یادی از محمدتقی شریعتی، عالم فقید خراسانی | کانون نشر حقیقت درس‌هایی از نهج‌البلاغه | مالیات نماز صبح یکی از اعمال با فضیلت در روایات اسلامی‌ است | وقت خوب رحمت بیش از ۲۳۰ هزار موقوفه در کل کشور به ثبت رسیده است آمادگی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در طراحی و اجرای برنامه‌های خلاقانه ویژه جوانان تشرف ۵ هزار سالمند به حرم مطهر امام‌رضا(ع)، در قالب طرح «معین‌الضعفا» رقابت ۱۱۱ ورزشکار در جشنواره فرهنگی‌ورزشی رضوی استاندار خراسان رضوی خواستار تسریع در تکمیل موزه دفاع مقدس شد مشهد، میزبان دوازدهمین اجلاسیه معاونان پژوهش حوزه‌های علمیه سراسر کشور آغاز اعزام عمره‌گزاران از اواسط محرم ۱۴۰۴ | بیش از ۵ میلیون نفر در نوبت ۱۴ عنوان برنامه فرهنگی، اجتماعی و زیارتی در مشهد در دهه کرامت ۱۴۰۴ اجرا می‌شود مهلت واریز وجه قربانی حج تمتع ۱۴۰۴ تمدید شد نمایشگاه عکس و گرافیک در بزرگداشت مقام حضرت فاطمه معصومه (س) برپا می‌شود کمک حجاج ایرانی به مردم غزه | زائران حج از عربستان سوغات خریداری نکنند سعید مجیدی مدیر کل تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت (ع) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد تعظیم مقام مرحوم میرزا علی آهی، پیرغلام اهل‌بیت(ع)، در گام اول رویداد ستایشگری تاکید آیت الله مکارم شیرازی بر کاهش قیمت و مدت سفر حج تمتع زائران ایرانی آخرین مهلت ارسال پایان‌نامه‌های برتر دینی و قرآنی اعلام شد مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور بیش از ۱۰۰ طرح تحولی را به مرحله اجرا گذاشته است ۷۳ زائر ایرانی از حج تمتع ۱۴۰۴ بازماندند
سرخط خبرها

مروری بر دعای «اللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الطّاعَه، وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَه» و اهمیت لقمه حلال در زندگی منتظران

  • کد خبر: ۳۲۷۲۴۴
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۸
مروری بر دعای «اللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الطّاعَه، وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَه» و اهمیت لقمه حلال در زندگی منتظران
مال حرام به‌دلیل آنکه تأثیر عمیقی در زندگی بشر دارد، از مباحث مهم در فقه زندگی است و احکام بسیاری در منابع اسلامی برای تبیین آن وجود دارد.
آمنه مستقیمی
خبرنگار آمنه مستقیمی

به گزارش شهرآرانیوز؛ درک بهار ظهور و انتظاری که زمینه‌ساز فرج امام عصر (عج) شود، الزاماتی دارد. این‌طور نیست که صرف دعا و دعای فرج خواندن، کار را تمام کند، بلکه باید سبک زندگی ما مهدوی و خانه و خانواده و جامعه‌مان آماده ظهور شود. حضرت ولی‌عصر (عج) به‌زیبایی در دعا، راه و رسم این انتظار را به ما یاد داده‌اند. در ادامه فرازی از دعای «اللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الطّاعَه، وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَه» را مرور می‌کنیم.

اجابت می‌شود مگر...

در فرازی از دعای مشهور «اللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الطّاعَه، وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَه» که منسوب به امام زمان (عج) است، حضرت بیان می‌کنند: «طَهِّرْ بُطُونَنا مِنَ الْحَرامِ وَالشُّبْهَه؛ و درون ما را از حرام و مال شبهه‌ناک پاکیزه گردان». این تأکید حضرت یعنی پرهیز از حرام و لقمه شبهه‌ناک، از اصول اساسی در سبک زندگی منتظرانه است؛ چنان‌که در حدیث قدسی آمده است: «بنده من! تو دعا کن؛ من اجابت می‌کنم. بدان که تمام دعا‌ها به پیشگاه اجابت من می‌رسد؛ مگر دعای کسی که مال حرام می‌خورد» (عده‌الداعی و نجاح‌الساعی، ص ۱۳۹).

