احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور
سرخط خبرها

افزایش هزینه سفر به عتبات عالیات، چالش جدید زائران

  • کد خبر: ۳۲۰۹۰۲
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
افزایش هزینه سفر به عتبات عالیات، چالش جدید زائران
روند تدریجی افزایش هزینه سفر به عتبات عالیات، این سفر را برای افراد بسیاری به یک آرزو تبدیل کرده اما کاهش این هزینه در گرو همکاری و کمک شرکت‌های هواپیمایی است!

به گزارش شهرآرانیوز، سفر به عتبات عالیات آرزوی اکثر قریب به اتفاق ایرانیان است و سالانه هزاران نفر برای زیارت اعتاب مقدسه عازم عراق می‌شوند، اما روند تدریجی افزایش هزینه این سفر معنوی به ویژه در سال جاری به یک چالش جدی برای علاقمندان تشرف به عتبات تبدیل شده است.

تا اواخر مهر ماه، حداقل هزینه سفر هوایی با یک هفته اقامت در عراق از مبدا تهران، حدود ۱۸ میلیون و ۹۰۰ تا ۲۱ میلیون تومان و هزینه سفر زمینی از مبدا تهران حدود ۸ میلیون و ۶۰۰ تا ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود که بعد از افزایش ۱۰ درصدی سفر‌های زمینی و افزایش ۵ درصدی سفر‌های هوایی، عملاً هزینه سفر هوایی به عتبات برای یک خانواده ۴ نفره به حدود ۷۹ میلیون و سفر زمینی به حدود ۳۸ میلیون تومان رسید.

موج جدید گرانی سفر به عتبات در آستانه نوروز

با ابراز نارضایتی بسیاری از متقاضیان سفر به عتبات نسبت به هزینه‌های سرسام‌آور سفر به عتبات عالیات، رئیس سازمان حج و زیارت از کاهش هزینه‌ها خبر داد و اعلام کرد که «این سازمان در راستای خدمت‌رسانی شایسته به زائران اعتاب مقدسه، کاهش هزینه‌ها و همچنین اهتمام به افزایش کیفیت خدمات را مدنظر قرار داده است بر همین اساس از اواخر آذر ماه شاهد کاهش ۱۰ الی ۱۵ درصدی هزینه‌ها خواهیم بود»، اما متأسفانه عمر این اقدام دوام چندانی نداشت و باز هم موج جدیدی از گرانی این سفر از راه رسید.

بر این اساس اعلام شد آخرین قیمت بسته‌های زمینی از ۱۱ میلیون تا ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و قیمت بسته‌های هوایی نیز از ۲۵ تا ۲۷ میلیون تومان است!

اگرچه پیش از این علت افزایش هزینه سفر‌های عتبات عالیات افزایش نرخ ارز اعلام شده بود، اما مرتضی آقایی؛ معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت به خبرنگار تسنیم گفت: در ایام نوروز قیمت سفر به عتبات تا حدودی نجومی می‌شود، اما این رقم در مقایسه با نرخ کاروان‌هایی که به صورت آزاد زائر به عتبات اعزام می‌کنند، قابل مقایسه نیست و با هزینه سفر‌های آزاد می‌توان ۲ بار از طریق کاروان‌های زیر نظر حج و زیارت به عتبات مشرف شد!

وی در پاسخ به اینکه هزینه سفر به عتبات را نباید با نرخ آزاد بلکه باید با توان متقاضیان تشرف به این سفر مقایسه کرد، گفت: زائرانی که قصد دارند با هزینه کمتری عازم این سفر شوند باید از سفر‌های زمینی استفاده کنند.

تخصیص پرواز به کاروان‌های حج و زیارت به صرفه نیست!

معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت با بیان اینکه نرخ سفر به عتبات با هزینه فعلی نرخ قابل دفاعی است، گفت: سازمان حج و زیارت فاقد شرکت هواپیمایی است و باید از شرکت‌های هواپیمایی موجود پرواز برای سفر به عتبات تأمین کند، اما بسیاری از این شرکت‌ها حاضر به تخصیص پرواز به کاروان‌های حج و زیارت نیستند، زیرا در بازار آزاد، بلیت‌ها با نرخ گران‌تری خریداری می‌شود؛ بنابراین خیلی از شرکت‌ها آمادگی همکاری با سازمان حج و زیارت را ندارند.

