ترافیک سنگین در محدوده حرم امام‌رضا(ع) | توصیه پلیس: از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنید آمار ورودی زائران به خراسان رضوی از یک میلیون و ۳۲۲ هزار نفر گذشت (یکم فروردین ۱۴۰۴) تمهیدات مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی در پی هشدار‌های هواشناسی (۱ فروردین ۱۴۰۴) کمالوندی: زلزله امروز تأثیری بر تأسیسات نطنز نداشت (یکم فروردین ۱۴۰۴) اماکن تاریخی و فرهنگی در ۲ فروردین ۱۴۰۴ تعطیل شد زیاده روی در مصرف آجیل‌ها و افزایش وزن پیشگیری از بیماری‌های گوارشی در سفر‌های نوروزی زلزله باز هم نطنز را لرزاند (۱ فروردین ۱۴۰۴) توصیه‌های یک متخصص طب ایرانی برای تغذیه در فصل بهار تقویم هجری شمسی ایران ۱۰۰ ساله شد اسکان بیش از ۹ هزار خانوار در مدارس خراسان رضوی تاکنون (یکم فروردین ۱۴۰۴) | ۷۰۰ مدرسه در مشهد، آماده میزبانی از زائران نوروزی جدول همسان‌سازی حقوق بازنشستگان قضایی ابلاغ شد (یکم فروردین ۱۴۰۴) افزایش ۱۸ درصدی پرواز‌های فرودگاه‌های مشهد تا امروز (یکم فروردین ۱۴۰۴) هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی درخصوص بارش‌های رگباری و سیلابی‌شدن مسیل‌ها افزایش ۴۰ درصدی خروج مسافران نوروزی افغانستانی از مرز دوغارون افزایش ۱۵ درصدی تردد در ورودی‌های خراسان رضوی (یکم فروردین ۱۴۰۴) زلزله نسبتاً شدید در اصفهان در نخستین روز سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی ظرفیت اسکان ۶۸۰ هزار نفرشب برای زائران و مسافران نوروز ۱۴۰۴ در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، یکم فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی مناطق استان پیش‌بینی هواشناسی کشور (یکم فروردین ۱۴۰۴) | بارش باران در راه است  بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری تا پایان فروردین ۱۴۰۴ تمدید شد وضعیت بارندگی در استان‌های کشور | بارش و مه‌گرفتگی در برخی محور‌های شمالی (یکم فروردین ۱۴۰۴) آرامگاه فردوسی در ایام شهادت حضرت علی(ع) تعطیل شد هشدار پلیس راه درباره بارندگی و ترافیک در جاده‌ها ۱۳۲ کشته و چهار هزار زخمی از ابتدای طرح نوروزی تعطیلی داروخانه‌ای متخلف در تربت حیدریه چگونه تصادفات جاده‌ای را کاهش دهیم؟ درخواست سازمان انتقال خون از مردم برای اهدای خون | پایگاه‌ها در نوروز فعال‌اند آغاز سال ۱۴۰۴ هجری شمسی پایش ترافیک جاده‌ای با ۳۵۸ سامانه هوشمند | بهره برداری از ۱۱ سامانه نظارت تصویری جدید در سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴
سرخط خبرها

سازمان غذا و دارو: هر شکلاتی را نخورید

  • کد خبر: ۳۲۱۵۸۵
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹
سازمان غذا و دارو: هر شکلاتی را نخورید
رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو، نسبت به استفاده از روغن‌های جایگزین کره کاکائو در برخی شکلات‌ها هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، زهره پوراحمد، با اشاره به اهمیت نوع چربی‌های مورد استفاده در شکلات‌های صنعتی، گفت: کره کاکائو یکی از اصلی‌ترین مواد در تولید شکلات‌های با کیفیت است، اما در برخی محصولات به جای آن از روغن جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم استفاده می‌شود که می‌تواند سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد.

وی افزود: کره کاکائو حاوی اسید چرب استئاریک است که تأثیر خنثی بر سطح کلسترول دارد، اما در مقابل روغن‌های جانشین معمولاً شامل اسید‌های چرب لوریک و پالمیتیک هستند که مصرف طولانی‌مدت آنها می‌تواند باعث افزایش کلسترول مضر و ایجاد مشکلات قلبی و عروقی شود

تفاوت کاکائو و شکلات

پوراحمد با اشاره به تفاوت میان کاکائو و شکلات، توضیح داد: کاکائو و شکلات هر دو از دانه‌های درخت کاکائو به دست می‌آیند، اما تفاوت‌های مهمی دارند کاکائو به پودر یا کره‌ای گفته می‌شود که از دانه‌های کاکائو استخراج شده و در دو شکل اصلی وجود دارد، پودر کاکائو که پس از گرفتن چربی دانه‌ها باقی می‌ماند و کره کاکائو که همان چربی طبیعی دانه‌های کاکائو است و در تولید شکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد:، اما شکلات ترکیبی از پودر کاکائو، کره کاکائو، شکر و گاهی شیر است. شکلات انواع مختلفی دارد از جمله شکلات تلخ که درصد بالایی کاکائو و شکر کمتری دارد شکلات شیری که شامل شیر و مقدار بیشتری شکر است و شکلات سفید که از کره کاکائو شیر و شکر تشکیل شده و فاقد پودر کاکائو است.

پوراحمد همچنین گفت: شکلات محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده شده و کالا‌های مرغوب‌تر با کیفیت بهتر و سالم‌تری است و کاکائو یا فرآورده کاکائویی محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده نشده و به جای آن از روغن‌های بر پایه پالم استفاده شده و از کیفیت پایین‌تری برخوردارند.

لزوم آگاهی مصرف‌کنندگان در خرید شکلات

رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو با تأکید بر اهمیت فرآوری صحیح شکلات‌های صنعتی، تصریح کرد: تولید شکلات با کیفیت بالا نیازمند دانش فنی و تجهیزات مناسب است برخی تولیدکنندگان به دلیل محدودیت‌های فنی یا کاهش هزینه‌ها به استفاده از روغن‌های جایگزین ارزان‌قیمت روی می‌آورند که علاوه بر افت کیفیت محصول می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را تحت تأثیر قرار دهد.

وی از مصرف‌کنندگان خواست هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درج‌شده روی بسته‌بندی توجه کنند اگر روی برچسب به جای کره کاکائو از عباراتی مانند روغن نباتی چربی جایگزین CBS یا CBR استفاده شده باشد احتمال استفاده از روغن‌های پالمی بالاست و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

پوراحمد در پایان گفت: شکلات واقعی در دمای بدن به راحتی ذوب می‌شود و بافتی لطیف و یکدست دارد، در حالی که محصولات حاوی روغن‌های جایگزین معمولاً بافتی مومی و سنگین در دهان ایجاد می‌کنند شناخت این تفاوت‌ها و انتخاب محصولات با ترکیبات مناسب می‌تواند به حفظ سلامت مصرف‌کنندگان کمک کند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->