اعلام برنامه‌های سالروز ورود آزادگان به کشور، در استان خراسان رضوی (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) مشهد، بزرگ‌ترین شهر وقفی جهان اسلام | برخورد قاطع با تصرفات موقوفات و تسهیلات ویژه برای ساکنان بافت‌های فرسوده + فیلم خطر افراطی‌گری را جدی بگیریم | گفت‌و‌گو با عضو مجلس خبرگان رهبری درباره مسئله وحدت شیعه و سنی ثبت‌نام ۲ میلیون و ۷۰۰ زائر اربعین در سامانه سماح | یک میلیون و ۷۰۰ هزار زائر وارد عراق شدند (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) بزرگ‌ترین عملیات تغذیه و اسکان خراسان رضوی برای زائران اربعین ۱۴۰۴ جهش ۶۲ درصدی مشارکت خراسان رضوی در بازسازی عتبات عالیات | بهره‌برداری از صحن عقیله بنی‌هاشم(س) در کربلا تا ۲ سال آینده سند کربلا روایت توست عالم مردم‌دار | یادی از آیت‌ا... محمدهادی میلانی، مرجع فقید، هم‌زمان با سالروز درگذشتش از نجف تا کربلا، دل‌هایی که راه می‌روند بیش از ۲.۶ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) تولیت آستان قدس رضوی: هیچ‌کس حق ندارد اتحاد ملت در برابر دشمن را بهم بزند| انسجام ملی، آینده ایران را رقم خواهد زد! رادیو موکب در مسیر پیاده‌روی اربعین آغاز به کار کرد برپایی موکب فرهنگی «ایران امام رضا (ع)» در دهه پایانی ماه صفر رمان «جزیره گمشده من» روانه بازار نشر شد | رمانی با محوریت کرامات امام رضا (ع) اعزام کاروان پزشکی به منظور ارائه خدمات به اربعین (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) زائران اربعین برای دریافت خسارت بیمه به کجا مراجعه کنند؟ بازنگری میراث حدیثی از زمان اهل بیت آغاز شد اشک‌های خبرنگار آمریکایی برای شهدای جنگ ۱۲ روزه علیه ایران + فیلم بازگشایی تل زینبیه پس از چند سال برای زائران اربعین حسینی امکان تماس رایگان در پیاده‌روی اربعین
سرخط خبرها

مساجد مشهد به پایگاه‌های شناسایی و حمایت از محرومان فاقد مسکن تبدیل می‌شوند

  • کد خبر: ۳۲۷۴۲۶
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۲
مساجد مشهد به پایگاه‌های شناسایی و حمایت از محرومان فاقد مسکن تبدیل می‌شوند
معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان اعلام کرد: در طرحی جدید با همکاری بنیاد مسکن، ۱۰۰ مسجد مشهد مأموریت شناسایی، توانمندسازی و معرفی محرومان فاقد مسکن را بر عهده گرفته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، در روزگاری که محرومیت‌زدایی و عدالت اجتماعی به‌عنوان یکی از ارکان نظام اسلامی مورد تأکید قرار دارد، مساجد بار دیگر در جایگاه تاریخی و تمدنی خود قرار گرفته‌اند؛ این‌بار در نقش پایگاه‌هایی برای شناسایی، حمایت و توانمندسازی نیازمندان فاقد مسکن. در این خصوص، طرحی نو با مشارکت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی و مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان آغاز شده که طی آن، ۱۰۰ مسجد فعال مشهد مأموریت دارند تا در کنار خیرین، در ساخت سرپناهی امن برای خانواده‌های محروم نقش‌آفرینی کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین امیرحسین احمدنیا در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، از گسترش نقش‌آفرینی مساجد در حوزه‌های اجتماعی و محرومیت‌زدایی خبر داد و گفت: در سه سال گذشته، با سامان‌دهی شبکه‌های منسجم در سطح شهرستان‌ها، آمادگی لازم برای همکاری با نهاد‌های مختلف در راستای تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی فراهم شده است.

وی با تأکید بر جایگاه راهبردی مساجد در نظام اسلامی، اظهار داشت: اگر این نهاد، نقش خود را در فرایند دولت‌سازی اسلامی ایفا نکند، این روند با چالش‌هایی جدی روبه‌رو خواهد شد.

معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان از آغاز یک همکاری مهم میان مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی خبر داد. این تفاهم که در دهه‌ای صورت گرفته که به نام «حساب ۱۰۰ امام» نام‌گذاری شده است، گامی مؤثر در جهت حمایت از محرومان و نیازمندان در مناطق مختلف مشهد به شمار می‌رود.

وی با اشاره به جزئیات این طرح افزود: در قالب این تفاهم‌نامه، ۱۰۰ مسجد منتخب که دارای مرکز نیکوکاری توانمندسازی و کارآفرینی فعال یا خیریه‌های پویا هستند، شناسایی شده‌اند. این مساجد به عنوان پایگاه‌های مردمی، مسئولیت شناسایی افراد محرومی را که واجد شرایط دریافت کمک از بنیاد مسکن هستند، بر عهده خواهند داشت.

حجت‌الاسلام احمدنیا ادامه داد: بر اساس شاخص‌های اعلامی بنیاد مسکن، محرومان فاقد مسکن شناسایی و به این نهاد معرفی می‌شوند و بنیاد مسکن نیز متعهد شده است تا این افراد را در اولویت خدمات خود قرار داده و برای ساخت یا تأمین مسکن آنان مشارکت کند.

وی همچنین از شکل‌گیری سازوکار مشارکت خیرین خبر داد و گفت: برخی مساجد در مناطق برخوردارتر شهر با هدف جلب مشارکت خیرین فعالیت می‌کنند تا از ظرفیت‌های مردمی برای ساخت مسکن در مناطق محروم استفاده شود. این فرایند کاملاً مشارکتی است؛ به‌گونه‌ای که هم مساجد و هم بنیاد مسکن در کنار یکدیگر برای تأمین سرپناه نیازمندان تلاش می‌کنند.

به گفته معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، این طرح علاوه بر مشارکت بنیاد مسکن و مساجد، با همکاری دفتر وجوهات نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی نیز همراه خواهد بود تا از ظرفیت‌های شرعی و مالی موجود برای یاری‌رسانی به محرومان بهره‌گیری شود.

وی خاطرنشان کرد: این طرح از مشهد مقدس آغاز شده و در آینده نزدیک به شهرستان‌ها و روستا‌های خراسان رضوی نیز گسترش خواهد یافت. هدف، تقویت خدمات‌رسانی به محرومان با محوریت مساجد و هم‌افزایی ظرفیت‌های مردمی و نهاد‌های انقلابی است.

حجت‌الاسلام احمدنیا با اشاره به آغاز تحقق الگو‌های اسلامی از سطح محلات گفت: تاکنون ۲۳ عنوان تشکل مسجدمحور در استان‌های خراسان با مجوز رسمی نهاد‌های تخصصی راه‌اندازی شده‌اند که به صورت ساختاریافته، در خدمت‌رسانی به مردم نقش‌آفرینی می‌کنند و الگویی برای سایر استان‌ها شده‌اند.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تصریح کرد: مساجد نقش کلیدی در تحقق دولت‌سازی اسلامی دارند.

معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان با بیان اینکه امروز ائمه جماعات و هیئت‌امنای مساجد بیش از گذشته به اهمیت نقش مساجد واقف‌اند، خاطرنشان کرد: فعالیت‌های مساجد باید در چارچوب نظام اسلامی و در راستای خدمت به مردم سامان یابد تا این مکان‌ها رسالت اجتماعی و دینی خود را به‌درستی ایفا کنند.

وی افزود: بر اساس تحقیقات، نظام جمهوری اسلامی امروز بیش از ۳۲۰۰ خدمت به مردم ارائه می‌دهد و مساجد باید در تمامی این زمینه‌ها حامی نظام باشند. بر همین اساس، از این پس، مساجد منتخب استان خراسان به پایگاه‌های مسکن محرومان نیز تبدیل خواهند شد تا نقش خود را در محرومیت‌زدایی ایفا کنند.

حجت‌الاسلام احمدنیا در پایان ابراز امیدواری کرد که با استمرار این رویکرد، الگوی آبادانی و خدمات‌رسانی مبتنی بر مسجد از خراسان به سراسر کشور گسترش یابد و شاهد شکوفایی بیشتر خانه‌های خدا و ارتقای فرهنگ تمدنی در جامعه اسلامی باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->