به گزارش شهرآرانیوز؛ محسن پاکنژاد در جمع خبرنگاران در بدو ورود به مسکو در پاسخ به این پرسش که برای ارتقای تجارت ایران و روسیه به ۱۰ میلیارد دلار، چقدر زمان نیاز است، اظهار کرد: ظرفیتها فراتر از این رقم است و ریلگذاری صورت گرفته نیز لزوماً برای دستیابی به ۱۰ میلیارد دلار نیست، بلکه محورهای مورد توافق میتوانند تعاملات را به سطوح بالاتری ارتقا دهد.
وی افزود: این هدف دستیافتنی است، زیرا هر دو طرف علاقهمندند و هیئتهای کارشناسی در دستگاههای اجرایی مختلف برای تحقق آن تلاش میکنند.
وزیر نفت که ریاست طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه را برعهده دارد، عنوان کرد: امیدوارم در بیانیه نهایی هجدهمین نشست این کمیسیون که روز جمعه به امضای طرفین میرسد، بتوانیم این مسیر را به خوبی ریلگذاری کنیم و در زمانبندیهای تعیینشده به اهدافمان دست یابیم.
پاکنژاد با اشاره به اینکه هجدهمین نشست جامع کمیسیون همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه پس از امضای معاهده جامع راهبردی میان دو کشور برگزار میشود، تصریح کرد: این مذاکرات دوجانبه در ریلگذاری روابط تهران و مسکو دارای اهمیت بسیاری دارد.
رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه با اشاره به آغاز به کار نشستهای کارشناسی با هدف تدوین سند نهایی این نشست گفت: با توجه به نتایج این رایزنیها، محورهای پیشبینی شده قابلیت نهایی شدن را دارند.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیتهای همکاری بین ایران و روسیه در حوزههای مختلف از انرژی، مالی و بانکی گرفته تا کشاورزی، تجارت فرآوردههای نفتی و گاز بسیار گسترده است. باور ما در ایران این است که استفاده از این ظرفیتها میتواند راهگشای مسیرهایی باشد که با محدودیتهایی مواجه بودهاند.
پاکنژاد در خصوص پروژههای مشترک ایران و روسیه و در بخش نفت و گاز بیان کرد: چهار قرارداد برای توسعه هفت میدان نفتی با شرکتهای روسی به ارزش چهار میلیارد دلار امضا شده است، همچنین تعدادی تفاهمنامه در حوزه میادین نفتی و گازی داریم که قابلیت تبدیل به قرارداد را دارند. گروههای کارشناسی در حال مذاکره برای نهاییسازی این قراردادها و اجرای آنها هستند.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره ترانزیت گاز روسیه و تبدیل ایران به هاب گازی منطقه هم عنوان کرد: یکی از محورهای مورد علاقه دو طرف، در فاز نخست واردات گاز از روسیه و در فاز دوم تجارت گاز از طریق سوآپ یا ترانزیت به سایر کشورها است.
وی ادامه داد: مذاکرات مفصلی در این زمینه انجام شده و تنها یکی دو مورد باقی مانده که پس از نهایی شدن میزان حجم واردات گاز در مرحله نخست، جزئیات آن اعلام میشود.
منبع: ایرنا