رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید از جمله اهداف زیست بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴ تور مجازی فاز اول خط سه مترو مشهد | با ابر پروژه خط ۳ قطارشهری مشهد بیشتر آشنا شوید
سرخط خبرها

نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر

  • کد خبر: ۳۲۸۲۹۹
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۷
نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر
همان‌گونه‌که سازمان‌های موفق دنیا توجه به خلاقیت و نوآوری را به‌عنوان تنها‌راه برون‌رفت از مشکلات و بحران‌ها یافته‌اند، شهرداری‌ها نیز ناگزیر به ورود به این عرصه هستند.

حل مسائل و مشکلات و رفع نیاز‌ها از گذشته تا امروز، به‌عنوان اولین اولویت زندگی بشر همواره مطرح بوده است و انسان می‌کوشد برای این مسائل و مشکلات خود راه‌حل‌هایی اجرایی بیابد. از ساخت نخستین ابزار کشاورزی تا رفع مشکلات امروزی مرتبط با تکنولوژی، همه و همه حاصل ایده‌پردازی و خلق راه‌حل‌هایی جدید توسط کسانی بوده است که توانسته‌اند مشکلات را به درستی شناسایی کرده، دانش کافی را در آن مورد جمع‌آوری کنند و راه‌حل‌های متناسب را بیابند و درنهایت به مرحله اجرا دربیاورند. این فرایند یک نسخه کلی و همیشگی برای بشر بوده است؛ چه در یک خانواده و چه در یک شهر و چه در وسعت یک کشور.

امروزه شهرداری‌ها به عنوان متولی اصلی مدیریت شهر، بیش ازپیش با مشکلات و مسائلی دست‌به‌گریبان‌اند که حتی بعضا خود مسبب ایجاد آن نبوده‌اند؛ اما به فراخور مسئولیت نگهداری و توسعه شهر موظف به حل این مسائل و ایجاد شهری برای زندگی با کیفیت برتر برای شهروندان خود هستند و همان‌گونه‌که سازمان‌های موفق دنیا توجه به خلاقیت و نوآوری را به‌عنوان تنها‌راه برون‌رفت از مشکلات و بحران‌ها یافته‌اند، شهرداری‌ها نیز ناگزیر به ورود به این عرصه هستند. موضوعی که می‌تواند علاوه بر ایجاد راه‌حل‌هایی برای نگهداشت شهر، توسعه شهری و دستیابی به شهری پایدار را نیز موجب شود.

شهرداری‌ها با این هدف که بتواننند مسائل و مشکلات خود را در شهر ر‌فع کنند، وارد این عرصه می‌شوند؛ اما نباید از ضرورت‌های دیگر غافل شد. انجام مسئولیت اجتماعی در این حوزه از یک‌سو و همچنین دستیابی به درآمد‌های پایدار از‌سوی‌دیگر، دو نکته مهمی هستند که این سازمان بزرگ را مجاب به حضور در این عرصه می‌کنند.

نگاه ویژه و همراه با آینده‌نگری در دوره ششم مدیریت شهری با راه‌اندازی اداره کل خلاقیت و نوآوری شهری در شهرداری مشهد به منصه‌ظهور رسید و الگویی برای سایر کلان‌شهر‌ها شد و امروز شاهد توسعه این مفهوم و فرهنگ در بدنه ابرسازمان شهرداری مشهد و همچنین سایر کلان‌شهر‌های کشور هستیم. هفته خلاقیت و نوآوری شهری نیز منشعب از این دیدگاه در هفته اول اردیبهشت‌ماه پیش‌بینی شد و امسال نیز دومین رویداد هفته خلاقیت و نوآوری شهری با نگاه به توسعه زیرساختی شهر در حوزه دانش‌بنیان و ترویج فرهنگ خلاقیت و نوآوری پیش‌بینی و اجرا خواهد شد.

اهمیت دستیابی به شهر‌هایی که علاوه بر حل مشکلات امروز شهروندان، نگاه سخاوتمندی به آینده شهر و منابع آن برای آیندگان دارد، در این مفاهیم عملیاتی شده و به نقاط تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری مدیران شهر تبدیل شده است.

راه‌اندازی مراکز نوآوری تخصصی، تشکیل کمیسیون‌ها و کارگروه‌های مرتبط با آن در دل مراکز تصمیم‌سازی شهر، عقد قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین تنظیم شبکه نظام مسائل شهر و نگاه نوآورانه به حل آنها در کنار توسعه زیرساختی و پیوند‌دادن همه آنها با زیست‌بوم نوآوری شهر می‌تواند نوید روز‌های بهتر برای مدیریت شهری را به ارمغان بیاورد.

امید است هر یک گامی در ارتقای فرهنگ نوآوری در ایران اسلامی و چراغ راهی بر سر راه جوانان این سرزمین باشد که امید‌های اصلی شکوفایی کشور هستند و می‌توانند گام‌های اساسی پیشرفت و ارتقای این سرزمین را بردارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->