مظفری: در سفر والی هرات به مشهد بسته اقتصادی پیشنهادی خود را ارائه می‌دهیم صحبت‌های کاظمی‌قمی درباره مهاجران افغانستانی | اخراج مهاجران، شیوه عمل خود را دارد + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پایان هفته دوازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان + جدول مسابقات معاون وزیر کشور: دوغارون خراسان رضوی نخستین گذرگاه بازگشت اتباع افغان به کشورشان است توضیحات یاراحمدی درباره علت بازگرداندن برخی از اتباع که گذرنامه دارند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴) تمدید مهلت بازگشت اتباع غیرمجاز برای دریافت ودیعه مسکن آن‌ها  سرپرست جدید سرکنسولگری جمهوری اسلامی افغانستان وارد مشهد شد (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) نیروی کار خارجی، ستون نامرئی اقتصاد ایران ادامه درخشش تیم نورزاد نیمروز در فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان سازمان ملل خواستار حمایت فوری بین‌الملل از مهاجران بازگشته به افغانستان شد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) جبهه مقاومت ملی افغانستان با انتقاد از طالبان از حضور چین در پایگاه بگرام خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۴) برترین‌های هفته یازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان معرفی شدند + جدول مسابقات معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی: ۹۱ درصد از اتباع خروجی، خودمعرف هستند + فیلم بهروزآذر: ما این طرف مرز در ایران مشکلی برای خروج اتباع نداریم | بیش از این امکان میزبانی از اتباع افغانستانی را نداشتیم + فیلم رسم خداحافظی با همسایه خروج مهاجران افغانستانی غیرمجاز ضرورتی ملی، نه از سر بی‌مهری معاون رئیس‌جمهور در بازدید از مهمانشهر تربت‌جام: روند خروج اتباع غیرمجاز به شکل دقیق اجرا می‌شود + فیلم
سرخط خبرها

نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان

  • کد خبر: ۳۲۲۷۸۸
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان
مردم افغانستان برای گرامیداشت از نوروز آداب و رسوم خاصی دارند، اما در سال‌های اخیر طالبان اجازه برگزاری جشن نوروز را به مردم افغانستان نمی‌دهند.

نوروز تنها یک آیین و رسم نیست که از پیشینیان برای ما فارسی‌زبان‌ها به میراث مانده باشد، نوروز با تمام ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارد، فراتر از اینهاست.

فرصتی است برای یکدلی و یکرنگی. بهانه‌ای شگرف که ما را دور هم جمع می‌کند تا به ما یادآوری کند که بهار با سرسبزی و نشاط پس از زمستانی سخت و رخوت‌انگیز از راه می‌رسد و ما هم می‌توانیم به بهانه فرارسیدن بهار با الگو گرفتن از نوروز رسمی دیگر بیندازیم. به‌خصوص در دنیای پر از نابرابری امروز که قلدری و خشونت جای مهربانی و گذشت را گرفته است.

در روزگار امروز که دشمنان زبان فارسی از هیچ تلاشی برای لطمه‌زدن به آن دریغ نمی‌کنند، نوروز فرصتی است برای اتحاد به منظور محافظت از این قند شیرین. چهارمین نوروز پس از سقوط نظام جمهوری در افغانستان و بازگشت دوباره طالبان به قدرت در حالی از راه می‌رسد که فارسی در غریب‌ترین دوره خود در این کشور به سر می‌برد. طالبان در طول این سال‌ها مردم فارسی‌زبان افغانستان را از حق برگزاری مراسم ژَند‌ه‌برداری محروم کرده است.

این محدودیت‌ها در حالی اتفاق می‌افتد که مردم هم‌زبانِ همسایه در شهرهایی، چون کابل، مزارشریف و هرات سالیان درازی نوروز را گرامی داشته‌اند. هرچند این محدودیت‌ها نتوانسته افغانستانی‌ها را از گرامیداشت نوروز غافل کند، اما زیارت سخی در کابل و مزارشریف حالا در آرزوی گرامیداشت نوروز هستند.

مردم افغانستان برای گرامیداشت نوروز آداب و رسوم خاصی دارند و با تدارک غذاها، شیرینی‌ها و خوراکی‌های خاص و انجام بازی‌هایی ویژه نوروز از این جشن باستانی تجلیل می‌کنند. نوروز‌۱۳۹۳ که کابل بودم روز اول فروردین در تقویم افغانستان حمل ثبت شده است. به باغ بالا رفتیم، شهر پر بود از رنگ و شادی. آن روز‌ها کابل پر از رنگ بود، زنان افغان با لباس‌هایی آراسته و خوش‌رنگ همراه با اعضای خانواده‌شان به شهرگشتی می‌آمدند، اما اسفند ۱۴۰۳ که کابل بودم کابل را شهری مردانه دیدم، شهری که زن‌هایش در پشت دیوار‌های خانه زندانی شده‌اند و در آرزوی روز‌های خوش گذشته روزگار می‌گذرانند، اما بازهم نوروز از راه رسیده با همان شادی و سرزندگی تا به ما بگوید؛ دائما یکسان نباشد حال دوران غم مخور.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->