انهدام باند بزرگ قاچاق مواد مخدر صنعتی و کشف بیش از نیم تن شیشه هشدار هواشناسی برای مسافران شمال؛ ارتفاع موج در دریای خزر به پنج متر می رسد افزایش امید‌ها به نجات حیوانات از خطر انقراض با پیشرفت‌های جدید فناوری قتل جوان تورلیدر به دست یک توریست در تهران دستگیری ۹ قاچاقچی اعضای بدن در شهر ری ۶۰ درصد دوربین‌های ثبت تخلفات جاده‌ای کشور ناکارآمد هستند انفجار تریلی حامل سوخت در جاده فریمان_تربت‌جام (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | حریق اطفا شد + فیلم ارتقای میانگین نمرات امتحانات نهایی در دوره متوسطه، به عنوان یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه نزدیک به ۱۱ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کشف شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) استرداد متهم کلاهبردار ۱۰ هزار میلیاردی به کشور ما همه‌مون پزشکیم! صدور ۱۷.۷ میلیون جریمه رانندگی در نوروز ۱۴۰۴ | بازگشت نرخ عادی جریمه‌ها زمان صدور احکام حقوقی جدید بازنشستگان کشوری مشخص شد صدور احکام حقوقی فرهنگیان بر اساس ضرایب جدید افزایش ایمنی و سلامت اردو‌های دانش‌آموزی با بخشنامه جدید وزیر آموزش و پرورش صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) جزئیات مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری اعلام شد | ۳۵۰ هزار وام قرض‌الحسنه در سال ۱۴۰۴ به بازنشستگان پرداخت می‌شود پذیرش دانشجوی افسری در فرماندهی انتظامی تهران آغاز شد شبکه اختلاس در مجموعه شرکت مس منهدم شد رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد: روند بیماری‎های تنفسی رو به کاهش است زمانِ بازپرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اعلام شد تپش قلب همراه با رنگ پریدگی نیاز به مراجعه سریع به پزشک دارد  بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) درباره رشته ناشناخته پزشکی «پیشگیری و اجتماعی» | پیش از درمان، مهم‌تر از درمان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان پاییز امسال دیرتر آغاز می‌شود + علت دستگیری سارقان موتورسیکلت و خودرو توسط پلیس مشهد | شگرد تکراری سارقان سیاه رو ثبت سالانه ۵۰ هزار عقرب‌گزیدگی در کشور کودکان ایرانی ۲ تا ۵ دندان پوسیده دارند
سرخط خبرها

پاییز امسال دیرتر آغاز می‌شود + علت

  • کد خبر: ۳۲۶۰۷۰
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۸
پاییز امسال دیرتر آغاز می‌شود + علت
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: پیش‌بینی می‌شود پاییز ۱۴۰۴ به علت تقویت مونسون، دیرتر آغاز شود و به علت تداوم لانینای ضعیف با گرایش به شرایط خنثی، انتظار می‌رود بارش‌های کمتر از نرمال در ایران و سایر نقاط خاورمیانه رخ دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، احد وظیفه افزود: دمای حوزه مرکزی اقیانوس آرام در شرایط ۰.۵+ و ۰.۵- درجه (نیم درجه زیر نرم و یک درجه بالای نرم) در شرایط نرمال تعریف می‌شود. زمانی که از ۰.۵- درجه عبور می‌کند، شرایط لانینا رخ می‌دهد این در حالیست که میانگین دمای سه ماه گذشته حوزه مرکزی اقیانوس آرام ۰.۶- بوده است.

