نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

لهستان به دنبال سلاح هسته‌ای است

  • کد خبر: ۳۲۰۶۶۰
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۷
لهستان به دنبال سلاح هسته‌ای است
در گرماگرم نگرانی‌های فزاینده اروپا بر سر قابل اعتمادبودن آمریکا به‌عنوان یک متحد دیرین و ترس از افزایش تهدید‌های روسیه، لهستان از تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی و غیرمتعارف خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، لهستان به عنوان یکی از کشور‌های اروپایی عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که هزینه زیادی در حوزه دفاعی می‌کند، در گرماگرم نگرانی‌ها بر سر قابل اعتماد بودن آمریکا و اتحاد واشنگتن با اروپا در برابر روسیه، برنامه‌های نظامی بسیار گسترده‌ای دارد.

دونالد توسک نخست‌وزیر لهستان دیروز جمعه در پارلمان این کشور گفت: «لهستان به دنبال دستیابی به تسلیحات اتمی و اطمینان از ایجاد یک ارتش ۵۰۰ هزار نفری برای مقابله با تهدید روسیه است».

از نگاه پولیتیکو، گسترش نظامی چشمگیر لهستان همزمان با نگرانی اروپا از همسویی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری ایالات متحده با کرملین و پشت کردن آن به اتحاد‌های دیرین رخ می‌دهد.

توسک در سخنرانی دیروز/جمعه خود در پارلمان کشورش تاکید کرد: «لهستان به طور جدی با پاریس در مورد چتر هسته‌ای فرانسه صحبت می‌کند». امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری این کشور نیز پیش از این از امکان حفاظت از اوپا توسط چتر هسته‌ای فرانسه سخن گفته بود.

نخست وزیر لهستان در ادامه تاکید کرد که ورشو نمی‌تواند خود را به داشتن تسلیحات متعارف محدود کند. وی افزود: «ما باید بدانیم که لهستان باید به مدرن‌ترین قابلیت‌های مربوط به تسلیحات اتمی و سلاح‌های غیر متعارف دست یابد. بحث بر سر رقابت برای ایجاد امنیت است نه بروز جنگ».

توسک سپس اوکراین را مثال زد که از زرادخانه هسته‌ای خود دست کشید و حالا هدف تهاجم روسیه قرار گرفته است. او اضافه کرد: «ما تا پایان سال جاری میلادی می‌خواهیم مدلی داشته باشیم تا هر مرد بالای ۱۸ سال در لهستان آموزش جنگی ببیند و به عنوان نیروی ذخیره در زمان تهدید‌های احتمالی آماده باشد».

توسک با تاکید بر این نکته که ما به دنبال اجباری کردن خدمت سربازی نیستیم، خاطرنشان کرد: «این تصمیم که در سال ۲۰۰۸ گرفته شد، در برهه‌ای کاملا متفاوت از زمان کنونی اتخاذ شد». او سپس گفت: اوکراین ارتشی ۸۰۰ هزار نفری دارد، در حالیکه روسیه یک میلون و ۳۰۰ هزار نفر نیروی نظامی دارد. در حال حاضر نگرانی فزاینده در مورد روسیه به ترس و هراس در مورد قابل اعتماد بودن آمریکا به عنوان متحد دیرین اضافه شده و همین امر سبب انقلابی در برنامه ریزی نظامی گردیده شده است».

پولیتیکو در ادامه با اشاره به پرسنل نزدیک به ۲۰۰ هزار نفری ارتش لهستان، آن را بزرگترین ارتش ناتو پس از آمریکا و ترکیه دانست و خاطرنشان کرد: این کشور بزرگترین نیروی نظامی را در میان اعضای اتحادیه اروپا دارد.

براساس آمار موجود، بودجه دفاعی لهستان در سال‌جاری میلادی ۴.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل می‌دهد. اما توسک در پارلمان این کشور تاکید کرد که هزینه‌ها باید به ۵ درصد تولید ناخالص داخلی برسد؛ رقمی که مورد نظر ترامپ است.

این نشریه آمریکایی خاطرنشان کرده است: باتوجه به این نکته که ورشو معماری امنیتی خود را حول روابط نزدیک با واشنگتن بنا کرده و نزدیک به یک هزار سرباز آمریکایی در لهستان مستقر هستند، این کشور با خرید سامانه‌های تسلیحاتی از آمریکا باعث آزار سایر کشور‌های اروپایی شده است.

توسک در اظهاراتش در پارلمان اروپا با تاکید بر اینکه اروپا پتانسیل اقتصادی لازم برای ایستادگی در برابر روسیه را دارد، افزود: «کسری ما مربوط به فقدان اراده برای عمل، نداشتن اعتماد به نفس و حتی گاهی بزدلی بوده است. روسیه در برابر اروپای متحد درمانده می‌شود. اروپا اکنون با ۵۰۰ میلیون جمعیت از آمریکا با ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت التماس می‌کند که در برابر ۱۴۰ میلیون روس که سه سال است قادر به شکست اوکراین ۵۰ میلیونی نیستند، محافظت کنند».

وی سپس افزود: «ورشو گام‌هایی هم برای خروج از معادات بین المللی منع استفاده از مین‌های ضد نفر و مهمات خوشه‌ای بر خواهد داشت».

نخست وزیر لهستان همچنین به رغم تلاش کشور‌های اروپایی برای تشکیل یک نیرو به منظور گسیل به اوکراین تاکید کرد که سربازان کشورش به برای توافق صلح به اوکراین اعزام نمی‌شوند و گفت: «وظیفه لهستان محافظت از مرز‌های شرقی خود است که مرز ناتو و اتحادیه اروپا نیز بشمار می‌رود».

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->