شکارچیان غیرقانونی، محیط‌بان پارک ملی گلستان را به شهادت رساندند + جزئیات و عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل مرد جوان با ضربات چاقو در کیانشهر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف سه خودرو در قوچان خراسان رضوی با ۶ مصدوم (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ مفقودی در انفجار بندر شهید رجایی عوارض و نشانه‌های زایمان زودرس این را برای شما مشهدی‌ها می‌نویسم دستور رسیدگی فوری به مصدومان حادثه بندر شهید رجایی در مراکز درمانی تامین اجتماعی جزئیات تازه از افزایش قربانیان و مجروحان انفجار بندر شهید رجایی | ۱۴ کشته و ۶ مفقود و ۱۰۸۶ مجروح (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس جمعیت هلال احمر: ۵ فروند بالگرد هلال‌احمر به بندرعباس اعزام شد دادستان کل کشور نسبت‌به انتشار اخبار کذب از حادثه بندر شهید رجایی هشدار داد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تندخویی و تندمزاجی نابود کننده پیوندهای خانوادگی و اجتماعی | سم مهلک یک رابطه وزیر بهداشت دستور رسیدگی فوری به مصدومان بندر شهید رجایی را صادر کرد بازی با مرگ با بلع یک کیلو و ۸۰۷ گرم تریاک در تربت حیدریه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل بر اثر اختلاف مالی در لرستان | دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت ماجرای تیراندازی پلیس تهران در قلهک چه بود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب پرداخت ۱۸۵هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۴ لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد نقش آفرینی موفق شعبه ۳۰۳ شورای حل اختلاف مشهد در صلح و سازش یک پرونده مطالبه طلا انفجار شدید در بندر شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و علت انفجار
سرخط خبرها

چند توصیه مؤثر برای روز کنکور | چطور درس‌ها را جمع‌بندی کنیم؟

  • کد خبر: ۳۲۸۷۱۷
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۷
چند توصیه مؤثر برای روز کنکور | چطور درس‌ها را جمع‌بندی کنیم؟
با توجه به نزدیک‌شدن به زمان کنکور و اهمیت این دوران برای دانش‌آموزان، در این متن توصیه‌های مؤثری ذکر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روز کنکور، نقطه عطفی در مسیر تحصیلی هر دانش‌آموز است و این روز نتیجه ماه‌ها و حتی سال‌ها تلاش آن‌ها در مسیر تحصیلی را نشان می‌دهد، از این رو، روزهای پایانی منتهی به کنکور، اهمیت ویژه‌ای دارد، چرا که آخرین فرصت برای مرور مطالب، رفع اشکالات جزئی و تقویت روحیه داوطلبان است و مهم است در این روزها، نحوه مطالعه و مرور هوشمندانه و مؤثر باشد.

توصیه‌های مشاوران تحصیلی نیز در این مسیر نقش حیاتی دارند. تجربه آن‌ها به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا از اشتباهات رایج دور بمانند؛ مشاوران تاکید می‌کنند که در روزهای پایانی، سلامت جسم و روان اولویت دارد. استراحت کافی، پیاده‌روی و دوری از اضطراب‌های بی‌جا، عملکرد ذهن را بهبود می‌بخشد.

روز کنکور، روز به عرصه آوردن تمام مهارت و دانشی است که دانش‌آموز و داوطلب کنکور سراسری مدت‌ها برای آن برنامه‌ریزی و تلاش کرده است و می‌طلبد در روزهای منتهی به این آزمون سرنوشت‌ساز با آشنایی از مسیر پیش‌رو و استفاده از راهنمایی اهالی فن، عملکرد مطلوب و تصمیمی درست داشته باشد و به خوبی خود را برای شرکت در جلسه آزمون سراسری آماده کند.

مجید مهدیه، مشاور کنکور و مشاور تحصیلی مدارس نمونه‌دولتی درباره آمادگی درسی دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور سراسری در روزهای پایانی در پاسخ به این سوال که بهترین روش مرور مطالب در روزهای باقی‌مانده چیست؟ می‌گوید: داوطلبان کنکور باید به دو صورت محتوا و منابع آزمون را جمع‌بندی کنند، نخست اینکه مطالب را به صورت محتوا محور یعنی مرور و یادآوری تمام مطالب خوانده شده و مرور و تثبیت سوالات چند گزینه‌ای علامت‌دار و مهمی که تا کنون کار شده است، مرور کنند که برای دروس حفظی همچون زیست، شیمی، تاریخ و دروسی از این قبیل همه محتوا به این روش جمع بندی می‌شود.

