راهکاری خوراکی در درمان پرخاشگری آیا سما جهانباز به افغانستان منتقل شده است؟ + توضیحات خواهر سما زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: زمان پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را مشخص کنید جزئیات دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تسهیلات ویژه برای فرهنگیان آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه چند توصیه بهداشتی در پی خیزش گرد و خاک پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ابتلای ۱۱۲۷ نفر به «تب دنگی» در سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۲۵۲۶۶
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۰
ابتلای ۱۱۲۷ نفر به «تب دنگی» در سال ۱۴۰۳
براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در سال گذشته ۱۱۲۷ نفر به بیماری تب دنگی مبتلا شده‌اند و تاکنون یک مورد مرگ در موارد ابتلا گزارش شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، با آن که تا قبل از سال ۱۹۷۰، تنها ۹ کشور جهان همه‌گیری شدید بیماری تب دنگی را تجربه کرده بودند، این بیماری در حال حاضر در ۱۴۱ کشور منطقه آفریقا، آمریکا و مدیترانه شرقی، آسیای جنوب شرقی و غرب اقیانوسیه شناسایی شده است. میزان بروز بیماری تب دنگی در سال‌ها و دهه‌های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است. 

تب دنگی یا تب دانگ، نام یک بیماری ویروسی است که از طریق پشه‌ای به نام پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود. مشخصه آن بروز تب چند روزه‌ای است که با دو علامت دیگر مانند تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد، درد پشت چشم، بدن درد و درد عضلانی، درد مفاصل یا کاهش گلبول سفید همراه می‌شود. پشه آئدس که به ببر آسیایی مشهور است در مناطق استوایی جهان به‌ویژه جنوب شرقی آسیا وجود دارد. 

این بیماری توسط دو گونه مهم پشه‌های آئدس (آلبوپیکتوس و اجیپتی) به انسان منتقل می‌شود. این پشه‌ها در نزدیکی محل زندگی انسان و در محیط‌های مرطوب رشد می‌کنند. هنگامی که یک پشه، فردی آلوده به ویروس مولد بیماری دانگ را نیش می‌زند، ویروس وارد بدن پشه می‌شود. سپس هنگامی که پشه آلوده فرد دیگری را نیش می‌زند، ویروس وارد جریان خون آن فرد می‌شود. چیکونگونیا نیز نام یک بیماری ویروسی است که از طریق پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و علائم مشابهی با تب دنگی دارد.

وضعیت بیماری تب دنگی و چیکونگونیا در کشور

از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد موارد مثبت قطعی بیماری دانگ ۷۴ مورد و بیماری چیکونگونیا ۵۴ مورد در کشور گزارش شده است، که همه موارد "وارده از خارج از کشور" بوده است.

بر اساس گزارشات نظام مراقبت بیماری در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۳۰ اسفند ماه سال گذشته بالغ بر ۱۱۲۷ مورد تب دنگی تشخیص داده شده است که تعداد ۹۲۲ مورد آن در داخل کشور رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود و مابقی بیماران در خارج از کشور به بیماری دچار شده‌اند.

موارد انتقال محلی ۱۳ بیمار مبتلا به تب دنگی در شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان و ۸۹۷ بیمار در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان و ۱۲ مورد با سابقه سفر به چابهار در سایر استان‌های کشور شناسایی شده است. 

اکثر بیماران سابقه سفر به امارات متحده عربی داشته‌اند

مطابق بررسی اپیدمیولوژیکی انجام شده برای بیماران، اکثر بیمارانی که خارج از کشور آلوده شده‌اند سابقه سفر به کشور امارات متحده عربی داشته و در این کشور به بیماری مبتلا شده‌اند. ۱۳۲ مورد سابقه سفر به کشور امارات، ۶۹ مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان، یک مورد سابقه سفر به افغانستان، یک مورد سفر به ترکیه و یک مورد سابقه سفر به کشور بنین (غرب افریقا) داشته‌اند.

به غیر از یکی از بیماران که دارای ملیت آفریقایی بوده است، باقی بیماران دارای ملیت ایرانی هستند.

مرگ یک نفر بر اثر تب دنگی در سال گذشته

براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکنون یک مورد مرگ در موارد ابتلا گزارش شده است و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار بوده است.

همچنین در سال ۱۴۰۳ تاکنون پنج مورد بیمار مبتلا به چیکونگونیا گزارش شده است که تمامی موارد سابقه سفر به خارج از کشور داشته‌اند. این بیماران در شهرستان‌های چابهار و تهران تشخیص داده شده‌اند.

صید پشه آئدس در استان‌های مختلف کشور

طبق اعلام وزارت بهداشت، در تمام مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی بین المللی مراقبت حشره شناسی انجام می‌شود.

در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان) و آئدس آلبوپیکتوس در تمامی نقاط استان گیلان، در شهرستان‌های رامسر، تنکابن، عباس آباد، محمودآباد و نور استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، شهرستان‌های خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی گزارش شده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->