وضعیت بازار سکه و طلا پس از دور دوم مذاکرات چگونه خواهد بود؟ صنایع خراسان رضوی در مسیر بازار‌های جهانی | از معاهده تاریخی ایران و اوراسیا چه می‌دانید؟ آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز (جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) افزایش گمرکات خراسان رضوی به ۷ پایانه | تعرفه صفر برای ۸۰ درصد از اقلام تجارتی استان با اوراسیا آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی برگزار شد | ۳۰ کشور جهان، مشتری اقلام صادراتی خراسان رضوی + فیلم تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+جزئیات
سرخط خبرها

بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۲۱۳۸۸
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۳
بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳
نوسانات قیمت دلار همواره بر بازار‌های مختلف از جمله بازار مسکن تاثیر گذاشته است. قیمت مسکن نیز همراه با دلار طی بازه‌های زمانی مختلف رشد کرده، با این حال روند قیمتی مسکن در سال جاری مسیر متفاوتی را طی کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بررسی میانگین قیمت هر متر مسکن در ماه‌های مختلف و مقایسه آن با تغییرات نرخ ارز نشان می‌دهد بازار ملک از رشد دلار عقب مانده و قیمت دلاری مسکن در ماه‌های پایانی سال کاهشی بوده است. این به معنای کاهش شتاب رشد قیمت مسکن در برابر رشد سریع قیمت دلار است و خبر از شکست بازار مسکن در برابر بازار ارز می‌دهد و سیگنال افزایش قیمت مسکن را ارسال می‌کند.

قیمت دلاری مسکن به عنوان سنجه‌ای قابل تامل، می‌تواند نسبت بین دلار و مسکن را روشن کند و نشانه‌های افزایش یا کاهش قیمت در بازار مسکن را مورد بررسی قرار دهد. بر همین اساس، قیمت دلاری مسکن از اهمیت زیادی برخوردار است.

قیمت دلار در سال جاری با نوسانات بسیاری همراه بوده و در مقاطع مختلف تاثیر زیادی بر بازار‌های مالی و دارایی‌ها از جمله بازار ملک و مسکن گذاشته است. در این میان، بازار مسکن نیز تحت تاثیر شرایط اقتصادی و ژئوپولیتیک منطقه، روندی خاص را طی کرده است.

بررسی متوسط قیمت مسکن در هر ماه و مقایسه آن با تغییرات نرخ ارز به این سوال پاسخ می‌دهد که آیا این بازار از رشد دلار عقب مانده یا همراه با آن حرکت کرده است؟ آیا چراغ رشد قیمت مسکن در ماه‌های آینده روشن می‌شود؟

رشد قیمت دلاری مسکن در بهار ۱۴۰۳

بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳

قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳

متوسط قیمت مسکن در فروردین سال جاری طبق گزارش بانک مرکزی، به متری ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان رسیده بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد با در نظر گرفتن دلار ۶۹ هزار و ۵۰۰ تومانی در این ماه، قیمت دلاری مسکن در فروردین حدود ۱۱۷۵ دلار برای هر متر بوده است.

در این بین، تشدید تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در اواخر فروردین ماه بر قیمت دلار تاثیر گذاشته و آن را افزایشی کرده است. همچنین کاهش معاملات خرید و فروش در فروردین نیز تورم مسکن در این ماه را کاهش داده و قیمت هر متر مربع مسکن را دستخوش تغییر چندانی نکرده است. به این ترتیب، بازار مسکن در فروردین ۱۴۰۳ از رشد دلار جا مانده است.

با بررسی داده‌های مرکز آمار و در نظر گرفتن دلار ۶۶ هزار و ۳۵۰ تومانی در اردیبهشت، قیمت دلاری مسکن به ۱۲۶۲ دلار رسیده است. متوسط قیمت مسکن در این ماه ۸۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان بوده است.

