زمان ثبت‌نام و اعزام عمره ۱۴۰۴ اعلام شد ارائه خدمات گسترده فرهنگی و رفاهی به زائران ایام محرم، اربعین و دهه آخر صفر ۱۴۰۴ در خراسان رضوی اجلاسیه پایانی کنگره ۱۸ هزار شهید استان خراسان رضوی با تاخیر برگزار می‌شود چگونه از کیفیت مواکب دانشگاه در مسیر پیاده‌روی اربعین مطلع شویم؟ برگزاری مسابقه «سفرنامه‌نویسی اربعین» در شبکه اجتماعی کوثرنت یادی از شهید سردار غلامرضا محرابی | فرمانده خاکریز، سردار اتاق فکر بهشت خدا هدیه‌ای برای یاری‌رسانان جایگاه و برکات مفهوم زیارت، مستند بر آیات و روایات دینی | شوقی که از اعماق قلب است اعمال ویژه ماه صفر و رفع بلایای این ماه مشاوره رایگان هلال احمر به زائران اربعین بدون هزینه رومینگ ثبت نام ۶۵۰ هزار زائر پیاده اربعین در سامانه سماح (۴ مرداد ۱۴۰۴) موکب اصحاب خراسانی در کربلا میزبان زائران پیاده اربعین خدمت‌رسانی موکب امام رضا(ع) به مهاجرین افغانستانی در مرز دوغارون کاهش مصرف برق در اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی عرضه ملزومات اربعین برای زائران برپایی بزرگترین سفره نذری حضرت رقیه(س) برای دهمین سال اینترنت رایگان برای زائران اربعین از مسیر نجف تا کربلا نام‌گذاری یکی از ایستگاه‌های متروی مشهد با موضوع آزادگان ضرورت بازنگری در آیین‌نامه نشان مشهدالرضا(ع) تشرف ۱۰۰۰ دختر زائر اولی کشور به حرم مطهر امام رضا (ع)
سرخط خبرها

بهترین راهکار برای غیبت‌نکردن چیست؟

  • کد خبر: ۳۲۰۰۷۷
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
بهترین راهکار برای غیبت‌نکردن چیست؟
آیت‌الله جاودان در کتاب «ره‌نمای طریق»، برای کنترل زبان و دوری از غیبت دیگران، راهکارهایی ارائه کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت الله محمدعلی جاودان در کتاب ره‌نمای طریق در پاسخ به سوالی برای مصون ماندن از گناهان زبان به ویژه غیبت سفارش کرد که از هر جریمه‌ای مهم‌تر این است که آدم متعهد شود در مورد هر کسی صحبت کرد، حتما از خود او رضایت طلب کند.

این سفارش آیت الله جاودان در پاسخ به سوال یکی از جوانان بوده که متن سوال و پاسخ به شرح زیر است:

سوال: چند وقتی است تصمیم گرفته‌ام تمام گناهان زبانم را تعطیل کنم. راه حل پیشنهادی بنده، تعیین یک دفترچه است که اولا همه گناهان را داخل آن یادداشت کنم و بعد برای آنها چوب‌خط بگذارم؛ اگر چوب‌خطش پر شد، برای آن‌ها جریمه‌ای درنظر بگیرم. البته برای گناهانی که ابتلای من به آنها زیاد است، مانند دروغ، غیبت، تهمت، افترا، بهتان و مانند آن. لطفا راهنمایی بیشتری بفرمایید.

آیت الله جاودان: تصمیم شما تصمیم بسیار خوبی است. تعیین دفترچه برای یادداشت هم بسیار خوب است، اما مسیر صحیح‌تر این گونه است که باید اولا قصد کنید کلا درباره کسی سخن نگویید. زیرا اگر این گونه باشد که هرچه می‌خواهید بگویید و در کنار آن بکوشید غیبت نکنید یا تهمت نزنید، لغزشتان زیاد می‌شود و گاه به جایی می‌رسد که دیگر نمی‌توان آن‌ها را جبران کرد.

استناد روایی آیت الله جاودان در این زمینه، حدیثی از حضرت علی (ع) است که فرمودند «هر که کلامش زیاد شود، خطا و اشتباهاتش زیاد می‌شود و هر که خطاهایش زیاد شود، حیایش کم می‌شود و هر که حیایش کم شود، ورعش کم می‌گردد و هر که ورعش کم شود، قلبش می‌میرد و هر کس قلبش بمیرد، به آتش جهنم وارد خواهد شد».

این استاد اخلاق افزود: جریمه‌ای که انسان برای خودش قرار می‌دهد از تعدادی صلوات تا روزه مستحبی و پرداخت صدقه باید به قدری باشد که کمی دردآور باشد و انسان را تحت فشار قرار دهد. از هر جریمه‌ای مهم‌تر این است که آدم متعهد شود در مورد هر کسی صحبت کرد، حتما از خود او رضایت طلب کند و من فکر می‌کنم این، بهترین راه برای آن است که زبان آدم، مودب شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->