دستور رسیدگی فوری به مصدومان حادثه بندر شهید رجایی در مراکز درمانی تامین اجتماعی تعداد مجروحان انفجار بندر شهید رجایی به ۷۰۰ نفر رسید (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس جمعیت هلال احمر: ۵ فروند بالگرد هلال‌احمر به بندرعباس اعزام شد دادستان کل کشور نسبت به انتشار اخبار کذب از حادثه بندر شهید رجایی هشدار داد (۶ اردبهشت ۱۴۰۴) تندخویی و تندمزاجی نابود کننده پیوندهای خانوادگی و اجتماعی | سم مهلک یک رابطه وزیر بهداشت دستور رسیدگی فوری به مصدومان بندر شهید رجایی را صادر کرد بازی با مرگ با بلع یک کیلو و ۸۰۷ گرم تریاک در تربت حیدریه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل بر اثر اختلاف مالی در لرستان | دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت ماجرای تیراندازی پلیس تهران در قلهک چه بود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب پرداخت ۱۸۵هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۴ لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد نقش آفرینی موفق شعبه ۳۰۳ شورای حل اختلاف مشهد در صلح و سازش یک پرونده مطالبه طلا انفجار شدید در بندر شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و علت انفجار برنامه جدید معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش برای دبستانی‌ها آمار عجیب ازدواج در ایران؛ زنان متأهل کمتر از مردان! | ۲۵ هزار ازدواج بالای ۵۰ سال قدردانی از معلم، زیر فشار تجملات چند توصیه مؤثر برای روز کنکور | چطور درس‌ها را جمع‌بندی کنیم؟ تأثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد | توضیح وزیر سابق آموزش و پرورش از فواید این تصمیم استرداد ۶۸۹ هزار تبعه غیرمجاز افغان از مرز‌های خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد!

  • کد خبر: ۳۲۸۸۰۰
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۶
لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد!
پزشکان ترکیه‌ای روز گذشته (جمعه) اعلام کردند یک مرد ۶۷ ساله اهل این کشور پس از لخته‌شدن خون در مغزش و دریافت درمان اضطراری در مرکز ترکیه، شروع به صحبت به زبان دانمارکی که سال‌ها از آن استفاده نکرده بود، کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «رحمی کارادمیر» که دو دهه زندگی در دانمارک را تجربه کرد و ۱۰ سال پیش به استان «قونیه»‌ی ترکیه بازگشت، هفته گذشته در بیمارستان دانشکده پزشکی دانشگاه سلجوک تحت عمل جراحی زانو قرار گرفت.

دو روز پس از عمل، کارادمیر به طور ناگهانی قدرت خود را در دست و پای راست خود از دست داد و دچار اختلال در گفتار شد. او به سرعت برای ارزیابی مورد بررسی قرار گرفت و پزشکان متوجه شدند که یک لخته خون، یک رگ اصلی در سمت چپ مغز او را مسدود کرده است.

متخصصان مغز و اعصاب بلافاصله آنژیوگرافی انجام دادند و لخته را خارج کردند. پس از این روش موفقیت آمیز، علائم کارادمیر به طور قابل توجهی بهبود یافت -، اما او دیگر نمی‌توانست ترکی صحبت کند.

در عوض، او شروع به برقراری ارتباط به زبان دانمارکی کرد، زبانی که سال‌ها بود صحبت نمی‌کرد.

تغییر زبان ناگهانی او، همسر و فرزندانش را که برخی از آنها دانمارکی صحبت می‌کنند، مبهوت کرد.

بر اساس گزارش ها، کارادمیر گفت که او ترکی را می‌فهمد، اما نمی‌تواند آن را صحبت کند، وضعیتی که باعث ناراحتی قابل‌توجه او شد.

کارادمیر از طریق دخترش که به زبان دانمارکی مسلط است، گفت: فقط چند کلمه ترکی را به خاطر دارم. من ترکی را می‌فهمم، اما نمی‌توانم آن را صحبت کنم. خیلی سعی می‌کنم به خاطر بیاورم. امیدوارم بهتر شوم.

«مرال کارادمیر»، دختر او گفت که خانواده از شنیدن اینکه پدرش در حال صحبت کردن به زبان دانمارکی است، شوکه شدند.

مرال گفت: پدرم سال‌هاست که به این زبان صحبت نکرده است. از آنجایی که خواهرانم به این زبان صحبت می‌کنند، او می‌توانست راحت‌تر با آنها ارتباط برقرار کند. پدرم بسیار ناراحت است، زیرا احساس می‌کند زبان مادری خود را فراموش کرده است.

دکتر «گوخان اوزدمیر» که تیم پزشکی معالج کارادمیر را رهبری می‌کرد، این مورد را نادر، اما قابل توضیح توصیف کرد.

وی در توضیح این شرایط گفت: به دنبال این روش، فلجی در دست و پای راست بیمار به طور قابل توجهی بهبود یافت و آنها عملکرد خود را دوباره به دست آوردند. حضور در بیمارستان امکان پاسخ سریع را فراهم کرد و ما را قادر ساخت که به سرعت هر دو فلج و آفازی یا زبان‌پریشی (اختلال زبانی ناشی از سکته مغزی) را برطرف کنیم.

به گزارش آناتولی، این پدیده - که به عنوان سندرم زبان خارجی یا بازیابی انتخابی زبان شناخته می‌شود - زمانی رخ می‌دهد که آسیب مغزی بر مراکز زبان تأثیر متفاوتی بگذارد.

پزشکان انتظار دارند که این بیمار به مرور زمان توانایی گفتار ترکی خود را به تدریج بازیابد، با توجه به اینکه بهبود زبان امکان پذیر است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->