حدود ۱۷ هزارنفر از مردم مشهد، امدادگر هلال‌احمر هستند| مشهد، میزبان بزرگترین بیمارستان امدادی کشور آخرین وضعیت جاده‌های خراسان رضوی | مه‌آلودگی و بارش باران در برخی محورها (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تاریخ واریز حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول درباره ضرورت توجه به قوانین موتورسواری | مانور مرگ روی دوچرخ! آموزش بی کیفیت؛ دانش آموز کم سواد میزان پرداختی دهک‌ها برای بیمه سلامت اعلام شد ۴۱ بیمار جدید مبتلا به هموفیلی در خراسان رضوی شناسایی شدند (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) برنامه‌های ویژه هفته معلم در سراسر کشور اعلام شد بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) رایگان شد ایران در آستانه سالخوردگی زودرس اعضای بدن ۱۶۵ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۸۲۶ فرد نیازمند به عضو پیوند شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده است | هنوز قطعیت آن اعلام نشده است توقیف خودرو‌های متخلف در پارکینگ‌های شخصی دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: در اجرای طرح «حامی»، هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است | ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد + فیلم افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با خواص بی‌نظیر کرفس آشنا شوید جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول افزایش حقوق به همراه متناسب‌سازی اگر دیسک کمر دارید، این کارها را هرگز انجام ندهید نمک‌های ممنوعه را بشناسید گردوخاک، ۸۲ نفر را در شوش راهی بیمارستان کرد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) مدارس کدام استان‌ها فردا (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ در هوای آلوده چه غذاهایی باید مصرف کنیم؟ آماده‌باش مدیریت بحران خراسان رضوی درپی رگبار باران و طوفان در سطح استان | تاکنون حادثه جدی گزارش نشده است (۲۶ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

محبت و مودت، ۲ نعمت الهی برای آرامش همسران | دلواپس شادمانی تو هستم

  • کد خبر: ۳۲۶۸۲۰
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۴
محبت و مودت، ۲ نعمت الهی برای آرامش همسران | دلواپس شادمانی تو هستم
از دو نعمت محبت و مودت چطور باید مراقبت کرد تا همیشه در پناهشان آرامش و امنیت داشت؟

حمیده ذاکری | شهرآرانیوز؛ خانه، مانند محبت واژه‌ای است که برای همه ما آشناست؛ واژه‌ای که برای بیشتر ما هم‌معنی با آرامش و امنیت است؛ آرامش و امنیتی که خداوند آن را یکی از نشانه‌های قدرتش شمرده و عوامل تأمینش را هم محبت و مودت بین زن و مرد دانسته است؛ محبتی که اساس خانه را می‌سازد و افراد خانواده را درکنار هم دوست و پشتیبان قرار می‌دهد؛ همان‌طور که در قرآن می‌خوانیم: «و از نشانه‌های [قدرت و ربوبیت]او این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا در کنارشان آرامش یابید و درمیان شما دوستی و مهربانی قرار داد. یقینا در این [کار شگفت‌انگیز]نشانه‌هایی است برای مردمی که می‌اندیشند» (سوره روم، آیه ۲۱).

حال سؤال اینجاست که از این دو نعمت محبت و مودت چطور باید مراقبت کرد تا همیشه در پناهشان آرامش و امنیت داشت؟ سیره و سخنان ائمه‌اطهار (ع) یکی از منابعی است که می‌تواند به‌روشنی به این سؤال پاسخ دهد.

به او بگو دوستت دارم

درست است که محبت بین همسران هدیه‌ای است که خداوند به ما بشارت آن را داده است، اما این هدیه، مانند گیاهی است که مراقبت می‌خواهد تا رشد کند و بالنده شود. یکی از راه‌های رشد محبت و دیدن ثمرات آن در خانواده، ابراز کلامی آن است؛ چنان‌که از پیامبر خدا (ص) می‌خوانیم: «این گفتار مرد به همسرش که من تو را دوست دارم، هرگز از قلب زن بیرون نمی‌رود» (کافی، ج ۵، ص ۵۶۹). ائمه اطهار (ع) خود در این زمینه الگویی عملی بودند؛ به‌طور مثال می‌توانید یک‌بار حدیث کسا را بخوانید تا بیاموزید که آن خانواده چگونه با احترام و محبت، یکدیگر را خطاب می‌کنند و احساس خود را درقالب کلمات نشان می‌دهند.