وی تاکید کرد: دورپیوند‌ها در اقلیم دنیا موثر هستند که مهم‌ترین آن «ِانسوـ یا نوسان جنوبگان است. انسو سه فاز مثبت، منفی و بینابینی دارد. بررسی آماری طولانی‌مدت نشان می‌دهد بارش‌ها در ایران در شرایط لانینا و حتی خنثی گرایش به کم بارشی و خشکسالی دارد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه دو عامل را برای پیش‌بینی بارش طی اواخر پاییز و زمستان سال جاری باید لحاظ کنیم، اظهارکرد: یکی از این عوامل وضعیت ال‌نینو و لانیناست. تا اکتبر و دسامبر (آذر تا دی‌ماه) به‌تدریج اثر ال‌نینو و لانینا مشخص می‌شود. احتمال حاکمیت ال‌نینو ضعیف است و ۸۰ درصد شرایط خنثی و لانینای ضعیف پیش‌بینی می‌شود. در این صورت بر اساس تجربه‌های قبلی به احتمال زیاد بارندگی انتهای پاییز زیر نرمال خواهد بود.

فعالیت مونسون چه تاثیری بر آسیا می‌گذارد؟

وی با بیان اینکه فعالیت مونسون شاخص موثر دیگری است که بر شروع پاییز اثرگذار است، توضیح داد: جریاناتی که رطوبت را انتقال می‌دهند از شرق آفریقا به سمت شبه قاره هند حرکت می‌کنند. با نفوذ روی اقیانوس هند و جنوبی‌ترین نقطه آسیا تابش انرژی خورشیدی شدت پیدا می‌کند و به علت گرمای هوا در انتهای اردیبهشت و اوایل خرداد در هندوستان، بنگلادش و میانمار تلفات انسانی افزایش پیدا می‌کند.

وظیفه اضافه کرد: گرمای بسیار زیاد باعث شکل‌گیری جریانات جنوبی در آن مناطق می‌شود. در این شرایط هوای اطراف در سطوح زیرین به سمت شبه قاره هند جریان پیدا می‌کند. یکی از مهم‌ترین جریان‌هایی که بر اثر این فرایند شکل می‌گیرد «جت سومالی» است چراکه جریان باد سریع از سواحل شرق آفریقا به سمت شبه قاره هند تشکیل می‌شود و هر روز رطوبت را به مقدار بسیار زیاد منتقل می‌کند بنابراین سواحل غربی هند با باران‌های بسیار زیاد و هر روزه مواجه می‌شوند که گاهی برخی مناطق آن مانند چراپونچی هند بیش از ۱۰ هزار میلیمتر در سال بارندگی دارند این در حالیست که میانگین بارش سالانه در استان یزد ۸۴ میلیمتر است.

وی افزود: تشدید مونسون هند، «پرفشار یا واچرخند جنب حاره‌ای» - که در تابستان روی ایران مستقر می‌شود - را به عرض‌های بالاتر می‌راند تا بخش‌های جنوبی و مرکزی دریای خزر را پوشش می‌دهد و کل خاورمیانه به‌ویژه حوزه خلیج فارس و مناطق شمالی‌تر را در بر می‌گیرد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: جریان‌های شرقی ناشی از مونسون بر عرض‌های جنوبی‌تر خلیج فارس مانند عمان، یمن و مناطق جنوب شرقی عربستان سعودی مثل طائف حاکم می‌شود و بارش خوبی می‌گیرند، به‌گونه‌ای که بر عکس ایران، عمده بارش خود را تابستان دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: امسال انتظار می‌رود در شرایط لانینا، مونسون هند قوی‌ترعمل کند و بارش‌های بیشتری را موجب شود. در چنین شرایطی واچرخند جنب حاره‌ای را روی ایران به عرض‌های بالاتر می‌راند و تا مرکز خزر را در بر می‌گیرد.

وظیفه در پایان گفت: در پاییز به‌تدریج پرفشار جنب حاره‌ای فروکش می‌کند، چون در تابستان قوی‌تر عمل می‌کند، دیرتر از بین می‌رود، در نتیجه پاییز دیرتر آغاز می‌شود بنابراین احتمال می‌رود به علت تقویت مونسون، پاییز سال جاری دیرتر آغاز شود و به دلیل احتمال قوی‌تر برای تداوم لانینای ضعیف با گرایش به شرایط خنثی انتطار می‌رود بارش‌های کمتر از نرمال در ایران و سایر نقاط خاورمیانه رخ دهد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->