وی با اشاره به نوع دوم جمع‌بندی که آزمون محور است، می‌افزاید: دانش‌آموزان و داوطلبان با استفاده از کنکورهای سال‌های گذشته اقدام به شبیه‌سازی جلسه آزمون و بعد از آن اقدام به تصحیح و درصدگیری کنند، سپس با ثبت اشکال‌ها درصدد ترمیم آن باشند؛ همچنین دانش‌آموزان در شبیه‌سازی آزمون کنکور باید اقدام به تمرین و اصلاح مهارت‌های آزمونی خود همچون مدیریت زمان، کنترل استرس و مدیریت انرژی کنند و در نهایت با استراتژی مناسبی برای شرکت در جلسه کنکور آماده شوند.

مشاور تحصیلی مدارس نمونه‌دولتی ادامه می‌دهد: جمع بندی باید تا ۳-۴ روز مانده به کنکور تمام شده باشد و داوطلبان و دانش‌آموزان باید در روزهای پایانی اقدام به تورق و مرور سریع تمام مطالب آزمون کنند؛ همچنین شرکت‌کنندگان آزمون کنکور سراسری توجه جدی داشته باشند که در این روزهای پایانی بر حسب نیاز و با دانایی اقدام به شرکت در جلسات و همایش‌های جمع‌بندی کنند، زیرا این جلسات برای برخی دانش‌آموزان مفید و برای برخی دیگر می‌تواند موجب افزایش استرس و اتلاف زمان و هزینه‌ها باشد.

راهکارهایی برای مدیریت زمان در جلسه کنکور

مهدیه با اشاره به راهکارهای مدیریت زمان در جلسه کنکور عنوان می‌کند: در جمع بندی آزمون محور، مدیریت زمان باید تمرین شود و برای مدیریت زمان باید به چند مورد توجه داشت، نخست اینکه ارزش سوالات چند گزینه‌ای با هم برابر است و قرار نیست داوطلب به تمام سوالات پاسخ دهد، از این رو داوطلبان تسلط کافی به تکنیک دایره-ضربدر داشته باشند تا بتوانند با تفکیک سوالات، سوالات آسان را در دور نخست پاسخ داده و در دور دوم سوالات وقت گیر را پاسخ دهند و تعدادی سوال را هم پاسخ ندهند.

وی اضافه می‌کند: داوطلبان به تعداد سوالات، زمان مربوط به هر درس و فرایند آزمون مسلط باشند که با محدودیت برخورد نکنند، برای مثال در کنکور تجربی سه دفترچه سوال و سه پاسخ برگ وجود دارد که دفترچه اول (۴۵ سوال زیست در ۴۵ دقیقه) به همراه پاسخنامه توزیع شده و بعد از اتمام زمان جمع‌آوری می‌شود، سپس دفترچه دوم (۳۵ سوال فیزیک و ۳۰ سوال شیمی در ۷۵ دقیقه) توزیع و پس از پایان زمان، دفترچه و پاسخ‌نامه مربوط جمع‌آوری می‌شود و در پایان دفترچه سوم (۳۰ سوال ریاضی و ۱۵ سوال زمین با زمان ۶۰ دقیقه) به همراه پاسخ‌نامه توزیع و در نهایت جمع‌آوری می‌شود، همچنین در کنکور اردیبهشت دانش‌آموزانی که اعلام علاقه‌مندی به دانشگاه فرهنگیان کرده‌اند، علاوه بر این سه دفترچه می‌بایست در پایان به سوالات مربوط پاسخ دهند.

این مشاور کنکور با تاکید بر اینکه برای مدیریت زمان داوطلب باید بداند که فرایند کار به چه منوال است و خود را برای آن آماده کند، خاطرنشان می‌کند: پیش از جلسه آزمون به نتیجه آزمون فکر نکنیم و خوشبینی و بدبینی به نتیجه هر دو آسیب زننده خواهد بود و نیاز است داوطلبان در حین جلسه تمرکز بر سوالات و پیاده کردن سواد و مهارت خود داشته باشند، به علاوه در جلسه آزمون تمرکز بر کار خود داشته باشند و نسبت به حواشی آزمون همچون رفتار کناردستی، مراقبان و مواردی از این قبیل بی‌توجه باشند.

