«دارالعلم»؛ مدرسه‌ای در مسیر مرجعیت علمی و افق تمدن نوین اسلامی ورود موکب‌داران اربعین به فاز عملیاتی و آغاز انتقال تجهیزات آغاز بخش سوم جشنواره قرآنی «نورالمبین» در شهرداری مشهد اعلام برنامه‌های قرآنی حرم مطهر امام رضا(ع)در دهه سوم ماه محرم ۱۴۰۴ صدور ۳۶۸ گذرنامه زیارتی از ابتدای محرم ۱۴۰۴ تاکنون ۴۰ بیمار بدحال حج تمتع با مراقبت‌های ویژه به کشور بازگشتند (۲۸ تیر ۱۴۰۴) دغدغه‌مند ایران قوی و مقتدر | درباره شهید منصور عسگری، دانشمند هسته‌ای راه اندازی بنیاد علمی شهید طهرانچی تغییر در اعلام نتیجه و فرآیند پذیرش طلاب در سال تحصیلی ۱۴۰۵ – ۱۴۰۴ بیش از ۱۵۰ دفتر خدمات زیارتی در مشهد آماده ثبت‌نام زائران اربعین ۱۴۰۴ هستند | رفع اختلالات احتمالی سامانه سماح زمان انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر اعلام شد وام دانشجویی برای سفر اربعین ۱۴۰۴ چقدر است؟ باید رویکرد معنوی اربعین را با توسعه عدالت‌محور در مناطق کم‌برخوردار گره زد ماجرای سفر مداح معروف به ترکیه چه بود؟ مرمت پنجره‌فولاد رواق دارالولایه حرم امام‌رضا(ع) معامله پرسود شهدا با خدا چگونه حق را تشخیص دهیم؟ | بررسی راه‌های تشخیص حق و باطل در قرآن توصیه‌های سازمان اورژانس کشور به زائران اربعین + فیلم اطلاعات تکمیلی جهت ثبت‌نام پیاده‌روی اربعین ۱۴۰۴ + جزئیات تعهدات بیمه‌ای زائران
سرخط خبرها

نقش بانوان واقف در تحولات تاریخی؛ از جانفشانی حضرت خدیجه (س) تا خدمات ماندگار بانو گوهرشاد

  • کد خبر: ۳۲۱۲۵۰
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۵
نقش بانوان واقف در تحولات تاریخی؛ از جانفشانی حضرت خدیجه (س) تا خدمات ماندگار بانو گوهرشاد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با اشاره به جایگاه والای بانوان واقف در تاریخ اسلام، از حضرت خدیجه (س) به‌عنوان مادر امت و الگویی بی‌نظیر در ایثار و انفاق یاد کرد و اقدامات بانو گوهرشاد را منشأ تحولی عظیم در معماری و جایگاه معنوی مشهد دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام محمد احمدزاده، امشب (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) در گرامیداشت پانصدوهشتادوپنجمین سالگرد وفات بانو گوهرشاد، بزرگ‌واقف نیک‌اندیش جهان اسلام، در تالار فرهنگی نور مشهد، با تأکید بر جایگاه ویژه بانوان واقف در تاریخ اسلام اظهار داشت: حضرت خدیجه (س) که قرآن کریم از ایشان به‌عنوان مادر امت یاد می‌کند، با جانفشانی و انفاق در مسیر نشر اسلام، نقشی بی‌بدیل در پایه‌ریزی تمدن اسلامی ایفا کرد.

وی گفت: این بانوی بزرگوار با حمایت‌های مالی و معنوی خود از پیامبر اکرم (ص)، یکی از ستون‌های اصلی گسترش اسلام بودند.

وی در ادامه، با اشاره به خدمات ماندگار بانو گوهرشاد افزود: بانو گوهرشاد در دوران حکومت شاهرخ‌میرزا، از جایگاه خود به‌عنوان ملکه برای انجام امور خیریه بهره برد و با فروش گردنبند الماس خود، مسجد و مدرسه گوهرشاد را بنا نهاد. این اقدام، به تعبیر پژوهشگران، منشأ رنسانسی در معماری و ساخت‌وساز مشهد شد که این شهر را به پایتخت معنوی تبدیل کرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با بیان اینکه ساخت مسجد گوهرشاد نقطه عطفی در تاریخ معماری اسلامی است، خاطرنشان کرد: در دوران حکومت تیموریان، پایتخت ایران در سمرقند و سپس در هرات بود، اما وجود بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) توجه ویژه‌ای را به مشهد جلب کرد و اقدامات خیرخواهانه بانو گوهرشاد به توسعه این منطقه کمک شایانی نمود.

حجت‌الاسلام احمدزاده در پایان، با تأکید بر اهمیت تکریم بانوان واقف تصریح کرد: تجلیل از شخصیت‌هایی مانند حضرت خدیجه (س) و بانو گوهرشاد، ادای دینی به جایگاه بلندمرتبه آنان و خدمات ارزشمندشان در تاریخ اسلام و ایران است. همه بانوان نیکوکار و واقفان شایسته تکریم هستند و باید بیش از پیش به معرفی و ترویج فرهنگ وقف در جامعه پرداخته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->