهاد مقدس» در مشهد برگزار شد + فیلم میزان فطریه سال ۱۴۰۴ از سوی رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید اعلام شد دفتر آیت‌الله نوری همدانی میزان زکات فطره سال ۱۴۰۴ شمسی و ۱۴۴۶ قمری را اعلام کرد نوجوانان دهه‌هشتادی پای کار سفره‌های افطاری ساده | توزیع روزانه ۱۰۰۰ وعده افطاری در چای‌خانه قاسم‌بن‌الحسن(ع) جلسات هماهنگی راهپیمایی روز جهانی قدس در فرمانداری شهرستان‌های خراسان رضوی برگزار خواهد شد بهار را قاب بگیرید | جشنواره عکس «بهار در بهار» منتظر نگاه هنرمندان تشرف بیش از ۳ میلیون زائر در بیست و سوم ماه رمضان به خانه خدا + فیلم غربت حرم عمه سادات در شب‌های قدر + فیلم آمادگی بقاع متبرکه خراسان رضوی برای اسکان اضطراری زائران نوروز ۱۴۰۴ تأسیس پارک‌های علم و فناوری در اراضی وقفی، درراستای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ بیش‌ از ۲ هزار جلسه قرآنی خانگی در خراسان رضوی فعال هستند سومین شب قدر به روایت زائران شب‌زنده‌دار حریم مطهر رضوی ویدئو | تصاویری از حال و هوای زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی در سومین شب قدر (۳ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو | گوشه‌ای از پشت صحنه پخش زنده مراسم شب‌های قدر در حرم مطهر رضوی ویدئو | حال و هوای بارانی شب بیست و سه رمضان و مراسم احیا شب قدر در کنار مزار شهید حاج قاسم سلیمانی حال و هوای حرم مطهر امام رضا (ع) در آخرین شب از لیالی قدر | سمفونی باران و قرآن بر سر زائران + فیلم اهمیت جوشن کبیر در شبهای قدر + صوت دعا در شب قدر چگونه دعا کنیم که مستجاب شود؟ دعا‌هایی که در شب قدر حتما باید بخوانید
سرخط خبرها

بهترین راهکار برای غیبت‌نکردن چیست؟

  • کد خبر: ۳۲۰۰۷۷
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
بهترین راهکار برای غیبت‌نکردن چیست؟
آیت‌الله جاودان در کتاب «ره‌نمای طریق»، برای کنترل زبان و دوری از غیبت دیگران، راهکارهایی ارائه کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت الله محمدعلی جاودان در کتاب ره‌نمای طریق در پاسخ به سوالی برای مصون ماندن از گناهان زبان به ویژه غیبت سفارش کرد که از هر جریمه‌ای مهم‌تر این است که آدم متعهد شود در مورد هر کسی صحبت کرد، حتما از خود او رضایت طلب کند.

این سفارش آیت الله جاودان در پاسخ به سوال یکی از جوانان بوده که متن سوال و پاسخ به شرح زیر است:

سوال: چند وقتی است تصمیم گرفته‌ام تمام گناهان زبانم را تعطیل کنم. راه حل پیشنهادی بنده، تعیین یک دفترچه است که اولا همه گناهان را داخل آن یادداشت کنم و بعد برای آنها چوب‌خط بگذارم؛ اگر چوب‌خطش پر شد، برای آن‌ها جریمه‌ای درنظر بگیرم. البته برای گناهانی که ابتلای من به آنها زیاد است، مانند دروغ، غیبت، تهمت، افترا، بهتان و مانند آن. لطفا راهنمایی بیشتری بفرمایید.

آیت الله جاودان: تصمیم شما تصمیم بسیار خوبی است. تعیین دفترچه برای یادداشت هم بسیار خوب است، اما مسیر صحیح‌تر این گونه است که باید اولا قصد کنید کلا درباره کسی سخن نگویید. زیرا اگر این گونه باشد که هرچه می‌خواهید بگویید و در کنار آن بکوشید غیبت نکنید یا تهمت نزنید، لغزشتان زیاد می‌شود و گاه به جایی می‌رسد که دیگر نمی‌توان آن‌ها را جبران کرد.

استناد روایی آیت الله جاودان در این زمینه، حدیثی از حضرت علی (ع) است که فرمودند «هر که کلامش زیاد شود، خطا و اشتباهاتش زیاد می‌شود و هر که خطاهایش زیاد شود، حیایش کم می‌شود و هر که حیایش کم شود، ورعش کم می‌گردد و هر که ورعش کم شود، قلبش می‌میرد و هر کس قلبش بمیرد، به آتش جهنم وارد خواهد شد».

این استاد اخلاق افزود: جریمه‌ای که انسان برای خودش قرار می‌دهد از تعدادی صلوات تا روزه مستحبی و پرداخت صدقه باید به قدری باشد که کمی دردآور باشد و انسان را تحت فشار قرار دهد. از هر جریمه‌ای مهم‌تر این است که آدم متعهد شود در مورد هر کسی صحبت کرد، حتما از خود او رضایت طلب کند و من فکر می‌کنم این، بهترین راه برای آن است که زبان آدم، مودب شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->