مهدیه می‌افزاید: داوطلبان و دانش‌آموزان قبل از جلسه به بینش نسبی از توانمندی خود رسیده باشند و بدانند که در چه مباحثی قوی‌تر هستند و در چه مباحثی ضعیف‌تر عمل می‌کنند و در چه مبحثی تمرین کافی نداشته‌اند و با توجه به این بینش، رفتار خود را بر برخورد با سوالات مبحث طراحی کنند، همچنین سعی کنند برای هر مسئله‌ای پیش از آزمون آماده باشند و در صورت بروز بحران و اتفاقات ناخواسته از آمادگی نسبی برخوردار باشند.

اصغر شفیعی، مشاور تحصیلی و برنامه‌ریزی و دبیر رسمی آموزش‌وپرورش با اشاره به برنامه مناسب دانش‌آموزان برای روزهای منتهی به کنکور می‌گوید: در این موضوع دانش‌آموزان به دو دسته تقسیم می‌شوند، دانش آموزانی که مطالب و منابع را به طور کامل مطالعه کردند و دسته‌ای دیگر دانش‌آموزانی که به هر علتی مطالعه منابعشان به اتمام نرسیده است‌. دانش‌آموزانی که مطالعه منابع درسی را به پایان رسانده‌اند، بهترین روش در روزهای باقی‌مانده این است که نمونه سوالات کنکور سال‌های گذشته را تمرین کنند و اگر مبحثی را ایراد دارند، به رفع اشکال بپردازند.

وی می‌افزاید: دانش‌آموزانی که مطالعه منابع آزمون کنکور را به پایان نرسانده‌اند نیز می‌توانند برخی مباحث را با توجه به بودجه‌بندی آزمون کنکور سال‌های گذشته انتخاب کنند، مباحثی که سوال‌خیزتر است و امکان جمع‌بندی آن در روزهای باقی مانده وجود دارد، انتخاب کنند و آن مباحث را مطالعه کنند و سپس به سراغ حل کردن آزمون کنکور سال‌های گذشته بروند، چرا که مزیت حل کردن این آزمون‌ها، تمرین مدیریت زمان در جلسه آزمون است و این شرایط را برای دانش‌آموز شبیه‌سازی می‌کند که در جلسه آزمون کنکور نیز در زمان مناسب، سوالات هر درس را پاسخ دهد.

مشاور کنکور و برنامه‌ریزی با اشاره به مهارت مدیریت زمان دانش‌آموزان در آزمون کنکور ادامه می‌دهد: روز کنکور در رشته‌های مختلف، دفترچه دروس به تفکیک به دانش‌آموزان ارائه می‌شود و مهم است داوطلب کنکور سراسری، مدیریت زمان را برای هر دفترچه از سوالات آزمون مورد توجه قرار دهد.

شفیعی با اشاره به تکنیک ضربدر-منفی برای مدیریت زمان در جلسه آزمون کنکور عنوان می‌کند: دانش‌آموز در ابتدای پاسخ دادن به سوالات، زمانی را برای تفکیک کردن سوالات اختصاص می‌دهد و سوالات را در دسته‌های مختلفی تقسیم بندی می‌کند، سوالاتی که امکان پاسخ دادن به آن را دارد، علامت تیک می‌زند و سوالاتی که نیاز به زمان بیشتری برای پاسخ دارد، نماد ضربدر و سوالاتی که امکان پاسخگویی ندارند، علامت منفی می‌گذارد؛ بدین صورت با اختصاص دادن زمان اندکی برای تفکیک سوالات، داوطلب می‌تواند زمان بیشتری برای پاسخ دادن به سوالاتی که تسلط کافی برای پاسخ دادن به آن را دارد، ذخیره کند و به سوالات بیشتری پاسخ دهد.

یکی از کلیدی‌ترین عوامل موفقیت در کنکور هم در روزهای پایانی و هم در جلسه آزمون، مدیریت زمان است. بسیاری از دانش‌آموزان با وجود تسلط روی مطالب، به دلیل کمبود وقت نمی‌توانند به همه سوالات پاسخ دهند، بنابراین تمرین تقسیم زمان برای هر درس، پاسخگویی به سوالات آسان در اولویت و گیر نکردن روی سوالات سخت، از راهکارهای طلایی است. در جلسه کنکور، هر ثانیه ارزشمند است و برنامه‌ریزی قبلی کمک می‌کند تا استرس کمتری تجربه شود.

منبع: ایمنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->