بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم
سرخط خبرها

خودسرانه مکمل نخورید

  • کد خبر: ۳۲۲۷۱۵
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۷
خودسرانه مکمل نخورید
داده‌های پزشکی نشان می‌دهد مصرف خودسرانه و هم‌زمان برخی مکمل‌ها می‌تواند آسیب‌های بالقوه‌ای به همراه داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، مصرف مکمل‌هایی که به تقویت بدن و حفظ سلامتی کمک می‌کنند بسیار رایج شده، اما متخصصان هشدار می‌دهند که مصرف زیاد چیز‌های خوب هم مضر است و مکمل‌ها می‌توانند به کبد و کلیه‌ها آسیب زیادی وارد کنند چراکه مصرف خودسرانه این مکمل‌ها نیز مشابه خوددرمانی است و می‌تواند خطرناک باشد. 

در حالی که بعضی مکمل‌ها کمبود‌های تغذیه‌ای مهم را جبران می‌کنند مانند ویتامین دی، برخی افراد مکمل‌ها را به امید آثار مثبت آنها بر سلامتی کلی خود مصرف می‌کنند. 

بسیاری از مردم تنها به آنچه روی برچسب‌ها نوشته شده مانند «تقویت سیستم ایمنی» یا «مفید برای روده» توجه می‌کنند، اما تعداد زیادی از این ادعا‌ها مبنای علمی و تحقیقاتی ندارند، زیرا این صنعت عمدتا تحت قاعده خاصی فعالیت نمی‌کند.

به گفته متخصصان، بسیاری از مکمل‌ها که چهره‌های مشهور آنها را تبلیغ می‌کنند، تاثیر خاصی بر بدن نمی‌گذارند. نکته دیگر اینکه اغلب زنان هدف بازاریاب‌های مکمل‌ها هستند. از طرفی دُز مکمل‌ها عموما بر اساس قد و وزن مشخص می‌شوند در حالی که جثه زنان به طور متوسط کوچک‌تر از مردان است، اما اغلب همان دُز مکمل را مصرف می‌کنند.

ویتامین‌ها به طور کلی به دو دسته تقسیم شوند: محلول در آب و محلول در چربی. ویتامین‌های گروه اول مانند ویتامین ث و ب در آب حل می‌شوند، در حالی که ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین‌های آ، دی، ئی و کا، در چربی حل و در بافت‌های بدن ذخیره می‌شوند.

به طور کلی، هر ویتامین محلول در آب اضافی که مصرف شود از بدن دفع می‌شود، اما ویتامین‌های محلول در چربی در بدن جمع می‌شوند. این موضوع می‌تواند به افزایش سطح برخی ویتامین‌ها تا حد سمی و ایجاد مشکلاتی منجر شود. برخی عوارض جانبی می‌توانند ملایم باشند مانند گرفتگی‌های شکمی، تهوع، اسهال و سردرد، اما برخی دیگر می‌توانند جدی و حتی کشنده باشند.

برای مثال منیزیم می‌تواند به خواب و رفع اضطراب کمک کند و بسیاری از عملکرد‌های دیگر بدن را بهبود بخشد، اما مصرف بیش از حد منیزیم می‌تواند باعث اسهال شود. مصرف بیش از حد کلسیم ممکن است باعث درد معده و تهوع شود یا بر کلیه‌ها تاثیر بگذارد. بسیاری از افراد به دلیل کم‌خونی آهن مصرف می‌کنند، اما مصرف بیش از حد این ماده معدنی می‌تواند باعث تهوع و مشکلات معده شود. دُز بالای آهن هم می‌تواند در کبد و قلب رسوب و مشکلات بیشتری ایجاد کند. 

متخصصان همچنین در مورد مصرف مکمل‌های غذایی و گیاهی هشدار ویژه می‌دهند و می‌گویند این محصولات معمولا قبل از عرضه به بازار تحت کارآزمایی‌های علمی و بالینی قرار نمی‌گیرند، بنابراین آثار واقعی و بالقوه آنها بر بدن دقیقا مشخص نیست.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->