درمان آلرژی با طب ایرانی جزئیات تازه از حریق درمانگاه در مشیریه تهران | سه فوتی و ۱۸ مصدوم + فیلم فوت یک نفر در حریق درمانگاه مشیریه تهران + تصاویر (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اسامی ۷ معدنچی جان‌باخته در حادثه معدن دامغان تبرئه سیف و عراقچی تایید شد | سخنگوی سازمان تعزیرات: جزئیات را اعلام خواهیم کرد استاندار سمنان: خطای فردی، علت حادثه معدن دامغان است قتل مرد جوان به دست سرایدار جنایتکار قتل هولناک همسر با ضربات پتک در پایتخت | قاتل متواری شد فوت ۷ نفر از کارگران معدن در دامغان در پی گاز گرفتگی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) پیکر بی‌جان ۵ معدنچی در معدن دامغان پیدا شد| جست‌و‌جو برای یافتن ۲ کارگر ادامه دارد تزریق ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای شتاب‌بخشی به ساخت بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی در حاشیه شهر مشهد بازگشت عجیب گرگ‌ها به اروپا ۷ معدنچی در دامغان گرفتارند | امدادگران هنوز به معدنکاران نرسیدند غرق شدن جوان ۲۸ ساله در حوالی مشهد | هشدار جدی درباره خطر استخر‌های ناایمن مرزبانان خراسان رضوی با قاچاقچیان مسلح مواد مخدر درگیر شدند (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) محور‌های غرب و جنوب خراسان رضوی رکورددار تصادفات و جان‌باختگان نوروزی مهم‌ترین نشانه‌های بهداشت فردی را بشناسید | زنگ بهداشت دستگیری یکی از مظنونان زورگیری از دانشجوی گلستانی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) درباره مرحوم علیرضا افضلی‌پور، شیمی‌دان و خیر فقید کشورمان | تو در کویر دمیدی، بهار جاری شد تصمیم در خصوص تأثیر معدل یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ چه زمانی مشخص می‌شود؟ آغاز سراسری برنامه ملی ارتقای تغذیه سالمندان در کشور موزه ملی ایران به روایت تصاویر و تاریخ نحوه اعطای مجوز به متقاضیان مشاغل خانگی در صنعت غذا ابتلای ۱۱۲۷ نفر به «تب دنگی» در سال ۱۴۰۳ شیوع «آبله مرغان» در فصل بهار جزئیات جدید مصوبه «تاثیر معدل»| آتش انتقادات دوباره شعله‌ور شد ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگرها آیا واقعاً اجرایی می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش کیفیت هوا در راه مشهد سناریوی زورگیری از امیرمحمد خالقی تکرار شد | این بار در گلستان (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور فردا (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) کدام بازنشستگان از دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی خط خوردند؟
سرخط خبرها

دارو‌ها و خوراکی‌هایی که نباید با هم مصرف شوند

  • کد خبر: ۳۲۰۵۲۷
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۲
دارو‌ها و خوراکی‌هایی که نباید با هم مصرف شوند
برخی از مواد خوراکی ممکن است با دارو‌های مصرف‌شده تداخل ایجاد کرده و از اثربخشی دارو‌ها کم کنند یا حتی منجر به عوارضی ناخواسته یا شدت بخشیدن عوارض جانبی دارو‌ها شوند؛ بنابراین باید بدانیم که همراه با چه داروهایی، چه غذا‌هایی نخوریم.

به گزارش شهرآرانیوز، برای پرهیز از عوارض خطرناک تداخل دارو و غذا، مراقب باشید برخی از غذا‌ها را همراه با برخی از دارو‌ها مصرف نکنید و بین مصرف آنها حداقل ۲ ساعت فاصله زمانی قرار دهید.

۱. دارو‌های رقیق‌کننده خون و سبزیجات برگ سبز

وارفارین و سایر دارو‌های رقیق‌کننده خون مانند، آپیکسابان یا ریواروکسابان، برای کاهش خطر لخته خون تجویز می‌شوند. اما سبزیجات برگ سبز حاوی مقادیر بالایی از ویتامین K هستند که این ویتامین نقش مهمی در انعقاد خون دارد؛ بنابراین اگر همراه با این داروها، سبزیجاتی، چون اسفناج، کلم و کاهو مصرف شود، از اثربخشی رقیق‌کننده‌های خون کاسته شده و خطر بروز لخته‌ها افزایش می‌یابد.

۲. آنتی‌بیوتیک‌ها و محصولات لبنی

محصولات لبنی، جذب آنتی‌بیوتیک‌ها (مانند سیپروفلوکساسین) را کاهش می‌دهد. کلسیم موجود در محصولات لبنی، با آنتی‌بیوتیک‌ها پیوند شیمیایی ایجاد کرده و از جذب موثر دارو جلوگیری می‌کند.

۳. دارو‌های ضدافسردگی (MAOI) و مواد غذایی سرشار از تیرامین

دارو‌های افسردگی از نوع دارو‌های مهارکننده مونوآمین اکسیداز (MAOI) که برای درمان افسردگی‌های مقاوم تجویز می‌شوند، نباید با ماده شیمیایی تیرامین ترکیب شوند. تیرامین در مواد خوراکی تخمیری مانند پنیر کهنه، کیمچی، ترشی و مواد نمک‌سودشده و همینطور سس سویا، تخم‌مرغ‌های نیم‌پز و پیاز خام یافت می‌شود. ترکیب این دارو‌ها با این مواد خوراکی، فشار خون را به‌طرز خطرناکی افزایش می‌دهد.

۴. استاتین‌ها و گریب‌فروت

استاتین‌ها گروهی از دارو‌های کاهنده کلسترول خون هستند. همچنین ماده شیمیایی فورانوکومارین موجود در میوه گریب‌فروت روی آنزیم‌های روده کوچک و کبد اثر گذاشته و قدرت دارویی استاتین‌ها را تا حدی غیرعادی افزایش و بیمار را در خطر قرار می‌دهد. درضمن این میوه، اثربخشی برخی از دارو‌های دیگر را از بین می‌برد.

۵. مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین ACE و پتاسیم

مهارکننده‌های ACE موجب افزایش سطح پتاسیم خون می‌شوند و بهتر است این دارو‌ها با مواد خوراکی سرشار از پتاسیم مانند موز مصرف نشوند.

۶. دارو‌های آنتی‌هیستامین‌ها و آبمیوه‌ها

برخی از میوه‌ها مانند پرتقال و سیب، جذب آنتی‌هیستامین‌ها را کاهش می‌دهند.

۷. دارو‌های لووتیروکسین و دیگوکسین و غذا‌های پرفیبر

آرد سویا، گردو و غذا‌های پرفیبر دیگر، از اثر دارو‌های لووتیروکسین و دیگوکسین که به‌ترتیب برای درمان کم‌کاری غده تیروئید و نارسایی قلبی استفاده می‌شوند می‌کاهد.

قبل از مصرف هر دارویی، بهتر است درباره تداخلات آن دارو با غذا‌های مختلف و حتی دارو‌های دیگر، با پزشک‌تان مشورت کنید تا از عوارض بد جانبی آنها دور بمانید.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->