قیمت مسکن در خردادماه به ۸۵ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان و قیمت دلار نیز به ۵۹ هزار و ۷۳۰ تومان رسید؛ بنابراین قیمت دلاری مسکن در خرداد ۱۴۳۴ بوده است.

تیرماه؛ نقطه شروع رقابت پرافت‌وخیز مسکن و دلار

متوسط قیمت هر متر مسکن در تیر ماه حدود ۸۸ میلیون و ۱۱۰ هزار تومان برآورد شد و قیمت دلار نیز به ۶۲ هزار و ۲۳۰ تومان رسید. به این ترتیب قیمت دلاری مسکن در تیرماه حدود ۱۴۱۶ بوده که حاکی از افت دلاری مسکن نسبت به ماه قبل بوده است.

به نظر می‌رسد درگذشت ابراهیم رئیسی در خرداد و نوسانات اقتصادی در تیرماه، بر افزایش قیمت دلار اثر گذاشته و بازار مسکن از این روند عقب مانده است.

در مرداد متوسط قیمت مسکن به ۹۰ میلیون و ۸۵ هزار تومان رسید. با در نظر گرفتن دلار ۶۲ هزار تومانی، قیمت دلاری مسکن در این ماه ۱۴۶۵ دلار بوده است.

همچنین در شهریور نیز قیمت مسکن ۹۳ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان بوده و با دلار ۶۰ هزار و ۷۰۰ تومانی، قیمت دلاری مسکن به ۱۵۴۱ دلار رسیده است.

جاماندگی مسکن از دلار در نیمه دوم سال

این شاخص در مهرماه، با قیمت مسکن ۹۶ میلیون و ۶۳۰ هزار تومانی و دلار ۶۴ هزار و ۸۵۰ تومانی، به ۱۴۵۱ دلار رسیده که از کاهش قیمت دلاری مسکن نسبت به شهریور ماه حکایت دارد.

قیمت هر متر مسکن در آبان‌ماه نیز ۹۹ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان بوده است. با در نظر گرفتن دلار ۷۰ هزار و ۵۵۰ تومانی، قیمت دلاری مسکن در این ماه به ۱۴۱۳ دلار رسیده است.

این شاخص در آذر با احتساب قیمت مسکن ۱۰۲ میلیون و ۸۰ هزار تومانی و دلار ۷۷ هزار و ۶۵۰ تومانی به عدد ۱۳۱۵ رسیده که همچنان کاهشی بوده است.

روند کاهشی قیمت دلاری مسکن همچنان ادامه یافته و در دی‌ماه با در نظر گرفتن قیمت مسکن ۱۰۵ میلیون و ۸۰ هزار تومانی و دلار ۸۲ هزار و ۴۵۰ تومانی، این شاخص ۱۲۷۴ دلار برآورد شده است.

از طرفی متوسط قیمت مسکن در بهمن‌ماه ۱۰۷ میلیون و ۸۱۰ هزار تومان برآورد شد و قیمت دلار نیز به ۹۳ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. به این ترتیب قیمت دلاری مسکن در بهمن‌ماه ۱۱۵۱ دلار بوده و کاهش یافته است.

به نظر می‌رسد تشدید تنش‌ها در منطقه و ریسک‌های متعدد سیاسی طی سال ۱۴۰۳ بر قیمت دلار و دیگر بازار‌های مالی و موازی بازار مسکن تاثیر مستقیم گذاشته است.

به این ترتیب متقاضیان بازار مسکن که در تابستان نقش پررنگی ایفا می‌کردند، با رشد قیمت دلار و طلا به سمت این بازار‌ها حرکت کردند و قیمت مسکن با وجود تداوم روند افزایشی، از قیمت دلار عقب ماند.

به بیان دیگر، اگرچه قیمت مسکن نیز طی سال تورم مثبت داشته و رشد کرده، اما نتوانسته شتاب خود را با سرعت رشد دلار تنظیم کند. بر همین اساس، دلار برنده رقابت صعودی مسکن و ارز در سال ۱۴۰۳ بوده است.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->