درس‌هایی از نهج البلاغه | در ستایش امنیت نمایش قرآن منسوب به امام‌رضا(ع) در موزه ملک طی ایام دهه کرامت ۱۴۰۴ جشن میلاد حضرت معصومه (س)، ویژه بانوان اردوزبان ۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد می‌توانند محلی برای تربیت سفرای قرآنی باشند بخش ویژه «اینستا قرآن» به جشنواره قرآن و عترت دانشجویی افزوده شد آغاز مرحله استانی سی‌اُمین مسابقات قرآن و عترت فراجا از ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ اهدای «نشان ملی مودت» در همایش ملی بزرگداشت امامزادگان در دهه کرامت ۱۴۰۴ «سه‌شنبه‌های تکریم از جامعه ایثارگری» و پیشنهاد آن به عنوان ثبت روز ملی ائتلاف جهانی مساجد در دفاع از مسجدالاقصی زمان انتظار زائران حج در فرودگاه‌های عربستان به ۱۰ دقیقه کاهش یافت درخشش هنرمند خراسانی در رویداد جهانی هنر امارات نخستین سوگواره بین‌المللی سفینةالنجاة با معرفی برگزیدگان پایان یافت آیین اعزام کاروان زیر سایه خورشید در حرم مطهر امام‌رضا(ع) برگزار شد تغییر مسیر تاریخ با تحلیل نادرست و تصمیم نابجا دهه کرامت باید با نشاط دینی، خدمت اجتماعی و معرفت‌افزایی همراه باشد اعزام سفیران کریمه‌اهل‌بیت(س) به ۳۰ استان در ایام دهه کرامت ۱۴۰۴ ممنوعیت موقت صدور ویزای عمره برای ۱۴ کشور تأکید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلام درباره ضرورت اخلاق‌مداری در استفاده از هوش مصنوعی همایش علمی آشنایی با اختلالات اوتیسم در دانشگاه امام رضا (ع) برگزار شد همت خادمان امام رضا(ع) در آزادی زندانیان جرائم غیرعمد
سرخط خبرها

نخستین سوگواره بین‌المللی سفینةالنجاة با معرفی برگزیدگان پایان یافت

  • کد خبر: ۳۲۸۹۸۰
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۳
نخستین سوگواره بین‌المللی سفینةالنجاة با معرفی برگزیدگان پایان یافت
برگزیدگان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینةالنجاة شب گذشته طی مراسمی در کربلای‌معلی معرفی شدند.
حمیده وحیدی
خبرنگار حمیده وحیدی

به گزارش شهرآرانیوز، مراسم اختتامیه چهارمین اجلاس بین‌المللی نخبگان منابر شیعه و اختتامیه سوگواره بین‌المللی سفینةالنجاة، شب گذشته (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) با معرفی برگزیدگان این سوگواره برگزار شد.

داوود منافی‌پور، دبیر اجلاس، با تأکید بر کار مضاعف بر شناخت واقعه کربلا گفت: اولین کار شیطان، سرقت آیات قرآن به نفع خودش بود و او در نقشه الهی و هر چه نشانه برای گروه مؤمنان مهم بود، برای خودش جعل کرد.

وی با تأکید بر اهمیت آماده‌سازی جامعه برای ظهور گفت: تمامی انبیا به‌دنبال منجی بودند و کسی خواهد آمد که تکلیف خیر و شر را مشخص می‌کند.

دبیر سوگواره سفینة‌النجاة به اثربخشی و شروع جریان‌سازی ظهور را به دست امام صادق(ع) بسیار مهم دانست و گفت: خداوند به واسطه موسی‌بن‌جعفر(ع) و فرزندانشان زمینه‌سازی را نشان دادند؛ همین‌طور حضرت رضا(ع) تأکید کردند که بعد از من به شرق بیایید و ۲۷ نسل از فرزندان موسی‌بن‌جعفر‌(ع) در قم هستند. باید بدانیم مسئله زمینه‌سازی در سه جغرافیا خلاصه می‌شود؛ خراسان، ری و قم که مرکز علمی شرق شد.

دبیر مجمع جهانی حضرت علی‌اصغر(ع) با اشاره به نقشه صهیونیست بر خراسان و قم، فیلم عنکبوت مقدس را برنامه ویژه دشمن دانست و گفت: باید بدانیم این یک حرکت وقیحانه بود و دشمن آگاه است که چطور در جغرافیای مهم ما رخنه کند.

