قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) نظارت بر واحدهای صنفی طلافروش در مشهد ادامه دارد ارسال فهرست سهام‌داران مشکوک در سقوط بورس، به دادسرا چرا قیمت زعفران کاهشی شد؟ | یک درخواست از بورس جریمه ۱.۲ میلیون‌تومانی برای به‌کارگیری اتباع غیرمجاز امشب؛ آخرین مهلت انتخاب خودرو‌های وارداتی در سامانه یکپارچه (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) اقساط مالیاتی اصناف بیش‌تر می‌شود نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ در تهران آغاز به کار کرد طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید شد + جزئیات علت فرار پول‌ها از بورس چیست؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) نخستین گواهی سپرده سکه صادره خزانه بورس کالا معامله شد ماجرای تعطیلی و پلمب چندروز اخیر صنف طلا و جواهر مشهد چه بود؟ ۳۰ هزار سکه در حراج امروز فروش رفت (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی ۲۵۰ همت تسهیلات بانک کشاورزی برای متقاضیان + فیلم پلمب ۲ مشاور املاک در محدوده قاسم‌آباد مشهد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) | پلمب ۱۱ بنگاه از ابتدای سال افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد چرا تعداد پرواز‌های داخلی تهران-مشهد نسبت به گذشته نصف شده است؟ اندر فواید خاموشی صادرات مرغ از تمامی مرز‌ها بلامانع است مرور خاطره تلخ سال گذشته و افت ۲۰ هزار واحدی شاخص کل + نمای پایانی بازار (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی برای خرید گوشت مرغ + ویدئو جولان سکه طلا همچنان در کانال ۴۰ میلیون تومان | حباب سکه تخلیه نشد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی ساخت واحدهای مسکونی برای نیرو‌های مسلح کشور کلید خورد شرایط جدید فروش نقد و اقساطی خودرو پژو پارس + جدول (اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سال گذشته ۱/۵ میلیون دستگاه موبایل مسافری وارد کشور شد

  • کد خبر: ۲۶۶۴۷
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۲
سال گذشته ۱/۵ میلیون دستگاه موبایل مسافری وارد کشور شد
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، واردات و مصرف موبایل در سال ۱۳۹۸ از طریق رویه تجاری با بیش از ۹۰ درصد رشد به حدود ۱۵ میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه رسید و حذف معافیت ۸۰ دلاری واردات مسافری هم باعث کاهش چشمگیر واردات موبایل از این طریق شد.
به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی گزارش آمار روند واردات و مصرف موبایل طی ۱۲ ماه سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد که واردات موبایل از طریق رویه تجاری در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ بیش از ۹۰ درصد رشد داشته است؛ به‌طوری‌که در سال گذشته تعداد ۱۵ میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده که از این تعداد چیزی بیش از ۱۴ میلیون آن را مصرف‌نندگان در شبکه ارتباطی تلفن همراه کشور فعال کرده‌اند.

همچنین بر اساس این گزارش در اسفند سال گذشته ۱/۵ میلیون دستگاه موبایل از طریق رویه تجاری و مسافری وارد کشور شد که ۱/۳ میلیون دستگاه از آن در شبکه فعال بوده و این موضوع در واقع بیانگر میزان مصرف کشور در ماه پایانی سال ۱۳۹۸ است.

بیشترین میزان واردات در سال گذشته در دی ماه صورت گرفته؛ به‌طوری‌که در آن ماه تعداد ۱/۸ میلیون دستگاه موبایل وارد کشور شده است. البته پر مصرف‌ترین ماه در سال گذشته، بهمن‌ماه بوده که در آن ماه بیش از ۱/۵ میلیون دستگاه موبایل در شبکه ارتباطی کشور فعال شده است.

در این میان همچنان سامسونگ با ۵۶ درصد، بیشترین سهم بازار موبایل کشور را در اختیار دارد. پس از سامسونگ محصولات نوکیا با ۱۷ درصد، هواوی با ۹ درصد، شیائومی با ۷ درصد، اپل با ۵ درصد و آنر با ۳ درصد رتبه‌های دوم تا ششم را به لحاظ سهم بازار به خود اختصاص داده‌اند. با بررسی روند مصرف و واردات برند‌ها می‌توان دریافت که شیائومی در یک سال گذشته رشد خوبی در بازار ایران داشته است. از سویی گوشی‌های سامسونگ مدل گلکسی A ۱۰، A ۱۰ s و A ۵۰ و همچنین نوکیا ۱۰۶ ds پر مصرف‌ترین مدل‌های موبایل در بازار ایران در سال ۱۳۹۸ بوده‌اند.

کاهش چشمگیر واردات موبایل از طریق رویه مسافری

همچنین بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، واردات موبایل از طریق رویه مسافری بعد از اصلاح قوانین و حذف معافیت ۸۰ دلاری واردات مسافری در پاییز سال گذشته برای سودجویان از صرفه افتاد و در نیمه دوم سال گذشته واردات از این طریق کاهش داشته، اما همچنان زور واردات رویه مسافری محصولات اپل به واردات رویه تجاری این برند می‌چربد؛ تا جایی که در اسفندماه از مجموع ۶۴ هزار و ۹۵۰ دستگاه گوشی موبایل اپل وارد شده تنها ۱۱ هزارو ۲۰۰ دستگاه از آن از طریق رویه تجاری وارد کشور شده و ۵۳ هزارو ۷۵۰ دستگاه دیگر به صورت مسافری وارد و در سطح بازار توزیع شده است که این تعداد گوشی موبایل خدمات پشتیبانی ندارند.

در این میان از تعداد یک میلیون و ۳۶۰ هزار دستگاه موبایل وارد شده در اسفند ماه سال گذشته عمدتا مدل‌هایی باقیمت زیر ۳۰۰ دلار بوده‌اند و تنها ۱۴۰ هزار دستگاه موبایل وارد شده در اسفند ماه قیمتی بالاتر از ۳۰۰ دلار داشته‌اند.

حدود ۱۰ روز پیش انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که که اگر توقف‌های متعدد و زمان‌بر در ثبت سفارش و تخصیص ارز به شیوه حاضر ادامه پیدا کند، با معضل بزرگ کمبود جهانی کالا و افزایش بی‌سابقه بیش از ۳۰ درصدی قیمت‌ها مواجه خواهیم شد.

طبق اعلام این انجمن از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا نیمه‌ی اردیبهشت‌ماه تنها ۷۰۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده در حالی که مصرف ماهانه کشور یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه است. از این رو میزان موبایل وارد شده در فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ پاسخ‌گوی تقاضای ایجاد شده در بازار نیست و همین موضوع باعث التهاب در بازار شده است.

در این بیانیه گفته شده بود که ادامه تعطیلی مراکز آموزشی و به‌طبع آن تمرکز بر آموزش آنلاین و البته معرفی برنامه کاربردی شاد برای استفاده آموزشی دانش آموزان، تقاضای موبایل را در بازار افزایش داده است. در مجموع عواملی همچون کمبود جهانی کالا به دلیل کرونا، بالا رفتن نرخ ارز، بسته‌شدن مرز‌ها و محدودیت‌های ترانزیتی برای واردات کالا و معرفی اپلیکیشن شاد منجر به بی‌اعتمادی بازار برای تأمین محصولات در آینده شده که در نهایت تمام این عوامل تعادل بین عرضه و تقاضا را بر هم زده است.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->