بهرام افشاری و سروش طاهری در تور آمریکای شمالی با «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + زمان پخش مدیر پخش شبکه یک صداوسیما عزل شد| اعلام جرم علیه ۸ نفر چهره ماندگار | درباره جلال‌الدین معیریان، بنیان‌گذار چهره‌پردازی کلاسیک ایران سایه مات خندوانه | نگاهی به برنامه ۱۰۰۱ و انتظارات برآورده نشده آن گفت‌وگو با استادان دانشگاه‌های مشهد به‌مناسبت روز ملی معماری پرورده آفتاب ایران | مختصری در احوال و آثار شیخ بهایی روایتی سینمایی از یک قهرمان | گفتگو با عوامل فیلم سینمایی صیاد انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس آغاز اکران انیمیشن رویاشهر در سینما آیا نویسندگان پرفروش آینده دنیا باید ستاره فضای مجازی باشند؟ جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا برای فرانسیس فورد کوپولا فیلم کوتاه داستانی «جای خالی» در جشنواره ایتالیایی برنامه‌های رادیو به مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) + زمان پخش اکران سیار انیمیشن «رؤیاشهر» در شهر‌های فاقد سینما درگذشت پاپ تماشاگران «مجمع کاردینال‌ها» را چند برابر کرد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ حضور دیوید کراننبرگ در فیلم «آماده یا نه ۲»
سرخط خبرها

بررسی کتاب «قدرت اندیشه» و برخی از آرای آیزیا برلین

  • کد خبر: ۳۲۵۸۰۶
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۹
بررسی کتاب «قدرت اندیشه» و برخی از آرای آیزیا برلین
جلسه‌ی سی‌ام «سه‌شنبه‌های حکمت زندگی» با محوریت کتاب «قدرت اندیشه» برگزار و برخی از آرای آیزیا برلین بررسی شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امین فردوس‌آرا، در این نشست با توجه به اینکه برای درک بهتر آرای آیزیا برلین، آگاهی از سیر اندیشه درغرب ضرورت دارد، در ابتدای جلسه تاریخچه‌ای مختصر از سیر اندیشه در غرب بیان شد.

این پژوهشگر فلسفه، در این تاریخچه، بر متفکرینی خاص از جمله افلاطون، ارسطو، رواقیون، فرانسیس بیکن، برخی متفکرین عصر روشنگری و ظهور فردی همچون نیوتن انگشت تاکید نهاد.

پیشرفت علوم تجربی در عصر علمی، سبب شد که متفکرین به این فکر بیفتند که ایده‌های نیوتن را در فلسفه‌ی طبیعی و علوم تجربی، در علوم انسانی نیز پیاده کنند و برای مثال آگوست کنت، کتابی با نام فیزیک اجتماعی نوشت.

فردوس‌آرا متذکر شد که این ایده، سبب تقویت اندیشه‌ی مونیسم (یگانه‌انگاری) شد، یعنی سبب تقویت این ایده شد که همانطور که در علوم تجربی یک پاسخ برای هر سوال وجود دارد در موقعیت‌های انسانی هم تنها یک پاسخ برای هر سوال وجود دارد.

برلین در مقابل این یگانه‌انگاری، ایده پلورالیسم ارزشی (کثرت‌گرایی) ارزشی را مطرح کرد.

در نظر برلین، ارزش‌های انسانی، ارزش‌هایی عینی هستند و در عین حال برخی از این ارزش‌های انسانی با هم در تعارض‌اند، برای مثال برابری با آزادی در تعارض است و نمی‌توان همزمان برابری کامل و آزادی کامل داشت.

فردوس‌آرا در ادامه بحث کوشید تا تفاوت میان، کثرت‌گرایی و نسبی گرایی را توضیح دهد و پس از آن به دو مفهوم آزادی از منظر آیزایا برلین پرداخت و با بیان مفاهیم آزادی منفی و آزادی مثبت ذکر کرد در نظر متفکری مانند جان استوارت میل، محدوده‌هایی هستند که باید از تعرض مصون بمانند و آن محدوده‌ها عبارتند از آزادی عقیده و احساس و بیان، آزادی انتخاب شیوه‌ی زیستن تا زمانی که آسیبی به کسی وارد نشود و آزادی عضویت در گروه‌های گوناگون.

فردوس‌آرا در انتهای بحث، ضمن اشاره به آرای واتسلاف هاول پیرامون رژیم پساتوتالیتر، به شباهت برخی نظرات وی با آیزایا برلین پرداخت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->