منافی‌پور با اشاره به اثر عمیق انقلاب اسلامی در زمینه‌سازی ظهور گفت: خداوند شیعه را ۴۵ سال تنها نگذاشت. آن‌ها می‌دانند ما با لبیک‌یاحسین(ع) ایستادیم، هشت سال جنگیدیم و شهید دادیم و پیروز شدیم. سرزمین کربلا ۲۴ هزار سال قبل از مکه خلق شده و ما حق نداریم که ذاتش را صرف حزن ببینیم و این سرزمین باید سربازپرور و نیروبخش باشد.

نخستین سوگواره بین‌المللی سفینةالنجاة با معرفی برگزیدگان پایان یافت

علائم ظهور نزدیک است

داوود منافی‌پور، اربعین را آیت‌العظمای ظهور عنوان کرد و گفت: علائم ظهور نزدیک است. دیوار‌های کوفه در اربعین به واسطه ۹۰ کیلومتر موکب به کربلا می‌چسبد. ۲۵ میلیون آدم از سراسر دنیا بزرگ‌ترین پرستیژ برای شیعه هستند.

دبیر مجمع حضرت علی‌اصغر(ع) ادامه داد: ما می‌خواهیم سرباز باشیم. مؤمنان باید مدام به کربلا رفت‌وآمد داشته باشند تا خودشان را بسازند.

منافی‌پور با نقد عملکرد مسئولان فرهنگی کشور گفت: مسئولان فرهنگی ما از این سرزمین استفاده نکردند. اینجا پناه شیعه است و باید استفاده می‌کردند. آیا زمان آن نرسیده که به کربلا بپردازیم و مدرسه فقه کربلا تشکیل دهیم؟

در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین فخرروحانی، مدیر دفتر امور نخبگان و استعداد‌های برتر حوزه، پیام آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور به این اجلاس را قرائت کرد.

دریافت ۲ هزار و ۵۰۰ اثر در سوگواره سفینه النجاه

محسن مؤمنی‌شریف، مشاور دبیر سوگواره سفینه‌النجاه، نیز با اشاره به اینکه استقبال هنرمندان از این سوگواره فراتر از انتظار برگزارکنندگان بود، گفت: هنرمندان با انگیزه‌ای وصف‌ناشدنی تا آخرین روز مشغول خلق آثار بودند و کار‌های بسیار ارزشمندی آفریدند که امروز زینت‌بخش چشمان ماست. در مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ اثر دریافت شد که تقریبا ۵۰ درصد آن در حوزه شعر و نوحه بود. در بخش داستان، ۶۵۰ داستانک و داستان کوتاه دریافت شد. همچنین ۳۵۰ تابلو در تهران و در ایام محرم به نمایش درآمد و حدود ۲۰۰ اثر دیگر نیز از سراسر کشور دریافت شد.

وی افزود: نکته جالب‌توجه استقبال نوجوانان از این سوگواره بود که واقعاً قابل‌تقدیر است. در بخش نقالی و نمایش نیز تولیدات ارزشمندی ارائه شد. در بخش بین‌الملل نیز آثاری به زبان عربی دریافت شد که با استاندارد‌های سوگواره مطابقت داشت. در این بخش، از شاعر بین‌المللی، سیدمرتضی حیدری‌آل‌کثیر، به‌طور ویژه تشکر می‌کنیم که آثار ارزشمندی به زبان عربی ارائه دادند و موردتوجه هیئت داوران قرار گرفتند.

مؤمنی‌شریف اضافه کرد: در حوزه موسیقی، امسال کاری انجام شد که زمان زیادی برد؛ اما ان‌شاءالله حاصل آن تلاش‌ها را خواهیم دید. همه هنرمندانی که توفیق حضور در این رویداد را داشتند، در روزگاری که بخش عظیمی از عمرمان در گودال‌های بی‌هویت و فضا‌های باطل هدر می‌رود، بخشی از عمر شریف خود را با نام و یاد حضرت سیدالشهدا(ع) گذراندند. ان‌شاءالله که نام همه این عزیزان ماندگار شود و به حضورشان افتخار کنیم.

نخستین سوگواره بین‌المللی سفینةالنجاة با معرفی برگزیدگان پایان یافت

ارائه ۴۰ مقاله با محوریت پیراهن امام حسین(ع)

نرجس منافی‌پور، دبیر بخش علمی سوگواره نیز گزارشی از این بخش ارائه کرد و گفت: در این دوره، ۴۰ مقاله با محوریت پیراهن معظم حضرت سیدالشهدا(ع) به دبیرخانه سوگواره ارسال شد. این مقالات از کشور‌های ایران، عراق، سوریه، لبنان و پاکستان و به زبان‌های فارسی، عربی و اردو ارائه شدند.