وی ادامه داد: تلاش زیادی کرده‌ایم که هزینه سفر مناسبی در ایام نوروز تعریف کنیم این در حالی است که هزینه سفر مربوط به ایام نوروز نسبت به دوره قبلی حدود ۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

آقایی تصریح کرد: افزایش قیمت رخ داده ارتباطی با خدماتی که در عراق دریافت می‌کنیم ندارد؛ ما با همکاری مناسبی که توسط شرکت‌های مجری ایرانی و عراقی صورت گرفته قیمت خدمات را کنترل کرده‌ایم و هیچگونه افزایشی در عراق صورت نگرفته، اما افزایش ۵ درصدی نرخ، متعلق به افزایش قیمت حمل و نقل داخلی است.

کاهش نرخ بلیت، تضمین کننده کاهش هزینه سفر به عتبات

وی افزود: در واقع افزایش نرخ سفر‌ها صرفاً به واسطه افزایش قیمتی است که در حوزه حمل و نقل یعنی اتوبوس برای سفر‌های زمینی و پرواز‌ها رخ داده است و اگر قرار باشد شاهد کاهش نرخ باشیم باید نرخ بلیت پرواز و حتی اتوبوس، روند کاهشی پیدا کند.

آقایی خاطرنشان کرد: ما به شدت این موضوع را دنبال می‌کنیم و با چند شرکت هواپیمایی نیز نشست‌هایی برگزار کرده‌ایم و تلاش می‌کنیم بعد از ایام نوروز نیز این روند ادامه پیدا کند.

با این حال افزایش پی در پی هزینه‌ها، سفر به عتبات را برای افراد بسیاری به یک آرزو تبدیل کرده است؛ رضا صابری، جوان ۴۲ ساله‌ای که آرزوی سفر به کربلا دارد به خبرنگار تسنیم گفت: امسال با توجه به افزایش قیمت‌ها برای من و خانواده‌ام، سفر به عتبات عالیات به یک آرزو تبدیل شد و تصمیم گرفتیم این سفر را به سال‌های بعد موکول کنیم.

وی ادامه داد: هزینه‌ها بسیار زیاد شده و بسیاری از نزدیکانم با مشکل تأمین وجه مواجه هستند؛ هزینه این سفر برای یک خانواده ۳ یا ۴ نفره واقعاً یک رقم سرسام‌آور است و اگر فردی توان تأمین آن را نداشته باشد یا باید برای دریافت وام اقدام کند که امر دشواری است یا قید سفر را بزند.

امین راستین نیز با بیان اینکه سفر زمینی خیلی از هزینه‌ها را کاهش می‌دهد، اما از طرفی زمان زیادی صرف می‌شود، گفت: در سال‌های گذشته، هزینه‌های هوایی مناسب‌تر بود، ولی امسال افزایش قیمت‌ها ما را غافلگیر کرد با این حال امیدوارم که در آینده با کاهش هزینه‌ها، این سفر برای خانواده‌ها دسترس‌پذیرتر باشد.

افزایش هزینه سفر به عتبات عالیات در حالی است که در سال ۱۳۹۹، هزینه سفر هوایی برای یک نفر از تهران به عتبات حدود ۷ میلیون تومان بود و اکنون این هزینه به بیش از ۱۸ میلیون تومان برای هر نفر افزایش یافته و آن را به یک سفر گران قیمت برای علاقمندان به زیارت اعتاب مقدسه تبدیل کرده است.

سازمان حج و زیارت فعالانه‌تر عمل کند

با توجه به اینکه نرخ بلیت هواپیما اثرگذارترین عامل در تعیین هزینه این سفر معنوی است، انتظار می‌رود سازمان حج و زیارت فعالانه‌تر با این موضوع برخورد کند و اجازه ندهد که سازمان هواپیمایی قیمت‌ها را افزایش دهد البته در این مسیر همراهی سازمان هواپیمایی هم ضرورت دارد و لازم است شرکت‌های هواپیمایی کشوری همکاری بیشتر و مناسب‌تری در جهت تسهیل سفر‌های هوایی عتبات و کاهش هزینه سفر با سازمان حج و زیارت انجام دهند.

اگر روند افزایش هزینه‌ها ادامه یابد، ممکن است در سال‌های آینده تعداد زائرانی که توان مالی برای سفر به عتبات دارند کاهش یابد؛ این امر نه تنها تأثیر منفی بر افراد و خانواده‌ها خواهد داشت، بلکه می‌تواند بر صنعت گردشگری مذهبی ایران نیز تأثیر بگذارد.

بنابراین، لازم است که سازمان حج و زیارت و سایر نهاد‌های مرتبط، هر چه سریع‌تر اقدامات مؤثری برای کاهش هزینه‌ها انجام دهند تا این سفر معنوی همچنان برای مردم کشور قابل دسترس باقی بماند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->