رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران ایوان و مناره عباسی حرم مطهر امام رضا(ع) مرمت شد آغاز فعالیت ۱۱۰ موکب ایرانی و عراقی برای اربعین ۱۴۰۴ درک فلسفه حجاب، مسیر درونی‌سازی این فریضه را هموار می‌کند لبنانی‌های آرمیده در جوار امام رضا (ع) این رستخیز عام که نامش محرم است نگفته حل کرد مشکلم را رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده سردار شهید حسین سلامی دیدار کرد نگاهبان مرز‌های مقتدر | درباره شهید سردار مهدی ربانی که در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسید میهن‌دوستی، دستور امیرالمؤمنین (ع) است چشمه رأفت، پناه آهوان | شیوه برخورد با حیوانات به سبک امام رضا(ع) اجرای طرح جامع آموزش قرآن به کودکان در مساجد شهر مشهد هنرمندان «حوزه هنری سوره» خادم چایخانه حرم امام‌رضا(ع) شدند فعلا کسی کاری نکند! | نگاهی به وضعیت اجرای طرح یکسان‌سازی گلزار شهدا در مشهد دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده «سردار شهید حسین سلامی» سردار غلامحسین غیب‌پرور به شهادت رسید مأموریت بی‌پایان | برای شهید سردار علی شادمانی که برای ثبات کشور پایمردی کرد از خدا مهربانی کردن را یاد بگیریم بررسی معنا و چیستی پیروزی با وجود شهادت و شهید دادن‌ها | شهادت عین پیروزی است
سرخط خبرها

تأکید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلام درباره ضرورت اخلاق‌مداری در استفاده از هوش مصنوعی

  • کد خبر: ۳۲۸۸۱۲
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۳
تأکید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلام درباره ضرورت اخلاق‌مداری در استفاده از هوش مصنوعی
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلام با تأکید بر اهمیت مسئولیت‌پذیری، توجیه‌پذیری و اعتمادسازی در کار با فناوری‌های نوین، این اصول را تضمین‌کننده استفاده ایمن و اخلاقی از هوش مصنوعی در تصمیم‌گیری‌های حساس دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید شهریاری گفت: بحث هوش مصنوعی امروز وارد زندگی روزمره ما شده است؛ جایی که تمامی فعالیت‌های ما اعم از کار، دانش، تفریحات و استراحت ما را شامل می‌شود. همه دانشگاهیان و تجار به این فکر افتاده‌اند که در شغل خود از آن بهره‌برداری کنند. عجیب آن است که هوش مصنوعی نیز اعلام آمادگی کرده که در همه ابعاد زندگی انسان وارد شود و بسته به گزینش هر شخص به او در انتخاب‌هایش کمک کند. امروز دیگر هوش مصنوعی یک فرضیه نیست بلکه یک همراه و همدم برای انسان در تمام لحظات زندگی است.

وی افزود: البته بحث هوش مصنوعی بسیار گسترده است و همه ابعاد حیات بشر را فرامی‌گیرد و هر فردی باید بر اساس مسئولیت خودش به آن بپردازد. ما نیز از نگاه توصیه‌های اخلاقی به معنای عام آن وارد این بحث می‌شویم و نکاتی اخلاقی بیان می‌کنیم که باید مبنای تصمیم‌گیری آینده برای زیست بشر باشد. آینده‌ای که در کنار بهره‌مندی از فرصت‌های هوش مصنوعی، سواد هوشمندی‌سازی خود را ارتقا می‌دهد تا از آسیب‌های آن تا حد ممکن بر حذر باشد. ما باید چارچوبی برای کاربرد هوش مصنوعی طراحی کنیم تا به این دو هدف دست یابیم.

دبیرکل مجمع با اشاره به مزایا و معایب همه‌گیر شدن هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تقویت صلح و امنیت جهانی عمل کند، اما در عین حال، استفاده نادرست از آن می‌تواند تهدیداتی جدی برای ثبات بین‌المللی ایجاد کند. استفاده نظامی از هوش مصنوعی، مانند تسلیحات خودمختار، نگرانی‌هایی درباره تشدید درگیری‌ها و افزایش رقابت تسلیحاتی ایجاد کرده است. برای جلوگیری از این تهدیدات، لازم است چارچوب‌های قانونی بین‌المللی برای استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی تدوین شود.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر هوش مصنوعی می‌تواند ابزار‌هایی برای پیش‌بینی درگیری‌ها، تحلیل داده‌های اقلیمی مرتبط با منازعات و مقابله با نفرت‌پراکنی فراهم آورد و با استفاده از هوش مصنوعی الگو‌های پیش‌بینی درگیری‌ها را ترسیم کرد. آنها نمونه‌هایی از برنامه‌هایی را ارائه می‌دهند که از مهارت‌های پیش‌بینی برای شناسایی مناطق پرخطر استفاده می‌کنند و به مسائل مربوط به داده‌های پایه و قابلیت اطمینان این ابزار‌ها پرداخته‌اند. همچنین آنها چگونگی تقویت نفرت‌پراکنی در رسانه‌های اجتماعی توسط الگوریتم‌های هوش مصنوعی و استفاده از پردازش زبان طبیعی (NLP) برای مقابله با گسترش آن و چگونگی استفاده از یادگیری ماشین با داده‌های جغرافیایی و بصری برای مقابله با نقض حقوق بشر را تبیین کرده‌اند.

حمید شهریاری «مسئولیت‌پذیری، توجیه‌پذیری و اعتمادسازی» را از اصول حرفه‌ای به کارگیری هوش مصنوعی دانست و ادامه داد: این موارد نقش اساسی در تضمین استفاده ایمن، اخلاقی و قابل‌اعتماد از فناوری‌های هوش مصنوعی در تصمیم‌گیری‌های حساس دارد. این اصل بر نیاز به پاسخگویی انسانی تأکید می‌کند. مسئولیت‌پذیری در سیستم‌های هوش مصنوعی باید به‌صورت انسانی باقی بماند. با توجه به اینکه الگوریتم‌ها نمی‌توانند به‌طور معناداری پاسخگو باشند و مجازات شوند، لازم است انسان‌ها مسئولیت نتایج و پیامد‌های تصمیمات اتخاذشده را بر عهده بگیرند.

منبع: روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->