وی اضافه کرد: نکته قابل‌توجه اینکه برخی مباحث و موضوعات در مقالات بسیار برجسته بودند؛ از جمله نقل روایت حجاب‌های دوازده‌گانه و استناد به این روایت در مقالات. این روایت با توجه به اهمیت و نقل آن در کتب موثق، موردتوجه ویژه پژوهشگران قرار گرفته است. روایت حجاب‌های دوازده‌‎گانه همان روایتی است که در انتهای آن تصریح شده همه انبیای عظام(ع) به واسطه این پیراهن بهشتی از مسائل و مشکلات نجات یافتند. همچنین پرداخت پژوهشگران به پیراهن معظم به عنوان یک میراث گران‌بها و بررسی روند انتقال این یادگاری مقدس در طول تاریخ به سلسله‌انبیای عظام (علیهم‌السلام) موردتوجه نویسندگان مقالات بود.

منافی‌پور به تعدادی از مقالات برتر نیز اشاره کرد و گفت: در میان مقالات فارسی، مقاله مجید و مسلم توفه‌بافان با عنوان «سیری در روایات و شواهد تاریخی مرتبط با پیراهن مقدس امام حسین(ع)»، مقاله محمدحسین مردانی با عنوان «بررسی پیراهن امام حسین(ع) در هنگام شهادت»، مقاله سیدیاسر اولیا و شروط فقیه با عنوان «پیراهن سیدالشهدا(ع): میراث پیامبران» و مقاله سحر ناجی فاضل مشهدی با عنوان «لباس اهل‌بیت(ع) در قرآن کریم و بررسی پیراهن امام حسین‌(ع)» از جمله مهم‌ترین مقالات بودند.

وی افزود: این مقالات به‌وضوح بیانگر تلاش‌های علمی عمیق و دقت نظر بالای پژوهشگران بودند. بااین‌حال، با توجه به ارزیابی‌های دقیق علمی انجام‌شده و ویژگی‌های خاص پژوهشی این دوره، از اعلام مقاله نخست صرف‌نظر شد. البته یک اثر فاخر به عنوان مقاله شایسته‌تقدیر معرفی خواهد شد.

محمدعلی مجاهدی، استاد پیشکسوت و پدر شعر آیینی، نیز در این مراسم گفت: به عنوان کسی که در آخرین سال‌های عمر خود به سر می‌برد و شما جوانان تازه در آغاز راه هستید، به شما عرض می‌کنم اگر توفیق خلق اثری در مدح اهل‌بیت(ع) را یافتید، بدانید و هیچ تردیدی نداشته باشید که این اثر قطعاً مورد تأیید و عنایت آن بزرگواران قرار گرفته است.

در بخش پایانی مراسم نیز برگزیدگان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینةالنجاة معرفی شدند و هیئت داوران این سوگواره که پس از بررسی دقیق آثار دریافتی، ۳۵ اثر در رشته‌های مختلف را شایسته‌تقدیر شناخته بود، نفرات برتر را معرفی کرد.

شعر، نوحه، ترانه، داستان کوتاه و بلند، ناداستان، نقالی و پرده‌خوانی، تعزیه، موسیقی، پادکست، پوستر، تایپوگرافی، کتیبه و پرچم و مقاله و منبر از بخش‌های مختلف این سوگواره بودند.

اسامی نفرات برگزیده

نفرات برگزیده بخش هنر‌های تجسمی:

مهدی لاری، اعظم واضحی‌مقدم، مریم معتمدآرا و زهره‌سادات طباطبایی

نفرات برگزیده بخش پادکست:

امین آهنگر و حسین مجاهد

نفرات برگزیده در بخش بزرگ‌سالان هنر‌های نمایشی:

نفرات اول مشترک، آتنا بیات و فهیمه باروتچی و نفرات دوم مشترک، سیده‌نگار بهریسی و فاطمه زارعی. نفرات سوم مشترک نیز حورا تیلا و حبیبه آزادی

نفرات برگزیده بخش شعر:

هادی جان‌فدا، علی مشهوری، اعظم‌سادات حسینی، مصطفی محدثی‌خراسانی، محمدحسن جمشیدی، سکینه اکبری، محمد بیابانی، سیدعلی رکن‌الدین، سهیلا بیابانی و عالیه مهرابی

