اظهارات تکان‌دهنده همسر سابق قاتل الهه حسین نژاد: او سابقه‌دار بود سقوط مرگبار کارگر از آسانسور یک هتل در اهواز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ترافیک سنگین در محور اصلی مشهد - تهران از عصر امروز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر از عوامل برهم‌زننده نظم عمومی در بیمارستان فارسان علت اصلی حادثه هوایی و فوت خلبان در قزوین مشخص نیست اسامی لاک‌ها و محصولات غیرمجاز کاشت ناخن اعلام شد قتل در جگرکی سیار عبدل‌آباد بر سر دو دختر | قاتل مست بود آیا قاتل الهه حسین‌نژاد راننده اسنپ بوده است؟ قالیباف: سیاست‌های آمریکا در اجلاس بریکس به چالش کشیده شد ۳ کشته در پی تصادف در مسیر مشهد به سرخس اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟ 
سرخط خبرها

گزارش سرقت از موزه مردم شناسی سرای کاظمی تهران

  • کد خبر: ۳۲۵۵۹
  • ۱۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۱
  • ۱
گزارش سرقت از موزه مردم شناسی سرای کاظمی تهران
سارق در ۱۹ خرداد چند ساعتی خود را در برخی از فضاهای موزه مردم شناسی سرای کاظمی تهران پنهان می‌کند و نیمه‌های شب با خالی کردن ویترین‌هایی که آثار ارزشمندی داشته‌اند، آن‌ها را تا قبل از طلوع آفتاب از موزه خارج می‌کنند. تصاویر نشان می‌دهد تمامی ویترین‌ها سالم‌اند و سرقت از سر فرصت انجام شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تصاویر نشان می‌دهند بدون هیچ آسیبی به ویترین‌ها، آثارِ موزه مردم‌شناسی در سرای کاظمی که تا مدتی قبل به عنوان دفتر مدیریت بافت تاریخی منطقه ۱۲ تهران در محله امامزاده یحیی استفاده می‌شد، به سرقت رفته‌اند.

سرای کاظمی بعد از مرمت و ساماندهی سال‌ها به عنوان دفتر مدیریت بافت تاریخی منطقه ۱۲ تهران مورد استفاده بود که با تغییر مکانِ این دفتر، جای آن‌ها را مدیریت گردشگری شهرداری منطقه می‌گیرد، تا این‌که این خانه‌ی تاریخی را با عنوان «خاه موزه تهران قدیم» و با یک موزه مردم‌شناسی که آثار قدیمی مانند دوربین‌های قدیمی و برخی از وسایل زندگی مردم از گذشته و حتی تعدادی عروسک‌های قدیمی از گردشگران استقبال می‌کرد، اما ۲۱ روز قبل، سارقی که گویا چند ساعت خود را در فضای این سرای تاریخی پنهان کرده بوده، با استفاده از تاریکی شب، آثار موزه مردم‌شناسی آن را به سرقت می‌برد.

آرش صابری  فعال میراث فرهنگی با تایید این اتفاق می‌گوید: بر اساس صحبت‌هایی که مطرح شده است، سارق در ۱۹ خرداد چند ساعتی خود را در برخی از فضاهای این بنای تاریخی پنهان می‌کند و نیمه‌های شب با خالی کردن ویترین‌هایی که آثار ارزشمندی داشته‌اند، آن‌ها را تا قبل از طلوع آفتاب از موزه خارج می‌کنند.

او با بیان این‌که این فضای تاریخی هم‌چنان یکی از نقاطی است که توسط گردشگران مورد بازدید قرار می‌گیرد، ادامه می‌دهد: متاسفانه بافت تاریخی اودلاجان در طول سال‌های گذشته به واسطه‌ی نبود نظارتی درست از سوی مدیریت بافت تاریخی، با مشکلات زیادی مواجه شده است. مانند ایجاد اداره‌ها و کانون‌هایی با نام بافت تاریخی تهران که هر کدام با مجوز از مدیریت‌های مختلف سعی در انجام کاری در این حوزه دارند، اما هنوز کاری درست هم در این زمینه انجام نشده است.

وی ادامه می‌دهد: ای کاش ساز و کاری دربافت تاریخی اودلاجان ایجاد می‌شد تا گردشگران و مخاطبان بناهای تاریخی بتوانند بازدید بهتری از این بناهای تاریخی داشته باشند، هر کدام از این بناهای تاریخی از یک دستگاه دستور می‌گیرند و این خود باعث بروز برخی مشکلات در این بناهای تاریخی می‌شود.

صابری با اشاره به این‌که موزه طهران قدیم در سرای کاظمی، موزه‌ی مردم‌شناسی بود که آثاری مانند یکسری دوربین‌های قدیمی و اسباب‌بازی‌های کودکان و برخی وسایل زندگی مردم که برخی حتی قدمتی ۹۰ ساله دارند و حتی برخی وسایل الکترونیکی موزه، را به نمایش گذاشته بود، اضافه می‌کند: سال گذشته دو بار از کنیسه یهودی‌ها در خیابان سی‌تیر سرقت شد که بعد از آن اجازه‌ی بازدید از این فضا داده نشد، این اتفاق در واقع بی‌توجهی به این بافت تاریخی را نشان می‌دهد.

او با اشاره به این‌که اگر در فضای سرای کاظمی به جز نگهبان‌ها دست‌کم یکی دو راهنمای موزه حضور داشت شاید این اتفاق یعنی پنهان شدن سارق در فضای موزه و سرقت آثار رخ نمی‌داد، می‌افزاید: با توجه به این که این اتفاق در وسط هفته نیز رخ داده است، شاید اگر یک کارشناس هم در این فضا بود این اهمال‌کاری رخ نمی‌داد و حدود سه میلیارد تومان اثر قدیمی از این موزه به سرقت نمی‌رفت.

صابری، شیوع اپیدمی کرونا و خلوت بودن فضای موزه‌ای را یکی دیگر از علت‌های این اتفاق می‌داند و می‌گوید: متاسفانه ضعف مدیریت و استفاده نکردن مناسب از فضاهای بلااستفاده‌ی این بنای تاریخی نیز عاملی دیگر در وقوع این اتفاق است، می‌توان گفت، این بنای تاریخی به حال خود رها شده بود.

شاید نگرفتن ورودی موزه که خود عاملی برای حضور نداشتنِ همیشگی یک نگهبان در ورودی سرای کاظمی است هم عاملی دیگر برای سرقت رخ داده از موزه مردم‌شناسی باشد، هر چند حالا نگهبان موزه معمولا در وسطِ حیاط موزه می‌نشیند تا دیدِ بهتری برای بررسی همه‌ی فضاهای سرا داشته باشد، اما ای کاش این اقدام را قبل از این سرقت نیز انجام می‌دادند.

حتی شاید بتوان اتفاق رخ داده را زنگِ هشداری برای دیگر موزه‌های شهرداری تهران دانست، تا نحوه‌ی حفاظت از بناها و موزه‌هایشان را بیشتر مدنظر قرار دهند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۲
0
1
یعنی موزه دوربین مداربسته نداشته که بازبینی کنن، سارق رو شناسایی کنن؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->