برداشت اشتباه از لذات مادی

مال حرام به‌دلیل آنکه تأثیر عمیقی در زندگی بشر دارد، از مباحث مهم در فقه زندگی است و احکام بسیاری در منابع اسلامی برای تبیین آن وجود دارد؛ از نظر قرآن، مال و ثروت، زینت زندگی دنیا برای انسان‌هاست (آل‌عمران، آیه ۱۴). همین باعث می‌شود انسان به‌سبب علاقه به زینت‌ها به جمع‌آوری مال بپردازد و از تحصیل آن لذت ببرد. اما مشکل از آنجا شروع می‌شود که انسان در تأمین این نیاز به‌جای تکیه بر همت خود به تضییع حقوق دیگران و راه‌های گناه مثل اختلاس، رباخواری، کم‌فروشی، احتکار ... روی می‌آورد.

سد اجابت تا ۴۰ روز

منتظرانی که «اللهم عجل لولیک الفرج» ورد زبانشان است و آرزوی درک دولت کریمه امام عصر (عج) را در دل و سر دارند، باید بدانند که لقمه حرام به قدری اثر سوء دارد که تا چهل روز مانع پذیرش دعا و ارزشمندی نمازشان می‌شود؛ پیامبر اکرم (ص) در این‌باره می‌فرمایند: «نماز کسی که لقمه‌اش حرام است، تا چهل روز ارزش چندانی ندارد و تا چهل روز دعای او مستجاب نمی‌شود و هر مقدار از بدن که پرورش‌یافته لقمه حرام باشد، سزاوار آتش و سوختن است» (بحارالأنوار، ۶۳/۳۱۴).

قلبی سخت و به دور از اجابت

به تصریح روایات، لقمه حرام باعث قساوت قلب می‌شود؛ چون خوراکی که انسان می‌خورد، مثل بذری است که در زمین ریخته می‌شود، پس اگر آن خوراک پاکیزه و حلال باشد، اثرش در قلب که سلطان بدن است، از رقت و صفا ظاهر می‌شود و از اعضا و جوارحش جز خیر و نیکی بیرون نمی‌آید، اما اگر آن خوراک پلید و حرام باشد، قلب را کدر و تیره می‌کند و در اثر قساوت و ظلمت قلب، امید خیر از آن وجود ندارد. چنین انسانی نه‌تنها دربرابر ظلم و جنایت بی‌تفاوت است، بلکه خود هم می‌تواند مسبب جنایات هولناک شود.

لقمه حلال بخورید!

منتظران باید بدانند حرام‌خواری به هر شیوه و به هر نامی که باشد، اعم از رباخواری، کلاهبرداری، احتکار، گران‌فروشی و کم‌فروشی و تضییع حقوق دیگران، پرداخت نکردن واجبات شرعی مثل خمس (سهم امام) و زکات و... مانعی مهم در ارتباط و انس با امام‌زمان (عج) و بهره‌مندی از برکات این انس و نیز زمینه‌سازی ظهور محسوب می‌شود، لذا آنها که می‌خواهند دعا‌های فرجشان به مقصد اجابت برسد و بهار ظهور عالم را متحول کند، باید از هرگونه لقمه حرام پرهیز کنند و حلال را هرقدر کم و اندک، بر زندگی حاکم کنند.

مانع دوستی و ارادت

قساوت قلبی که با لقمه حرام در انسان ایجاد می‌شود، راه محبت و مودت به اهل‌بیت (ع) و به تعبیر دیگر تولی و تبری را هم مسدود می‌کند؛ چون برای پول و بهره مادی چه بسا با دشمنان اهل‌بیت (ع) دوستی و با دوستان آنها دشمنی کنیم! امیرالمومنین امام علی (ع) در این‌باره می‌فرمایند: «کسی که به حرام، مال مؤمنی را بخورد، هرگز دوستدار من نیست» (تنبیه‌الخواطر)، ۱/۱۶). قلبی که دوستدار امام زمان (عج) نیست، چطور می‌تواند منتظر باشد و زمینه‌های ظهور ایشان را فراهم کند؟ از این‌رو، لقمه حرام یکی از موانع اصلی در زمینه‌سازی ظهور به‌شمار می‌رود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->