نفرات برگزیده بخش بین‌الملل:

محمدباقر جابر‌العاملی از لبنان، فاطمه مصطفی ایوب از لبنان، مهدی النهری از عراق و محمود باوی البحری از ایران (اهواز)

نفرات برگزیده بخش نوحه:

سیدعلی حسینی و محسن سلطانی

نفرات برگزیده بخش داستان:

سمیه سلیمانی، گیتی باقری، قدسی خان‌بابایی، سمیه مؤمنی و سمیه فتحی‌شوب

براساس این گزارش، نفرات برگزیده، یک سکه تمام‌بهار آزادی و یک سفر به کربلای معلی و نفرات شایسته تقدیر یک ربع سکه و سفر به کربلای معلی هدیه دریافت می‌کنند.

در این مراسم از دو کتاب پیراهن عتیق و طومار پیراهن معظم از اشعار و تصاویر برگزیده در نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه‌النجاة رونمایی شد.

پیام آیت‌الله اعرافی به اجلاس نخبگان منابر شیعه

مدیر حوزه‌های علمیه به چهارمین اجلاس نخبگان منابر شیعه پیامی فرستاد.

متن پیام آیت‌الله اعرافی به شرح زیر است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

و فَدَیْناهُ بِذِبْحٍ عَظِیمٍ و لا حول و لا قوة إلا بالله العلی العظیم

وجود مبارک سیدالشهداء سبط نبی مکرم اسلام امام حسین (علیه‌السلام) شخصیتی آسمانی هستند که با ایثار و شجاعت، طبق اصول اسلامی و انسانی، به مقاومت و مبارزه علیه ظلم و ستم طاغوتیان زمان ایستادند.

این امام همام در واقعه‌ مولمه‌ کربلا، برای همیشه تاریخ بشریت را تحت‌تأثیر قرار داده و نشان دادند که ایمان، ایثار و شجاعت برای دفاع از حق و عدالت، ارزشمند و حیاتی است. نه‌تنها شیعیان، بلکه آزادی‌خواهان تاریخ نیز سیدالشهدا(علیه‌السلام) را به‌عنوان یک الگوی اخلاقی و معراجی برای عدالت‌جویان جهان دانسته و اهمیت فراوانی به ترویج اخلاقیات و ارزش‌های انسانی که امام حسین(ع) ما را بدان رهنمون ساخته‌اند، می‌دهند.

دراین‌میان، پیراهن مبارک سیدالشهدا(علیه‌السلام) سند و نماد تامی است از خون‌هایی که در روز عاشورا شجاعانه در راه ایمان به معبود، استقامت در راه حق، عدالت و ظلم‌ستیزی ریخته شد که پرداختن به این دانشنامه‌ استقامت، در این برهه، فرصتی مناسب برای بررسی عمیق فرهنگی و تاریخی واقعه عاشوراست تا بدون آنکه ذره‌ای بر اتحاد میان مسلمانان جهان خدشه وارد کند، به خون‌خواهی آن مظلوم تاریخ بپردازد و از این رهگذر بتواند معارف و حقایقی که آن وجود نازنین برایش بذل مهجه نمود را به گوش عالمیان برساند.

این‌جانب از همه‌ علما، شعرا، مرثیه‌سرایان، نویسندگان، ذاکران، هنرمندان و فرهیختگانی که با قلم، هنر و کلام خود درراستای جهانی‌سازی این نماد موثق شیعه اقدام کرده‌اند، تشکر می‌کنم و از شرکت‌کنندگان سومین اجلاسیه نخبگان منابر شیعه که از ملیت‌های مختلف در کربلای مقدسه گرد هم آمده‌اند، التماس دعای خیر دارم و امیدوارم در آینده‌ای نزدیک با ظهور موفورالسرور منتقم آل‌ا... علیهم صلوات‌الله یک بار دیگر تحت این لوا جمع شده و با برافراشتن قمیص‌الحسین(علیه‌السلام)، ظلم، جور و بی‌عدالتی از سراسر جهان مرتفع گردد و تمامی مستضعفان جهان خصوصاً مردم مظلوم غزه، طعم شیرین حیات حسینی را به جان بچشند.

هزار خرقه عوض کرد روزگار و هنوز حدیث پیرهن کهنه‌ تو پا برجاست

طوبی لکم و حسن مآب

علیرضا اعرافی

مدیر حوزه‌های علمیه کشور

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->