لزوم تسریع در فرآیند تبدیل پایان‌نامه‌ها به کتاب علمی جهت پاسخ به نیاز فکری جوامع اعلام زمان‌بندی مرحله نهایی بیست‌و‌نهمین دوره جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت روایتی متفاوت از زندگی سردار شهید سید مهدی موسوی | محافظی که برای یک رئیس جمهور مردمی خلق شد+ فیلم دلایل انتقال موزه قرآن به کاخ سعدآباد دست‌نوشته رهبر معظم انقلاب بر تصویر سردار شهید ناظری کتاب «توحید اجتماعی» رونمایی شد | خوانش جدیدی از توحید با تکیه بر اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب حضور مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با ۲۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران قدردانی مدیر حوزه‌های علمیه از رهبر معظم انقلاب اسلامی به جهت صدور پیام راهبردی و تاریخی نگاه ژرف و راهبردی رهبری به نقش تمدن‌ساز حوزه علمیه قم | تأکید بر پاسخگویی فقه معاصر به نیاز‌های نوظهور تغییر ساعات بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در فصل گرما زائران ایرانی از امشب وارد مکه می‌شوند (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) منادی معارف رضوی باشیم امامت امام رضا (ع)، پایان شک و شبهه‌ها دیپلماسی فرهنگی با محوریت فرهنگ رضوی | مشهد، مرکز تمدن‌سازی جهان اسلام می‌شود گسترش نمایشگاه‌های قرآنی و توانمندسازی ۴ هزار مؤسسه مردمی وزیر فرهنگ در مشهد: ایران امروز به منطق رضوی نیاز دارد ۳۵ هزار اثر هنری در جشنواره امام‌رضا(ع)، بزرگ‌ترین گردهمایی فرهنگی کشور جشنواره بین‌المللی امام‌رضا(ع) مبدأ تحولات فرهنگی و هنری در کشور است جشنواره امام‌رضا(ع)، بستری برای معرفی خادمان رضوی در عرصه فرهنگ و هنر بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی امام‌رضا(ع) با تجلیل از مادر شهید رئیسی در مشهد آغاز شد + فیلم
سرخط خبرها

طرح تادیب محکومان قضایی با استفاده از ظرفیت مساجد در انتظار دستورالعمل جدید

  • کد خبر: ۳۲۶۵۲۰
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۲
طرح تادیب محکومان قضایی با استفاده از ظرفیت مساجد در انتظار دستورالعمل جدید
در طرحی نوآورانه که اجرای آن با مشارکت قوه‌قضائیه و مساجد خراسان رضوی آغاز شد، برخی محکومان به‌جای ورود به زندان، در کنار امامان جماعت و جامعه مسجدی فرصت بازسازی شخصیت خود را یافتند. این طرح که با عنوان «نهاد فرصت» شناخته می‌شود، حالا در انتظار دستورالعملی جدید برای آغاز دوباره است.

به گزارش شهرآرانیوز، در روزگاری که مسائل اجتماعی و قضایی در بطن زندگی مردم جایگاه پررنگ‌تری یافته‌اند، بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و نهاد‌های اجتماعی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای کاهش آسیب‌ها و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان به شمار می‌رود. در این میان، هم‌افزایی نهاد‌های قضایی با مراکز دینی و فرهنگی همچون مساجد، الگویی نوین از تعامل کارآمد برای حل مسائل جامعه ارائه می‌دهد. استان خراسان رضوی در سال‌های اخیر با اجرای طرح‌های مشترک با قوه‌قضائیه، به ویژه برنامه «نهاد فرصت»، گام‌های مهمی در این مسیر برداشته و تجربه‌ای موفق و قابل‌تأمل را رقم زده است. در ادامه این همکاری، برنامه‌ریزی شده است که از ظرفیت مساجد به عنوان مجازات‌های جایگزین استفاده شود.

