نتیجه بازی پرسپولیس و سپاهان در لیگ برتر+ ویدیو گل‌ها(۲۹‌فروردین ۱۴۰۴)| بازنده همیشگی مقابل طلایی‌پوشان! ویدیو| خلاصه بازی پرسپولیس و سپاهان در لیگ برتر(۲۹ فروردین ۱۴۰۴) پخش زنده بازی پرسپولیس و سپاهان (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین ترکیب پرسپولیس و سپاهان مشخص شد (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) پخش زنده بازی تراکتور و ملوان (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین جباری با حضور رجبی در آکادمی موافق نیست؟ باشگاه استقلال: داوران امتیازات ما را می‌گیرند مهر تأیید AFC به میزبانی مشهد درخشش دوباره سیدحسین در ترکیب استقلال | شماره یک، ناجی روز‌های بد محمدرضا طالقانی: کشتی مشهد باید احیا شود | نژاد قهرمانان کشتی مشهد از تبار پهلوانان است معاون سلامت و تربیت بدنی شهرداری مشهد: برای زنده‌شدن کشتی مشهد، عزم ملی وجود دارد رئیس شورای عالی استان‌ها: اولین اقدام عملیاتی سال ۱۴۰۴، تأسیس خانه کشتی در مشهد است استاندار خراسان رضوی: در روند تشکیل باشگاه حرفه‌ای ورزش از برخی‌ها گله‌مندیم رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات بی سابقه‌ای در زیرساخت‌های ورزشی داشتیم شهردار مشهد مقدس: خانه تخصصی کشتی در مشهد افتتاح می‌شود رئیس فدراسیون کشتی: کشتی مشهد باید دوباره زنده شود | کشتی آمار خشونت‌های حاشیه شهر را پایین می‌آورد تاریخ و ساعت بازی پرسپولیس و سپاهان در لیگ برتر | حالا وقت ال‌کلاسیکوست اهدای حمایل مروج پهلوانی به استاندار خراسان رضوی و شهردار مشهد مقدس برگزاری شورای عالی مدیران ورزش خراسان رضوی با حضور علیرضا دبیر| چهل سالن ورزشی در استان برای کشتی تجهیز می‌شوند + فیلم بازی ایران - کره شمالی، در مشهد با حضور تماشاگران زن برگزار می‌شود؟
سرخط خبرها

ورزش ایران در ۱۴۰۳؛ بوی سکه، بوی تبانی، بوی وار

  • کد خبر: ۳۲۲۶۱۲
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲
ورزش ایران در ۱۴۰۳؛ بوی سکه، بوی تبانی، بوی وار
نفس سال ۱۴۰۳ هم با تمام اتفاقات ورزشی‌اش به شماره افتاده است.

سال ۱۴۰۳ برای ورزش ایران سرشار از اتفاقات و چالش‌های گوناگون بود. از تغییرات مدیریتی گسترده گرفته تا دستاورد‌های بین‌المللی، ورزش ایران در مسیری پرنوسان قرار داشت؛ احمد دنیامالی پس از انتخابات ریاست‌جمهوری به عنوان وزیر ورزش و جوانان منصوب شد، استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی واگذار شدند و پرونده فساد گسترده‌ای در فوتبال ایران فاش شد.

در عرصه بین‌المللی، کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس موفق به کسب ۱۲ مدال شد که عمدتاً در کشتی و تکواندو به دست آمد. در تیم پناهجویان المپیک، ۱۴ ورزشکار ایرانی حضور داشتند. پارالمپیک نیز با کسب ۲۵ مدال و قرارگرفتن ایران در رتبه چهاردهم جدول به پایان رسید؛ هرچند یکی از مدال‌های طلا به دلیل مسائل غیرورزشی پس گرفته شد. تیم ملی فوتبال ایران در مسیر صعود به جام جهانی ۲۰۲۶ عملکرد خوبی داشت و در آستانه صعود قرار گرفت، اما والیبال و دیگر رشته‌های تیمی سالی دشوار را سپری کردند و با تغییرات در کادر فنی مواجه شدند.

