صدای واژه‌های وحی؛ مستندی در مورد سلوک فعال قرآنی روی آنتن شبکه چهار سیما اعزام بیش از ۸۰ هزار زائر ایرانی به حج تمتع از ۲۳ فرودگاه کشور بازدید تولیت آستان قدس رضوی از مراحل ساخت تزیینات معماری رواق امیرالمؤمنین(ع) + فیلم گل‌هایی که عاقبتشان پژمردگی نیست رئیس سازمان تبلیغات اسلامی: هیئات مذهبی ایران و منطقه باید کار ویژه‌ای برای مظلومیت غزه انجام دهند کدامین آسمان دارد از این خورشید پیداتر عشق از اصول است حجت‌الاسلام‌والمسلمین راشدیزدی: احیاگر امر امام‌رضا(ع) باشیم اقامه نماز جماعت با حضور بیش از ۵۰۰ امام‌جماعت مساجد مشهد در حرم امام‌رضا(ع) توصیه‌های نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت به رابطان ارزیابی خادمان فرهنگی حج پیکر مطهر شهید علی‌اصغر مرشدلو پس از ۴۰ سال به زادگاهش بازمی‌گردد امام جمعه بوشهر: شبکه خادمیاران امام رضا (ع) در حوزه خلیج فارس تشکیل شود کنگره ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی با مشارکت مدیریت شهری مشهد برگزار می‌شود افزایش قیمت سفر عتبات از اردیبهشت ۱۴۰۴ آخرین قمردرعقرب فروردین ۱۴۰۴ | از انجام چه کارهایی در این روزها باید پرهیز کرد؟ پیکر پاک جانباز دفاع مقدس، شهید علی‌اکبر بهمنی امروز در مشهد تشییع شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) بال دعا در آسمان نماز پیشرفت فیزیکی ۲۷ درصدی طرح انتقال آب دریای عمان به خراسان رضوی جزئیات مرمت مدرسه «دو‌در» در گفت‌وگو با معاون برنامه‌ریزی و مطالعات سازمان عمران و نگهداری حرم‌مطهر‌ رضوی ضرورت تولید محتوای فاخر دفاع مقدس در فضای مجازی
سرخط خبرها

دید و بازدید در مناسبت‌های شب‌های قدر؛ فرصت عبادت یا عاملی برای غفلت؟

  • کد خبر: ۳۲۲۷۵۸
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸
دید و بازدید در مناسبت‌های شب‌های قدر؛ فرصت عبادت یا عاملی برای غفلت؟
برخی معتقدند که در شب‌های قدر باید از دید و بازدید پرهیز کرد که دراین‌زمینه یک کارشناس مذهبی تاکید کرد که اگر این دیدار‌ها همراه با ذکر اهل‌بیت(ع) و آموزه‌های دینی باشد، خود نوعی عبادت محسوب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مناسبت‌های مذهبی، به‌ویژه شب‌های قدر، فرصت‌هایی برای تقویت ارتباط با خداوند و تعمیق معنویت هستند. امسال با توجه به هم‌زمانی این شب‌ها با ایام ابتدایی نوروز و تأکید اسلام بر صله‌رحم و ارتباط با خانواده، این پرسش مطرح می‌شود که آیا دید و بازدید‌های خانوادگی در چنین‌ایامی می‌تواند هم‌راستا با اهداف دینی باشد یا ممکن است موجب غفلت از عبادت شود؟ حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمحمد آقایی، کارشناس مذهبی، دراین‌باره در گفت‌وگو با خبرنگار ما توضیح می‌دهد که چگونه می‌توان میان صله‌رحم و بهره‌گیری از معنویت این شب‌ها تعادل برقرار کرد.

وی در ابتدا به بررسی اهمیت صله‌رحم در مناسبت‌های مذهبی پرداخت و تصریح کرد: برخی افراد معتقدند که در شب‌های قدر باید دیدوبازدید‌ها را کنار گذاشت و فقط به عبادت پرداخت؛ درحالی‌که اسلام همواره بر صله‌رحم تأکید داشته است.

حجت‌الاسلام آقایی افزود: آنچه اهمیت دارد، کیفیت این دیدوبازدیدهاست. اگر این نشست‌ها همراه با گناه، تهمت، غیبت و سخنان بی‌ارزش باشد، نه‌تنها ثواب ندارد، بلکه آثار منفی نیز خواهد داشت؛ اما اگر در خلال این دیدارها، فضائل اهل‌بیت(ع)، سیره و رفتار آن‌ها، وصایای حضرت علی(ع) و آموزه‌های دینی بازگو شود، نه‌تنها به معنویت این ایام لطمه‌ای وارد نمی‌شود، بلکه خود به عبادتی ارزشمند تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از سیره اهل‌بیت(ع) در زندگی فردی و اجتماعی تأکید کرد: امام علی(ع) در نهج‌البلاغه و سایر کتب اسلامی توصیه‌های فراوانی درباره حقایق دینی و اجتماعی شده است که اگر در محافل خانوادگی به آن‌ها پرداخته شود، می‌تواند تأثیر عمیقی بر افراد داشته باشد.

این کارشناس مذهبی در پایان اظهار داشت: بهترین روش برگزاری مراسم مذهبی، ایجاد تعادل بین عبادت، دعا و صله‌رحم است. بدین ترتیب، هم می‌توان از برکات معنوی شب‌های قدر بهره‌مند شد و هم سنت پسندیده صله‌رحم را زنده نگه داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->