آتش‌سوزی سه نفتکش در دریای عمان + عکس مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد حمله مستقیم رژیم صهیونیستى به تیم هاى امدادى هلال احمر در حین عملیات | احتمال شهادت ٢ امدادگر اولویت در برنامه‌ریزی امتحانات، آرامش روان دانش‌آموزان است جزئیات اصابت پرتابه به آزادراه تهران-قم آزمون‌های ورودی مقطع متوسطه دوم در البرز به تعویق افتاد امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی حضوری شد سامانه‌های ۱۴۸۰ و ۱۲۳، آماده حمایت روانی از مردم در شرایط جنگی مدارس مشهد و خراسان رضوی آماده اسکان اضطراری در شرایط بحرانی هستند توصیه های حیاتی برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی نشانه‌ها و امید‌ها سرنوشت صدور شناسنامه ویژه برای مادران دارای سه فرزند و  بیشتر چه شد؟ | سرنوشت نامعلوم امتیاز‌های مادری تولد اولین بره آهو در سال ۱۴۰۴ در دشت مغان کمک قارچ‌های ناشناخته زیرزمینی به حفظ اکوسیستم‌ها وعده بانک مرکزی برای تخصیص ارز به واردات دارو و تجهیزات پزشکی افزایش خطر شیوع بیماری سالک در فصول گرم سال بیماری خطرناکی که ممکن است حجاج ناقل آن باشند جزئیات استرداد هزینه بلیت پروازهای لغوشده گلایه مردم مشهد از گرانی انشعاب برق، نبود شفافیت در خرید کنتور و بلاتکلیفی در جبران خسارات نوسانات برقی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش، امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات سرقت‌های سریالی با  خودرو‌های سرقتی آسیب به بیمارستان فارابی کرمانشاه در حمله رژیم صهیونیستی (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) سامانه ۱۱۰ فعال است | درخواست سخنگوی فراجا از مردم برای اعلام فعالیت‌های مشکوک دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی بر تشدید رصد و نظارت بر فضای مجازی تأکید کرد توصیه‌های طب سنتی به سالمندان در شرایط جنگی لغو موقت امتحانات پایان ترم در دانشگاه ملی مهارت خراسان رضوی وضعیت ذخایر خونی در کشور مطلوب است
سرخط خبرها

یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی!

  • کد خبر: ۳۲۵۹۰۵
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۶
یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی!
اخیرا فیلمی در فضای مجازی منتشر شده است که فردی را در حال نوشتن یادگاری روی سی و‌سه پل اصفهان نشان می‌دهد.
مهدی محمدی
نویسنده مهدی محمدی

اخیرا فیلمی در فضای مجازی منتشر شده است که فردی را در حال نوشتن یادگاری روی سی و‌سه پل اصفهان نشان می‌دهد. به نظر ما این مسئولان بودند که چند تا اشتباه بزرگ کردند که باعث آسیب به آثار باستانی و قدیمی کشورمان شد:

اشتباه اول: ازآنجا که مردم روی وسایل شخصی خودشان بیشتر ازآثار ملی کشور حساسیت دارند نباید به مردم گفته می‌شد مواظب آثار باستانی باشید بلکه باید گفته می‌شد که «نوشتن یادگاری روی سطوح باستانی موجب آسیب خوردن به ماژیک یا خودکار یا خراب شدن کلیدی که با آن یادگاری حک می‌کنید خواهد شد، لطفا مواظب وسایل خودتان باشید.» مطمئنا این‌طوری کمتر روی آثار باستانی یادگاری می‌نوشتند.

اشتباه دوم: چون مردم بیشتر به نوشتن یادگاری روی آثار قدیمی علاقه زیادی دارند، باید تمام آثار باستانی کشور را تازه تأسیس نشان می‌دادند. مثلا تابلویی کنار آثار باستانی نصب می‌شد که سال تأسیس آنها را همین امسال نشان می‌داد. به عنوان نمونه کنار تخت جمشید که متعلق به پنج قرن قبل از میلاد است تابلویی نصب شود که رویش نوشته باشد: تخت جمشید، تأسیس فروردین ۱۴۰۴، پیش پای شما!

اشتباه سوم: وزارت آموزش‌و‌پرورش نباید به دانش‌آموزان هم خواندن یاد می‌داد، هم نوشتن. باید به آنها فقط خواندن یاد می‌داد تا نوشتن یاد نگیرند که بعدا روی در و دیوار آثار باستانی اسم بسیار زیبای خودشان را حک کنند.

شاید بگویید نمی‌شود که خواندن یاد داد، اما نوشتن نه. پس می‌شود همان‌طور که دانشجویان پزشکی در سال آخر تحصیلشان سوگند بقراط یاد می‌کنند که از دانش خود در راه نادرست استفاده نکنند، دانش‌آموزان هم در سال اول تحصیلشان، پس از جشن الفبا سوگند بخورند که با سواد خود در نوشتن، یادگاری ننویسند.

اشتباه چهارم: همان‌طور که روی برگه‌های آزمون سراسری نوشته می‌شود داخل این کادر چیزی ننویسید باید روی تمام آثار باستانی کشور هم کارکنان دولت با خطی که به هیچ نحوی نشود آن را از روی آثار باستانی کشور پاک کرد می‌نوشتند: «نوشتن یادگاری روی این اثر باستانی ممنوع است» یا «هر کس اینجا یادگاری بنویسد خیلی نقطه‌چین است». بهتر است این نوشته‌ها با اندازه بزرگ روی آثار باستانی کشور با تیشه و چکش و با عمق زیاد کنده‌کاری شود تا هم از ده فرسخی راحت دیده شود و هم به راحتی قابل پاک شدن نباشد.

اشتباه پنجم: متأسفانه نوشتن یادگاری روی آثار تاریخی و به طور کلی وارد کردن هرگونه آسیب خواسته یا ناخواسته مشمول مجازات سبک یعنی حبس از یک تا ۱۰ سال است. در صورتی که می‌شد مجازات سنگین‌تر باشد و از یک تا ۱۰ ماه یارانه فرد قطع شود.

اشتباه ششم: فضایی را هم برای کسانی که عاشق یادگاری نوشتن هستند باید در نظر می‌گرفتند، مثلا از این سی‌و‌سه پل، یکی دو تا پلش را به گردشگرانی اختصاص می‌دادند که دوست ندارند یادگاری ننوشته بر روی آثار باستانی از دنیا بروند.

در پایان امیدواریم مسئولان از اشتباه‌های فاحش خود درس بگیرند و طوری از میراث فرهنگی کشور مراقبت کنند که با وجود چند هزار سال قدمتشان، مثل روز اولشان نوی نو بمانند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->