راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

تشکیل کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی

  • کد خبر: ۳۲۲۶۹۴
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۷
تشکیل کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی
کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی در مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر با مشارکت پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی به‌صورت رسمی تشکیل شد.

به گزارش شهرآرانیوز، پرستو عرفان‌منش دبیر کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی و کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی، با اعلام این خبر گفت: آثار تاریخی‌فرهنگی علوم باستان‌شناسی و مطالعات باستانی همواره در تلاش بوده‌اند تا زوایای پنهان گذشته انسان را روشن سازند. در این مسیر، ابزار‌های گوناگونی به کمک این علم آمده‌اند و به‌ویژه در دهه‌های اخیر، باستان‌شناسی با بهره‌گیری از علوم و فناوری‌های نوین، از جمله ژنتیک و زیست‌فناوری، توانمندی‌های جدیدی کسب کرده است. مطالعات ژنتیکی می‌توانند اطلاعات بی‌نظیری در اختیار پژوهشگران قرار دهند که از این داده‌ها می‌توان به نتایج ارزشمندی مانند تبار انسان‌ها، مسیر‌های مهاجرت، اختلاط و گسستگی اقوام، میزان قرابت انسان‌ها و جوامع با یکدیگر، نسب‌شناسی، و تشخیص بیماری‌های ژنتیکی دست یافت.

وی افزود: با توجه به اهمیت این حوزه در کشور و سطح علمی ایران در عرصه داخلی و بین‌المللی، حدود ۱۱ سال است که فعالیت‌های علمی به‌صورت رسمی در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی آغاز شده است. این فعالیت‌ها با همکاری نهاد‌های علمی برجسته کشور از جمله انستیتو پاستور ایران، انجمن ژنتیک ایران، انجمن بیوتکنولوژی ایران، مرکز پژوهشی ژنتیک کوثر، مرکز ژنتیک انسانی بقیه‌الله اعظم، و دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی انجام گرفته است.

عرفان‌منش اظهار کرد: در دوران پاندمی کرونا، پژوهشکده حفاظت و مرمت پنج دوره تخصصی علمی در حوزه زیست‌باستان‌شناسی برگزار کرد که دبیری علمی آنها بر عهده این پژوهشکده بود. این دوره‌ها با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی ایران و یک دوره بین‌المللی با مشارکت شبکه علوم آزمایشگاهی کشور و نهاد‌های علمی داخلی و خارجی برگزار شد. در این برنامه‌ها، موضوعات مختلف علمی و روش‌های آزمایشگاهی به‌روز دنیا در زمینه زیست‌باستان‌شناسی برای دانشجویان و پژوهشگران ارائه شد.

کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی افزود: نخستین پنل تخصصی ژنتیک باستان و تبارشناسی با همکاری پژوهشکده حفاظت و مرمت در پنجمین کنگره بین‌المللی و هفدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران (۱۵ تا ۱۷ اسفند ۱۴۰۱) برگزار شد و در این همایش بین‌المللی، اولین پنل رسمی در این زمینه شکل گرفت. در این رویداد، یک پنل تخصصی و دو کارگاه برگزار شد. در ادامه، در پنجمین همایش بین‌المللی و سیزدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی (۱۶ تا ۱۸ مهر ۱۴۰۲)، یک پنل تخصصی و دو کارگاه دیگر برگزار شد. همچنین در نشست بین‌المللی، اولین کارگروه تخصصی ژنتیک و تبارشناسی به‌صورت رسمی در مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر به ریاست محمود تولایی، استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تشکیل شد. در این کارگروه، پرستو عرفان‌منش به‌عنوان نماینده رسمی علمی و اجرایی از سوی پژوهشکده حفاظت و مرمت حضور دارند.

وی گفت: در ادامه همکاری‌های مشترک، ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران در سال ۱۴۰۳ با برگزاری دو پنل تخصصی و سه کارگاه برگزار شد. همچنین با توجه به سیاست‌های مشترک علمی و اجرایی میان پژوهشکده و مرکز کوثر، اولین ویژه‌نامه تخصصی زیست‌باستان‌شناسی در مجله علمی «دانش حفاظت و مرمت» در سال ۱۴۰۳ تهیه و تدوین شد که به‌صورت رسمی از سوی پژوهشکده حفاظت و مرمت در پورتال نشر منتشر خواهد شد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->