در لیگ نخبگان آسیا، استقلال و پرسپولیس از دور رقابت‌ها حذف شدند. سپاهان و تراکتور نیز در لیگ قهرمانان آسیا ۲ ناکام ماندند و این امر باعث کاهش سهمیه ایران در رقابت‌های آینده شد که ضربه‌ای جدی به فوتبال باشگاهی کشور محسوب می‌شود. لژیونر‌های ایرانی در فوتبال عملکردی کمتر از انتظار داشتند، در حالی که بازیکنان ایرانی شاغل در والیبال خوش درخشیدند. درگذشت تعدادی از چهره‌های سرشناس از جمله غلامحسین فرزامی، مهدی حاج‌محمد، مسعود اسکویی و سعید راد از دیگر اتفاقات تلخ این سال بود. سرخابی‌ها رسماً به بخش خصوصی واگذار شدند؛ استقلال به هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس و پرسپولیس به کنسرسیومی از بانک‌ها تعلق گرفت که موجب رفع ایرادات کنفدراسیون فوتبال آسیا در مالکیت این دو باشگاه شد.

تیم ملی فوتسال ایران قهرمان آسیا شد، اما در جام جهانی ۲۰۲۴ عملکردی ضعیف داشت و در مرحله یک‌هشتم نهایی برابر مراکش حذف شد. پرسپولیس با هدایت اوسمار ویه‌را قهرمان لیگ برتر شد و سپاهان پس از سال‌ها قهرمانی در جام حذفی را جشن گرفت. این تیم همچنین در سوپرجام پرسپولیس را شکست داد و نخستین قهرمانی خود را در این رقابت‌ها ثبت کرد. مهدی طارمی پس از کش‌وقوس‌های فراوان به اینترمیلان پیوست، اما در اکثر بازی‌ها نیمکت‌نشین بود و نتوانست موفقیت‌های گذشته خود را تکرار کند. ایران در پایان المپیک ۲۰۲۴ با ۳ مدال طلا، ۶ نقره و ۳ برنز در رتبه ۲۱ قرار گرفت.

تکواندوکاران ایران تاریخ‌سازی کردند و در تمام اوزان مدال گرفتند. ناهید کیانی نیز نخستین مدال نقره تاریخ ورزش زنان ایران در المپیک را کسب کرد. ورود فناوری VAR به فوتبال ایران از دیگر تحولات مهم سال بود که در لیگ برتر اجرایی شد. کاروان پارالمپیک ایران با ۸ طلا، ۱۰ نقره و ۷ برنز در جایگاه چهاردهم جهان ایستاد و والیبال‌نشسته مردان برای هشتمین بار قهرمان شد. هادی چوپان در مستر المپیا برای دومین سال پیاپی نایب‌قهرمان شد و ۲۵۰ هزار دلار جایزه گرفت. مسابقات کشتی قهرمانی جهان در آلبانی برگزار شد و ایران در کشتی آزاد سوم و در کشتی فرنگی نایب‌قهرمان شد. محمدعلی گرایی طلا و پویا دادمرز نقره گرفتند. مهدی تاج برای سومین بار به ریاست فدراسیون فوتبال انتخاب شد.

پرونده فساد گسترده در فوتبال ایران به یکی از جنجالی‌ترین رویداد‌های سال تبدیل شد که پای چندین باشگاه و چهره سرشناس را به میان کشید. در این پرونده ۲۱ نفر متهم شناخته شدند که ۱۲ نفر به دادگاه احضار شدند. بازداشت چهره‌هایی مانند خداداد افشاریان و سهیل مهدی نشان از گستردگی این پرونده داشت. سال ۱۴۰۳ برای ورزش ایران ترکیبی از افتخارات، ناکامی‌ها و تحولات مدیریتی بود که مسیر آینده ورزش کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->