تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن راز پزشک قاتل برملا شد | قتل ۱۵ بیمار طی ۴ سال موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری ایران و پاکستان
سرخط خبرها

تشکیل کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی

  • کد خبر: ۳۲۲۶۹۴
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۷
تشکیل کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی
کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی در مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر با مشارکت پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی به‌صورت رسمی تشکیل شد.

به گزارش شهرآرانیوز، پرستو عرفان‌منش دبیر کارگروه ژنتیک باستان و تبارشناسی و کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی، با اعلام این خبر گفت: آثار تاریخی‌فرهنگی علوم باستان‌شناسی و مطالعات باستانی همواره در تلاش بوده‌اند تا زوایای پنهان گذشته انسان را روشن سازند. در این مسیر، ابزار‌های گوناگونی به کمک این علم آمده‌اند و به‌ویژه در دهه‌های اخیر، باستان‌شناسی با بهره‌گیری از علوم و فناوری‌های نوین، از جمله ژنتیک و زیست‌فناوری، توانمندی‌های جدیدی کسب کرده است. مطالعات ژنتیکی می‌توانند اطلاعات بی‌نظیری در اختیار پژوهشگران قرار دهند که از این داده‌ها می‌توان به نتایج ارزشمندی مانند تبار انسان‌ها، مسیر‌های مهاجرت، اختلاط و گسستگی اقوام، میزان قرابت انسان‌ها و جوامع با یکدیگر، نسب‌شناسی، و تشخیص بیماری‌های ژنتیکی دست یافت.

وی افزود: با توجه به اهمیت این حوزه در کشور و سطح علمی ایران در عرصه داخلی و بین‌المللی، حدود ۱۱ سال است که فعالیت‌های علمی به‌صورت رسمی در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی آغاز شده است. این فعالیت‌ها با همکاری نهاد‌های علمی برجسته کشور از جمله انستیتو پاستور ایران، انجمن ژنتیک ایران، انجمن بیوتکنولوژی ایران، مرکز پژوهشی ژنتیک کوثر، مرکز ژنتیک انسانی بقیه‌الله اعظم، و دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی انجام گرفته است.

عرفان‌منش اظهار کرد: در دوران پاندمی کرونا، پژوهشکده حفاظت و مرمت پنج دوره تخصصی علمی در حوزه زیست‌باستان‌شناسی برگزار کرد که دبیری علمی آنها بر عهده این پژوهشکده بود. این دوره‌ها با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی ایران و یک دوره بین‌المللی با مشارکت شبکه علوم آزمایشگاهی کشور و نهاد‌های علمی داخلی و خارجی برگزار شد. در این برنامه‌ها، موضوعات مختلف علمی و روش‌های آزمایشگاهی به‌روز دنیا در زمینه زیست‌باستان‌شناسی برای دانشجویان و پژوهشگران ارائه شد.

کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی افزود: نخستین پنل تخصصی ژنتیک باستان و تبارشناسی با همکاری پژوهشکده حفاظت و مرمت در پنجمین کنگره بین‌المللی و هفدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران (۱۵ تا ۱۷ اسفند ۱۴۰۱) برگزار شد و در این همایش بین‌المللی، اولین پنل رسمی در این زمینه شکل گرفت. در این رویداد، یک پنل تخصصی و دو کارگاه برگزار شد. در ادامه، در پنجمین همایش بین‌المللی و سیزدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی (۱۶ تا ۱۸ مهر ۱۴۰۲)، یک پنل تخصصی و دو کارگاه دیگر برگزار شد. همچنین در نشست بین‌المللی، اولین کارگروه تخصصی ژنتیک و تبارشناسی به‌صورت رسمی در مرکز پژوهشی ژنتیک انسانی کوثر به ریاست محمود تولایی، استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تشکیل شد. در این کارگروه، پرستو عرفان‌منش به‌عنوان نماینده رسمی علمی و اجرایی از سوی پژوهشکده حفاظت و مرمت حضور دارند.

وی گفت: در ادامه همکاری‌های مشترک، ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران در سال ۱۴۰۳ با برگزاری دو پنل تخصصی و سه کارگاه برگزار شد. همچنین با توجه به سیاست‌های مشترک علمی و اجرایی میان پژوهشکده و مرکز کوثر، اولین ویژه‌نامه تخصصی زیست‌باستان‌شناسی در مجله علمی «دانش حفاظت و مرمت» در سال ۱۴۰۳ تهیه و تدوین شد که به‌صورت رسمی از سوی پژوهشکده حفاظت و مرمت در پورتال نشر منتشر خواهد شد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->