پزشکیان با رئیس و معاونین بنیاد شهید و امور ایثارگران دیدار کرد همه چیز درباره ادامه مذاکرات احتمالی ایران با آمریکا | دیپلماسی در گرو منافع ملی حفاظت از اتحاد ملی، مأموریت اهل قلم و کلام نظامیان صهیونیست باز هم شکار القسام شدند + ویدئو پزشکیان موافقت‌نامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد واکنش ریاست معنوی دروزی‌ها در سوریه درباره آتش‌بس فراگیر پوشاندن صورت در کرانه باختری ممنوع شد ویدئو | اعترافات شخصی که عکس و لوکیشن بیمارستان فارابی کرمانشاه را برای هدف قرار دادن به عوامل رژیم اسرائیل ارسال کرده بود کمیسیون امنیت ملی درباره مکانیسم ماشه، ۳۱ تیرماه جلسه برگزار خواهد کرد پاکستان: آمریکا بزرگ‌ترین شریک تجاری ماست اولین واکنش آرژانتین به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی در غزه! گفت‌وگوی تلفنی دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و ارمنستان درباره تحولات منطقه‌ای نارسایی مزمن وریدی که ترامپ به آن مبتلا شده چیست؟ ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل معاون رئیس جمهور: ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها ضروری است دستور دادستان در مورد نظارت بر بازار کالا‌های اساسی | افزایش قیمت برنج قابل قبول نیست رژیم صهیونیستی، متهم اصلی حملات پهپادی در عراق دولت جولانی اعلام آتش‌بس کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست برای مصطفی کواکبیان بابت اظهارات غیرمستند درباره کاترین شکدم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تزریق منابع مالی علاج بازار بورس نیست عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در اخراج اتباع افغانستانی، نمی‌توانیم هم‌زبانی و مناسبات فرهنگی‌مان را فراموش کنیم نماینده مجلس: فعال‌سازی مکانیسم ماشه وضعیت را برای اروپایی‌ها بدتر می‌کند استاندار خراسان رضوی: اصلاح آیین‌نامه‌های اجرایی با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار استان است واکنش محسن رضایی به تحولات سوریه | اعراب، بیدار شوید! ضرورت تعیین تکلیف لایحه سازمان ملی مهاجرت | برخی نمایندگان مجلس پیشنهاد بررسی لایحه در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی را مطرح کرده‌اند شورای نگهبان میان‌دار اسلامیت و قانون‌گرایی وسایل نقلیه فرسوده یکی از دلایل اصلی ناترازی بنزین در کشور است
سرخط خبرها

کشف ردپای فرعون در اردن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۲۹۳۰۷
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۴
کشف ردپای فرعون در اردن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
کتیبه‌ای در جنوب اردن کشف شده است که بر اساس کاوش‌های باستان‌شناسان نشان می‌دهد نام «رامسس سوم»، فرعون مصری که حدود ۳۲۰۰ سال پیش حکومت می‌کرد، بر آن نقش بسته است.

به گزارش شهرآرانیوز، وزارت گردشگری و آثار باستانی اردن بیانیه‌ای منتشر کرده و نوشته است: «رامسس سوم» (حکومت حدود ۱۱۸۴ تا ۱۱۵۳ پیش از میلاد) در زمانی پرآشوب در تاریخ منطقه حکومت می‌کرد. شماری از قدرت‌های بزرگ منطقه مانند تمدن میسنی‌ها (که در یونان و جزایر اژه مستقر بودند) و هیتی‌ها (که در ترکیه مستقر بودند) سقوط کردند و گروهی به نام «مردم دریا» به بخش‌هایی از خاورمیانه، از جمله مصر حمله کردند. بر اساس اسناد تاریخی، «رامسس سوم» موفق شد حمله «مردم دریا» به مصر را دفع کند و در مدیترانه شرقی لشکرکشی‌هایی انجام داد تا امپراتوری مصر را حفظ کند.

این کتیبه که توسط ارتش «رامسس سوم» حک شده است، در منطقۀ حفاظت‌شده «وادی رم»، صحرایی در جنوب اردن که بقایای باستانی زیادی در خود جای داده، کشف شده است. اگرچه وجود این کتیبه برای چند نفر شناخته شده بود، اما در سال گذشته به‌طور علمی مستند شد.

«علی المناصر» (Ali Al-Manaser)، رئیس دپارتمان مدیریت منابع فرهنگی و موزه‌شناسی در دانشگاه هاشمی اردن گفت: این کشف اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا این کتیبه نخستین نمونه از نوع خود در اردن است. یک کتیبه سلطنتی مصری که روی یک تخته‌سنگ بزرگ و ثابت که بخشی از یک بافت کوهستانی است، حک شده است. پیش‌تر، کتیبه‌ای مصری در منطقه شمالی اردن کشف شده بود، اما آن روی یک تخته‌سنگ قابل حمل حکاکی شده بود.

«زاهی حواس»، وزیر پیشین آثار باستانی مصر که با پژوهشگران اردنی همکاری می‌کند، گفت: «این کتیبه نام رامسس سوم را آورده و او را «سا-رع» (Sa-Re) خوانده است که به معنای «پسر رع» (خدای خورشید مصر) است. به گفته «حواس» این نام زمانی حک شده است که رامسس سوم ارتشی را رهبری می‌کرد که از این منطقه عبور کرد. این باستان‌شناس مصری یادآور شد که ارتش رامسس سوم همچنین کتیبه‌ای با نام این فرعون در «تیما»، یک سکونتگاه در شمال غربی عربستان سعودی امروزی، حک کرده است.

به گفته «مناصر» رئیس دپارتمان مدیریت منابع فرهنگی و موزه‌شناسی در دانشگاه هاشمی اردن فرعون رامسس سوم احتمالاً از اردن عبور کرده است تا دسترسی به کالا‌های ارزشمند را حفظ کند. او بر این نظر است که «فرعون به دنبال آن بود که این مسیر‌های تجاری را ایمن کند تا دسترسی مصر به منابعی مانند مس که در جنوب شرقی اردن فراوان بود، ادامه یابد. «مناصر» گفت: هیچ شیء مرتبطی در کنار کتیبه یافت نشده است. با این حال، کاوش‌های باستان‌شناسی در مناطق مجاور ادامه دارد و ممکن است در آینده شواهد بیشتری از لشکرکشی‌های رامسس سوم در این منطقه کشف شود.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->