همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

خروج موبایل از دسترس خریداران!

  • کد خبر: ۳۲۱۷۰
  • ۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۰
خروج موبایل از دسترس خریداران!
افزایش قیمت ارز و کاهش تخصیص آن به واردکننده‌ها باعث افزایش قیمت گوشی تلفن شده است
ملیحه فلاح/شهرآرانیوز - همراه این روز‌های همه ما بازارش کساد شده و افزایش نرخ دلار، قیمت گوشی‌های تلفن را هم مثل خیلی از کالا‌های دیگر دستخوش نوسان کرده است. این روز‌ها تفاوت چندانی بین بازار کالا‌های اساسی یا غیر اساسی وجود ندارد و اگر نگوییم همه، می‌توانیم بگوییم بیشتر قسمت‌های اقتصادی زندگی ما دستخوش نرخ این ارز جهانی شده است. بر این اساس این روز‌ها نوسانات قیمت دلار بازار‌های کالا‌های وارداتی از جمله تلفن همراه را به شدت تحت تاثیر قرار داده، به طوری که گرانی همزمان با کاهش تقاضا بازار این کالا را دچار رکود تورمی کرده است؛ بنابراین در‌صورتی‌که این روز‌ها قصد تعویض گوشی تلفن همراه خود را دارید پیشنهاد می‌کنیم دست نگه دارید و در این بازار پرنوسان پول خود را خرج نکنید. البته گشت ما در خیابان احمدآباد و بورس موبایل‌فروش‌ها نشان از کسادی بازار و نبود مشتری داشت. کسبه این خیابان به شهرآرا درباره وضعیت بازار موبایل در نتیجه بالا رفتن نرخ ارز گفتند. مسئول فروش یکی از فروشگاه‌های بزرگ این خیابان که به قول خودش در کنار فروش جزئی نقش واسط فروش یا همان کلی فروشی را نیز برای برخی از کالا‌ها بازی می‌کند، درباره وضعیت این بازار گفت: افزایش نرخ ارز را به نبود برخی از کالا‌ها اضافه کنید آن‌وقت دلیل این افزایش قیمت را متوجه می‌شوید. در این ۲ هفته جزئی‌فروشی نداشتیم، فقط بعضی از همکاران جزء‌فروش تعداد محدودی گوشی خرید کرده‌اند که آن هم مدتی است متوقف شده است.
«همین ۵ تا گوشی را آن بالا می‌بینید، ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه‌ام است که یک نفر مشتری هم ندارد.» این بخشی از حرف‌های یکی دیگر از فروشنده‌های گوشی تلفن همراه بود که به قول بازاری‌ها از خواب سرمایه‌اش و وضعیت بازار گله دارد. به گفته او بازار خرید و فروش گوشی‌های گران‌قیمت کاملا قفل شده است. گوشی‌هایی با نرخ پایین‌تر نیز نسبت به قبل افزایش قیمت چشم‌گیری داشته‌اند و بازار آن‌ها نیز تقریبا راکد است. اگر کسی ۲ یا ۳ هفته پیش مبلغی را برای خرید موبایل کنار گذاشته باشد، حالا یا باید گوشی با مدل پایین‌تر بخرد یا کلا بی‌خیال خرید گوشی شود.
این حرف‌ها در بین بقیه کاسبان این صنف هم تکرار شد. فروشندگان موبایل و قطعات جانبی در خیابان صاحب الزمان (عج) نیز همان حرف‌ها را بیان کردند. به گفته یکی از این کسبه بنکداران موبایل صبح یک فهرست قیمت ارائه می‌دهند، ظهر آن را پاک می‌کنند و فردا فهرست جدیدی از قیمت منتشر می‌شود. وضعیت لوازم جانبی این کالا هم دست‌کمی از خودش ندارد و به گفته تعمیرکاران، هزینه قطعات گوشی تلفن همراه به‌روز تغییر می‌کند و در این روز‌ها بیشتر قطعات با افزایش قیمت همراه بوده است.

کاهش ۹۰ درصدی ترخیص کالا از گمرک
برای بررسی وضعیت واردات گوشی تلفن همراه به عنوان خریدار به دفتر فروش یکی از مجموعه‌های رسمی واردکننده تلفن‌های همراه و گوشی موبایل هوشمند پس از طرح رجیستری در ایران تماس گرفتیم. مسئول فروش این مجموعه درباره وضعیت بازار واردات موبایل این‌طور گفت: قیمت‌ها خیلی بالا رفته است. چون قیمت درهم افزایش داشته، ارز نیمایی برای وارد‌کننده‌های گوشی تلفن همراه حذف شده است و بانک مرکزی به سختی و بسیار کم ارز تخصیص می‌دهد. به گفته او به همین دلایل این مجموعه که به صورت میانگین در هفته ۳۰ هزار گوشی از گمرک ترخیص می‌کرده است حالا فقط می‌تواند ۳۰۰۰ گوشی ترخیص کند. اکنون قیمت‌ها بالاست و حباب دارد. شاید ظرف یک هفته‌ده‌روز آینده حداقل با ثبات نرخ ارز قیمت‌ها تا حدودی کاهش پیدا کند.
نماینده همین مجموعه در مشهد نیز همان حرف‌های فروشنده تهرانی را تکرار کرد و گفت: در ابتدای شیوع کرونا نزدیک به ۲ ماه جنس نداشتیم. اصلا امکان ورود کالا از مبادی رسمی و قانونی وجود نداشت. حالا هم که کار‌ها رو به روال است، بانک مرکزی به سختی به وارد‌کننده ارز تخصیص می‌دهد.
مروی از بی‌ثباتی بازار گفت و ادامه داد: با وجود نوسان نرخ دلار کاسبان اصلا راغب به خرید گوشی از ما نیستند. از طرفی در ابتدای سال به دلیل فاصله‌گذاری اجتماعی و نیاز به تلفن هوشمند برای دانش‌آموزان، معلمان و دیگر اقشار بیشتر تقاضای مردم برطرف شده است.

ریزش ۱۰ درصدی واحد‌های صنف تلفن همراه
«حدود ۱۶۰۰ واحد صنفی در زمینه گوشی تلفن همراه هوشمند فعال هستند که در هر کدام از این واحد‌ها حداقل ۳ نفر مشغول به کارند و از این راه کسب درآمد می‌کنند. اما به دلیل شرایط پیش‌آمده از چند ماه گذشته تعداد این واحد‌های صنفی حدود ۱۰ درصد ریزش داشته است.» این را رئیس اتحادیه موبایل‌فروشان مشهد در گفتگو با شهرآرا بیان کرد و افزود: شرایط ارزی کشور اصلا مناسب نیست، همچنین شرکت‌های وارد‌کننده برای تخصیص ارز در صف‌های طویل هستند.
افشین اکبری با بیان اینکه ارز مورد استفاده برای گوشی تلفن همراه، ارز صادرکننده است افزود: به بیان دیگر در صورت مجوز بانک مرکزی، واردکننده موبایل باید ارز مورد استفاده خود را از صادرکننده‌ها خریداری کند که آن‌ها نیز دلار را با قیمت بازار آزاد می‌فروشند و این موضوع نیز یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت این
کالاست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->