هم‌نشین یکدیگر باشید

حتما شنیده‌اید که می‌گویند از دل برود هر آن که از دیده برفت. می‌توانیم از هشدار این ضرب‌المثل درس بگیریم و تا می‌توانیم، برای تقویت محبت بین خود و همسرمان و سایر اعضای خانواده، با هم وقت بگذرانیم و برنامه‌های مشترک دونفره و خانوادگی ترتیب بدهیم. حقیقتش این است که لازم نیست کار عجیب‌وغریبی انجام بدهیم؛ همین که وقتی از روز را برای بودن درکنار هم و گفت‌و‌گو اختصاص بدهیم، قدم بزرگی در راه پرورش محبتمان برداشته‌ایم؛ کاری که در نزد خدا هم دوست‌داشتنی و ارزشمند است. رسول خدا (ص) در این‌باره می‌فرمایند: «نشستن مرد درکنار خانواده‌اش، نزد خدای بزرگ دوست‌داشتنی‌تر از اعتکاف [و نشستن]در این مسجد من است» (تنبیه‌الخواطر، ج ۲، ص ۱۲۲).

با همسرت مدارا کن!

هیچ رابطه‌ای بدون چالش و اصطکاک نیست. تنها افراد غریبه هستند که هیچ‌گاه با هم درگیر نمی‌شوند و به مشکل برنمی‌خورند. با آگاهی از این موضوع باید به فکر چاره باشیم و خودمان را برای موقعیت‌های چالش‌برانگیز آماده کنیم. نوشداری مدارا، یکی از ابزار‌های مقابله با چالش بین همسران است؛ ابزاری که با به‌کارگیری آن نه‌تنها چالش را حل می‌کنیم، بلکه به رابطه‌مان صمیمیت و صفای بیشتری می‌بخشیم. حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) در این‌باره می‌فرمایند: «همیشه با همسرت مدارا کن و با او به‌نیکی هم‌نشینی کن تا زندگی‌ات باصفا شود» (مکارم‌الخلاق، ص ۲۱۸).

پرتوقع نباش!

هر گیاهی هرچند مقاوم، آفت‌هایی دارد و هر رابطه‌ای هرقدر مستحکم، می‌تواند مورد تهدید قرار بگیرد. یکی از عوامل تهدیدکننده آرامش در خانه و رابطه همسران، توقع بیجاست. توقع بیجا می‌تواند دو شکل داشته باشد؛ گاه ما خواسته‌ای بیش از توان همسرمان از او می‌خواهیم و این‌گونه او را در فشار و تنگنا قرار می‌دهیم. رسول خدا (ص) در این‌باره هشدار داده، می‌فرمایند: «برای زن جایز نیست که شوهرش را به بیش از توانایی‌اش مجبور کند» (جامع احادیث شیعه، ج ۲۰، ص ۲۳۹). گاه هم نیازمان را به زبان نمی‌آوریم، اما با رؤیابافی یا چشم‌هم‌چشمی‌در دل و ذهنمان، توقع و عقده چال می‌کنیم؛ عقده‌هایی که روی رابطه ما با همسرمان سایه می‌اندازد.

خشونت هرگز!

یکی دیگر از آفت‌های محبت بین همسران، خشم است. خشونت چه کلامی و چه رفتاری می‌تواند به‌آسانی رابطه ما را دچار مشکل کرده، آرامش خانه و خانواده را تهدید کند. پیامبر رحمت در این‌باره می‌فرمایند: «بهترین مردان امت من، آن کسانی هستند که درباره خانواده خود خشن و متکبر نباشند و بر آنان ترحم و نوازش کنند و به آنان آزار نرسانند» (مکارم اخلاق، ص ۲۱۶). امام‌علی (ع) نیز در سخنی درباره رابطه نیکوی خود و حضرت زهرا (س) می‌فرمایند: «به خدا سوگند، تا پایان عمر فاطمه (س)، یک‌بار او را به خشم نیاوردم و بر کاری مجبور نساختم و او هم مرا به خشم نیاورد و از دستور من سرپیچی نکرد». (مجلسی، ۱۴۰۳: ج ۴۳، ص ۱۳۴ به نقل از کشف‌الغمه).

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->