بیمه سلامت خراسان‌رضوی ۲ هزار میلیارد ریال برای بیماران سخت درمان پرداخت کرد متوسط سن بازنشستگی اعلام شد شیوع نگران کننده یک بیماری خونی و ژنتیکی در ایران دستگیری زن و شوهر مواد فروش با ۴۶ کیلو روانگردان هشدار هواشناسی؛ تشدید بارش و کاهش محسوس دما در خراسان رضوی و ۲۷ استان دیگر سقوط مرگبار مرد ۶۹ ساله از ارتفاعات پادنا استان اصفهان زمان پیش‌فروش بلیت قطار‌های اردیبهشت ۱۴۰۴ مشخص شد+ جزئیات اطلاعیه تأمین‌اجتماعی درباره تأخیر در زمان پرداخت مابه‌التفاوت متناسب‌سازی: عذرخواهیم، معوقات نهایتاً تا فردا (دوشنبه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) واریز می‌شود شغل آتش‌نشانی با حکم دیوان عدالت اداری سخت و زیان‌آور شناخته شد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار | معوقات حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می‌شود؟ از آن بالا چرخ‌بال می‌آید، یک دانه سشوار می‌آید! خودکشی دسته‌جمعی نهنگ‌ها بازتاب گزارش شهرآرا از سرا‌های سالمندان و پیشنهاد شهروندان | مدیران بهزیستی خراسان رضوی سری به سرا‌ها بزنید خراسان رضوی ۳۴ مدرسه سنگی دارد گلایه های ساکنان محله سیدی مشهد برای آنتن دهی خطوط مخابراتی | دردسرهای خاموشی ارتباطات! آنچه باید درباره خرید و نگهداری جوجه رنگی‌ها بدانیم راه‌اندازی سامانه جدید قیمت‌گذاری دارو از اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ اجرای عملیات تکمیلی سالانه واکسیناسیون فلج اطفال بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد نجات بخش زندگی سه بیمار شد  (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) تلخی این قند | آیا شیرین‌کننده‌های مصنوعی بی‌خطرند؟ دعوای مالک و مستأجر به نزاعی هولناک در مشهد منجر شد | مالک تبربه‌دست داروخانه را  آتش زد تذکر نماینده مجلس به دلیل وجود مدارس کانکسی طوفان مشهد را درنوردید (بامداد یکشنبه، ۲۴ فروردین ۱۴۰۴) واکنش آموزش و پرورش به موضوع تعرض به دانش‌آموزان در جنوب تهران نگاهی به واکنش‌ها نسبت به تصمیمات جدید شورای انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور ۱۴۰۴ جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی: مشهد، الگوی مدیریت و خدمات‌رسانی برای سایر شهر‌های کشور است ۱۵ درصد ایرانی‌ها مسواک نمی‌زنند خبر ناخوش برای یازدهمی‌ها | امتحان نهایی تمام دروس در خرداد ۱۴۰۴ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴) | افزایش سرعت وزش باد و کاهش دما تا پایان هفته جاری ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تجهیزات پزشکی حذف شد
سرخط خبرها

یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی!

  • کد خبر: ۳۲۵۹۰۵
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۶
یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی!
اخیرا فیلمی در فضای مجازی منتشر شده است که فردی را در حال نوشتن یادگاری روی سی و‌سه پل اصفهان نشان می‌دهد.
مهدی محمدی
نویسنده مهدی محمدی

اخیرا فیلمی در فضای مجازی منتشر شده است که فردی را در حال نوشتن یادگاری روی سی و‌سه پل اصفهان نشان می‌دهد. به نظر ما این مسئولان بودند که چند تا اشتباه بزرگ کردند که باعث آسیب به آثار باستانی و قدیمی کشورمان شد:

اشتباه اول: ازآنجا که مردم روی وسایل شخصی خودشان بیشتر ازآثار ملی کشور حساسیت دارند نباید به مردم گفته می‌شد مواظب آثار باستانی باشید بلکه باید گفته می‌شد که «نوشتن یادگاری روی سطوح باستانی موجب آسیب خوردن به ماژیک یا خودکار یا خراب شدن کلیدی که با آن یادگاری حک می‌کنید خواهد شد، لطفا مواظب وسایل خودتان باشید.» مطمئنا این‌طوری کمتر روی آثار باستانی یادگاری می‌نوشتند.

اشتباه دوم: چون مردم بیشتر به نوشتن یادگاری روی آثار قدیمی علاقه زیادی دارند، باید تمام آثار باستانی کشور را تازه تأسیس نشان می‌دادند. مثلا تابلویی کنار آثار باستانی نصب می‌شد که سال تأسیس آنها را همین امسال نشان می‌داد. به عنوان نمونه کنار تخت جمشید که متعلق به پنج قرن قبل از میلاد است تابلویی نصب شود که رویش نوشته باشد: تخت جمشید، تأسیس فروردین ۱۴۰۴، پیش پای شما!

اشتباه سوم: وزارت آموزش‌و‌پرورش نباید به دانش‌آموزان هم خواندن یاد می‌داد، هم نوشتن. باید به آنها فقط خواندن یاد می‌داد تا نوشتن یاد نگیرند که بعدا روی در و دیوار آثار باستانی اسم بسیار زیبای خودشان را حک کنند.

شاید بگویید نمی‌شود که خواندن یاد داد، اما نوشتن نه. پس می‌شود همان‌طور که دانشجویان پزشکی در سال آخر تحصیلشان سوگند بقراط یاد می‌کنند که از دانش خود در راه نادرست استفاده نکنند، دانش‌آموزان هم در سال اول تحصیلشان، پس از جشن الفبا سوگند بخورند که با سواد خود در نوشتن، یادگاری ننویسند.

اشتباه چهارم: همان‌طور که روی برگه‌های آزمون سراسری نوشته می‌شود داخل این کادر چیزی ننویسید باید روی تمام آثار باستانی کشور هم کارکنان دولت با خطی که به هیچ نحوی نشود آن را از روی آثار باستانی کشور پاک کرد می‌نوشتند: «نوشتن یادگاری روی این اثر باستانی ممنوع است» یا «هر کس اینجا یادگاری بنویسد خیلی نقطه‌چین است». بهتر است این نوشته‌ها با اندازه بزرگ روی آثار باستانی کشور با تیشه و چکش و با عمق زیاد کنده‌کاری شود تا هم از ده فرسخی راحت دیده شود و هم به راحتی قابل پاک شدن نباشد.

اشتباه پنجم: متأسفانه نوشتن یادگاری روی آثار تاریخی و به طور کلی وارد کردن هرگونه آسیب خواسته یا ناخواسته مشمول مجازات سبک یعنی حبس از یک تا ۱۰ سال است. در صورتی که می‌شد مجازات سنگین‌تر باشد و از یک تا ۱۰ ماه یارانه فرد قطع شود.

اشتباه ششم: فضایی را هم برای کسانی که عاشق یادگاری نوشتن هستند باید در نظر می‌گرفتند، مثلا از این سی‌و‌سه پل، یکی دو تا پلش را به گردشگرانی اختصاص می‌دادند که دوست ندارند یادگاری ننوشته بر روی آثار باستانی از دنیا بروند.

در پایان امیدواریم مسئولان از اشتباه‌های فاحش خود درس بگیرند و طوری از میراث فرهنگی کشور مراقبت کنند که با وجود چند هزار سال قدمتشان، مثل روز اولشان نوی نو بمانند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->