۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

خشکسالی ۴۰ درصد زمین‌های قابل کشت جهان را تحت تأثیر قرار داده است

  • کد خبر: ۳۲۰۶۱۲
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵
خشکسالی ۴۰ درصد زمین‌های قابل کشت جهان را تحت تأثیر قرار داده است
خشکی، تهدیدی جدی برای اکوسیستم‌ها و جوامع انسانی است و اقداماتی فوری و هماهنگ در سطح جهانی برای کاهش تأثیرات آن ضروری است.

 به گزارش شهرآرانیوز، گزارش تازه کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل متحد (UNCCD) هشدار می‌دهد که خشک شدن زمین‌ها به بحرانی جهانی بدل شده و زندگی میلیارد‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است.

بر اساس این گزارش جامع، خشکی زمین‌ها اکنون به یکی از تهدید‌های جدی در مقیاس جهانی تبدیل شده است.

این گزارش که با عنوان «تهدید جهانی خشک شدن زمین‌ها: روند‌های منطقه‌ای و جهانی خشکی و پیش‌بینی‌های آینده» منتشر شده، به بررسی روند‌های فعلی و آتی بیابان‌زایی، تأثیرات آن بر اکوسیستم‌ها و جوامع انسانی، و راهکار‌های سازگاری با این پدیده پرداخته است.

یافته‌های کلیدی گزارش نشان می‌دهد که بیش از ۷۵ درصد از اراضی جهان در فاصله‌ی سه دهه منتهی به سال ۲۰۲۰، نسبت به دوره‌ی ۳۰ ساله‌ی پیش از آن، خشک‌تر شده‌اند. این روند موجب گسترش مناطق خشک در سطحی معادل ۴.۳ میلیون کیلومتر مربع شده است. شمار افرادی که در این مناطق زندگی می‌کنند، از ۱.۲ میلیارد نفر در سال ۱۹۹۰ به ۲.۳ میلیارد نفر در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته و در بدترین سناریوی تغییرات اقلیمی، ممکن است تا پایان قرن بیست و یکم به ۵ میلیارد نفر برسد.

تأثیرات خشکی بر محیط‌زیست و جوامع انسانی گسترده و عمیق است. پیش‌بینی می‌شود که تا پایان این قرن، ۲۳ درصد از اراضی جهان در معرض خطر بیابان‌زایی قرار گیرند. افزایش خشکی، موجب افزایش فراوانی و شدت طوفان‌های شن و گرد و غبار در برخی مناطق شده و زیستگاه‌های طبیعی را تهدید می‌کند؛ به‌طوری‌که بیش از ۵۵ درصد از گونه‌های جانوری ممکن است محل زندگی خود را از دست بدهند. همچنین، احتمال وقوع آتش‌سوزی‌های گسترده و شدیدتر نیز افزایش یافته است.

خشکی تأثیرات منفی قابل توجهی بر کشاورزی و امنیت غذایی داشته است. این پدیده تاکنون ۴۰ درصد از زمین‌های قابل‌کشت جهان را تحت تأثیر قرار داده و به بزرگ‌ترین عامل تخریب سیستم‌های کشاورزی بدل شده است. افزون بر این، خشکی باعث کاهش تولید ناخالص داخلی (GDP) در برخی کشور‌ها شده و سلامت انسان‌ها، به‌ویژه کودکان و زنان را تحت تأثیر منفی قرار داده است. افزایش خشکسالی و کمبود منابع آب، همچنین به افزایش نرخ مهاجرت در سراسر جهان دامن زده است.

این گزارش راهکار‌های متعددی برای سازگاری با خشکی ارائه می‌دهد. این راهکار‌ها شامل رویکرد‌های افزایشی مانند احیای زمین‌های تخریب‌شده و رویکرد‌های تحول‌آفرین مانند پروژه‌ی «دیوار سبز بزرگ آفریقا» است. همچنین، سازگاری در بخش‌های تولیدی، از جمله مدیریت آب، کشاورزی و دامداری، امری ضروری تلقی شده است.

گزارش UNCCD تأکید می‌کند که برای مقابله با گسترش خشکی، باید نظارت بر منابع طبیعی تقویت شود، برنامه‌ریزی‌ها مبتنی بر شواهد علمی باشند، و استراتژی‌هایی کارآمد برای مقابله با تخریب زمین تدوین شود. همکاری‌های بین‌المللی و اقدامات فوری برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای نیز از جمله تدابیر کلیدی برای کاهش پیامد‌های خشکی عنوان شده است.

در نهایت، این گزارش هشدار می‌دهد که خشکی، تهدیدی جدی برای اکوسیستم‌ها و جوامع انسانی است و اقداماتی فوری و هماهنگ در سطح جهانی برای کاهش تأثیرات آن ضروری است. مدیریت پایدار زمین و منابع آب از جمله مهم‌ترین راهکار‌هایی است که می‌تواند در برابر این بحران، مانع‌ساز شود.

منبع:تنسیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->