حجت‌الاسلام امیرحسین احمدنیا، معاون اجرایی و امور مراکز مساجد خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، از تداوم همکاری‌های گسترده این مرکز با دادگستری استان خبر داد و گفت: استان خراسان رضوی از سال ۱۴۰۲ یکی از استان‌های پیشتاز در اجرای طرح‌های مشترک با قوه‌قضائیه به‌ویژه در قالب برنامه‌ای با عنوان «نهاد فرصت» بوده است. این طرح با هدف بهره‌گیری از ظرفیت مساجد در اصلاح رفتار‌های اجتماعی برخی محکومان، با همکاری نزدیک دادگستری استان آغاز شد.

وی افزود: در قالب این طرح، با صلاحدید مقام قضایی، برخی از محکومان با احکام جایگزین حبس به همکاری با مساجد و حضور در برنامه‌های تربیتی ارجاع داده می‌شدند. ارزیابی عملکرد این افراد نیز توسط امام جماعت مسجد انجام می‌گرفت و گزارش آن به مقام قضایی ارائه می‌شد.

به گفته احمدنیا، این طرح تا اواسط سال ۱۴۰۳ ادامه داشت، اما در حال حاضر متوقف شده و مرکز رسیدگی به امور مساجد در انتظار تدوین و ابلاغ دستورالعمل جدید از سوی قوه‌قضائیه برای ادامه این همکاری‌هاست.

معاون امور مساجد خراسان رضوی با اشاره به سایر همکاری‌های موجود با دستگاه قضایی، گفت: طی سال ۱۴۰۳ و از ابتدای امسال تاکنون، ۴۷ میز قضایی با حضور معاونین و مسئولان دادگستری استان در مساجد مختلف مشهد برگزار شده است. این میز‌ها با هدف پاسخگویی به سؤالات قضایی و ارائه مشاوره حقوقی به شهروندان، برگزار می‌شوند و متخصصان قضایی و وکلای موردتأیید دادگستری در آن‌ها حاضر می‌شوند.

احمدنیا همچنین از برگزاری ۱۳۰ میز مشاوره حقوقی رایگان در سطح مساجد استان خبر داد و گفت: این برنامه‌ها هر هفته حداقل در دو نوبت برگزار می‌شود که یکی از آن‌ها به‌صورت ثابت در روز‌های یکشنبه و نوبت دیگر در روز‌های متغیر است. علاقه‌مندان برای اطلاع از برنامه‌ها می‌توانند به کانال مساجد خراسان در پیام‌رسان ایتا یا سایت رسمی مرکز رسیدگی به امور مساجد مراجعه کنند.

وی درخصوص نوع مراجعات مردم به این میز‌ها توضیح داد: موضوعات خانوادگی و دعاوی مرتبط با روابط خانوادگی در صدر مسائل مراجعه‌کنندگان قرار دارد؛ البته هر منطقه از مشهد با توجه به شرایط خاص خود، مسائل متفاوتی دارد، اما موضوع خانواده، موضوعی مشترک در اغلب مراجعات است.

احمدنیا در ادامه از همکاری مستمر با بسیج حقوقدانان و مرکز امور وکلای قوه‌قضائیه در برگزاری این میز‌های مشاوره تشکر کرد و گفت: حضور متخصصان حقوقی در مساجد نقش مهمی در ارتقای آگاهی‌های حقوقی مردم دارد.

وی به فعالیت شورا‌های حل اختلاف مسجدی نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، ۵۲۵ شورای حل اختلاف مسجدمحور در استان فعال هستند که با حکم رسمی دادگستری، امام جماعت به‌عنوان رئیس شعبه و تعدادی از معتمدان محل به‌عنوان اعضا در این شورا‌ها فعالیت می‌کنند. این شورا‌ها نقش مهمی در حل‌وفصل دعاوی محلی دارند و با هدف کاهش مراجعه به محاکم قضایی تشکیل شده‌اند.

احمدنیا تأکید کرد: امیدواریم با ابلاغ دستورالعمل جدید از سوی قوه‌قضائیه و برنامه مجازات جایگزین برای برخی مجرمان، طرح «نهاد فرصت» نیز با ساختاری منسجم‌تر و گسترده‌تر از گذشته، از سر گرفته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->