به گزارش شهرآرانیوز،علیرضا اسکندری افزود: بومیسازی و تولید بردهای کورههای القایی، توسط این شرکت فناور برای صنایع ذوب و فولاد کشور موجب این میزان صرفهجویی شده است.
وی با اشاره به این که این واحد فناور با عمر یک سال و نیم خود با تولید این بردها که دارای نمونه خارجی هم هست اقدام موثری در حمایت از صنایع داخلی در شرایط تحریم کرده است ادامه داد: با توجه به وابستگی و نیاز صنایع داخل به تولید، نصب و اورهال توسط شرکتهای خارجی، بومیسازی و تولید این بردها ارزشمند و در جهت کسب استقلال کشور است.
معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفهای شهید منتظری مشهد گفت: نمونه خارجی این دستگاه فقط روی یک دستگاه قابلیت استفاده دارد، اما نمونه بومیسازی شده قابل کاربرد در کورههای مختلف صنایع مختلف است.
اسکندری افزود: فاصله زمانی ساخت نمونه اولیه تا نمونه عملیاتی ظرف ۶ ماه انجام شده و به کشورهای همجوار همچون عراق و افغانستان هم ارسال و عقد قرارداد برای ساخت این دستگاه انجام شده است.
وی ادامه داد: تولیدات این واحد هنوز در سطح یک هسته فناور و به تعداد محدود انجام میشود و هنوز فضای فیزیکی برای تولید انبوه را ندارد، اما این شرکت و فعالیتهای موثر آن میتواند برای سایر دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاههای فنی و حرفهای الگوی خوب و موثری باشد، زیرا علاوه بر رفع نیاز داخل کشور به این فناوری، اشتغال ایجاد شده و ظرفیت موجود در این زمینه برای کشور بسیار مهم است.
معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفهای شهید منتظری مشهد گفت: سال گذشته این واحد، ۷۰۰ برد تولید کرده است و برای بازسازی و به روزرسانی (اورهال)، تولید و نصب در مجموع معادل ۹۵ هزار دلار صرفهجویی ارزی کرده است.
اسکندری افزود: از ابتدای امسال تا کنون نیز این واحد قرارداد اورهال ۳۰ دستگاه، تولید، نصب و راهاندازی ۱۰ دستگاه در داخل کشور و برای هر یک از کشورهای افغانستان و عراق یک اورهال و ساخت یک دستگاه را امضا کرده است.
مرکز رشد دانشکده فنی و حرفهای شهید منتظری مشهد از سال ۱۳۹۷ شروع به کار کرده و تا کنون تعداد ۹ هسته فناور، پنج واحد فناور و یک شرکت دانش بنیان زیر مجموعه این مرکز است.
منبع:ایرنا