تمام مواد غذایی کپک زده را دور بریزید | هیچ قسمتی را نخورید مدیرکل دبیرخانه گزینش وزارت آموزش و پرورش: آزمون استخدامی فرهنگیان به‌زودی برگزار می‌شود مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: تراز یک جامعه، تراز معلمش است سرقت ۸ میلیاردی ۴ زن از فروش آجیل و خشکبار انهدام باند سرقت پدرخوانده در مشهد دستگیری جوان گوشی‌قاپ با هوشمندی شهروندان مشهدی قتل فجیع زن ۲۱ساله به‌ دست شوهرش به‌خاطر سوء‌ظن خیانت! ۵ مصدوم بر اثر برخورد خودروی سمند با تپه خاک در نیشابور (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بهترین رژیم غذایی برای در امان ماندن از بیماری‌های قلبی و دیابت میانگین زمان رسیدن امدادگران خراسان‌رضوی به حادثه، کمتر از کشور است اسناد تاریخی پس از ۴۰ سال منع انتشار ندارند مظفری: به ازای هر مدرسه در خراسان رضوی بیش از ۱۷۲ دانش‌آموز وجود دارد ۱۸۶ هزار میلیارد ریال، مشارکت تاریخی خیرین خراسان رضوی در نهضت مدرسه‌سازی آماده باش ستاد مدیریت بحران خراسان رضوی در پی وقوع زلزله‌های استان ۷۵ درصد از پروژه‌های آموزشی استان وارد مرحله عمرانی شد‌ه‌اند | پیشرفت فیزیکی ۵۳۰ مدرسه در خراسان رضوی حمله به رفیق برای چند پک قلیان واکسن HPV ایرانی با دانش بومی وارد بازار شد ثبت ۳۸ هزار چندقلوزایی در سال ۱۴۰۳ حمل پاوربانک در چمدان زائران حج ممنوع شد زنگ خطر تب کریمه کنگو در این شهر ایران به صدا در آمد رشد ۵برابری فعالیت‌های حوزه توانبخشی هلال‌احمر خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی‌ طی امروز و فردا (پنجشنبه و جمعه ۱۸ و ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرداخت بیش از ۶۴۰ میلیارد ریال به بیماران خاص در خراسان رضوی تعرفه مشاوره روانشناسی اعلام شد | ۴۵ دقیقه مشاوره: ۶۲۰ هزار تومان مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری ایران: نظام برنامه‌ریزی شهری باید مانع از حاشیه‌نشینی شود | آمار بالای حاشیه‌نشینی در مشهد + فیلم استفاده از سیستم‌های کنترلی در نیروگاه حرارتی، در دستورکار وزارتخانه‌های نفت و نیرو گرم‌ترین زمستان استرالیا در راه است چپ‌دست‌ها بیشتر از بقیه به این بیماری دچار می‌شوند عادات روزمره، سلامت روان را بهبود می‌بخشد علائمی که زنان نادیده می‌گیرند | نشانه‌های پنهان سکته قلبی
سرخط خبرها

کمبود دارو‌های حیاتی و خاص همچنان پابرجاست

  • کد خبر: ۳۲۱۷۷۷
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۷
کمبود دارو‌های حیاتی و خاص همچنان پابرجاست
رئیس انجمن داروسازان تهران با تأکید بر چالش‌های قیمت‌گذاری دارو گفت: عدم تناسب قیمت دارو با هزینه‌های تولید، موجب کاهش تولید و کمبود برخی اقلام حیاتی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بهمن صبور گفت: در سال‌های اخیر، موضوع قیمت‌گذاری دارو و تأثیر آن بر تولید و توزیع دارو‌های حیاتی در کشور به یکی از چالش‌های اساسی نظام سلامت تبدیل شده است. در حالی که بسیاری افزایش قیمت دارو را «گرانی» تلقی می‌کنند، این افزایش، در واقع «اصلاح قیمت» بوده و به دلیل عدم افزایش هم‌تراز با نرخ تورم در دهه‌های اخیر، ضروری است.

اصلاح قیمت دارو؛ ضرورت یا گرانی؟

وی افزود: یکی از دلایل اصلی کمبود برخی اقلام دارویی در بازار، عدم تناسب قیمت دارو با هزینه‌های تولید است. تولیدکنندگان دارو با افزایش هزینه‌های جانبی مانند دستمزد کارگران، هزینه‌های آب، برق و گاز، و همچنین مواد اولیه دارویی مواجه هستند و به همین دلیل، دارو‌هایی که قیمت آنها کمتر از هزینه تولید است، دیگر برای کارخانه‌ها صرفه اقتصادی ندارند و تولید آنها کاهش پیدا می‌کند.

نقش بیمه‌ها در کاهش هزینه‌های دارویی

به گفته صبور؛ به‌عنوان مثال، دارویی که قیمت مصرف‌کننده آن ۷ هزار تومان بوده، اما هزینه بسته‌بندی آن بیش از ۳،۸۰۰ تومان است، برای تولیدکننده سودآور نیست و در نتیجه، از چرخه تولید خارج می‌شود که قیمت‌گذاری دارو به‌صورت منطقی و متناسب با تورم اصلاح شود و بیمه‌ها نیز در تأمین هزینه‌های آن نقش مؤثرتری ایفا کنند.

کمبود دارو برای بیماران خاص

صبور گفت: مشکل کمبود دارو‌های حیاتی و خاص همچنان پابرجاست و تا زمانی که نقدینگی کافی به بازار دارو تزریق نشود، این مشکل ادامه خواهد داشت. اقلام مورد نیاز بیماران خاص در بازه‌های زمانی مختلف با کمبود مواجه می‌شود، اما مسئله اصلی، نبود نقدینگی در بخش دارویی کشور است.

بیماران خاص در انتظار دارو

وی در پایان گفت: میزان پوشش بیمه‌ای دارو‌ها متفاوت است. دارو‌های مربوط به بیماران خاص و سرطانی بیشترین پوشش بیمه‌ای را دارند، به‌گونه‌ای که در برخی موارد، بیمه‌ها تا ۹۶ درصد هزینه این دارو‌ها را تقبل می‌کنند. برای مثال، دارویی که قیمت آن ۱۰۰ میلیون تومان است، بیمار تنها ۴ میلیون تومان پرداخت می‌کند. با این حال، اکثر دارو‌ها پوششی تا ۷۰ درصد دارند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->