شفافیت، تخصصی‌سازی و بومی‌سازی؛ راهکار‌های کلیدی ارتقای اعتماد به خیریه‌ها اعلام برنامه‌های مشارکتی حافظان قرآن در جهاد تبیین چهارمین رویداد «مقام مجنون» برگزار می‌شود روایتی از  روضه های خانگی در کوچه پس کوچه های مشهد | این خانه عزادار حسین(ع) است لزوم یکپارچگی جبهه انقلاب اسلامی در تولید بازی‌های دیجیتال بیش از ۱۰۰ هزار زائر پیاده امام رضا(ع) در ایام دهه پایانی صفر نیاز به اسکان اضطراری دارند زمان دقیق آغاز ثبت‌نام سفر اربعین ۱۴۰۴ اعلام شد راه‌اندازی پویش‌های رسانه‌ای در اربعین ۱۴۰۴ | بیمه هر زائر اربعین حدود ۱۴۰ هزار تومان است سنگربانی مقاومت در سکوت | درباره سرلشکر محمدسعید ایزدی که به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسید مراسم بزرگداشت شهدای نیروی قدس سپاه در جنگ ۱۲ روزه برگزار می‌شود آشنایی با نشانه‌های نفاق در قرآن که برای امروز ما آموزنده است تأکید وزیر آموزش و پرورش بر تشکیل شبکه مدرسان آموزش عمومی قرآن سومین اعتکاف علمی «دارالعلم» در حرم امام رضا (ع) برگزار می‌شود نگارخانه رضوان میزبان آثار خوشنویس مشهدی معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: مراسم دهه اول محرم در مناطق تلفیقی ساماندهی شد آخرین آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه (۲۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تأکید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلام درباره ضرورت اخلاق‌مداری در استفاده از هوش مصنوعی

  • کد خبر: ۳۲۸۸۱۲
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۳
تأکید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلام درباره ضرورت اخلاق‌مداری در استفاده از هوش مصنوعی
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلام با تأکید بر اهمیت مسئولیت‌پذیری، توجیه‌پذیری و اعتمادسازی در کار با فناوری‌های نوین، این اصول را تضمین‌کننده استفاده ایمن و اخلاقی از هوش مصنوعی در تصمیم‌گیری‌های حساس دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید شهریاری گفت: بحث هوش مصنوعی امروز وارد زندگی روزمره ما شده است؛ جایی که تمامی فعالیت‌های ما اعم از کار، دانش، تفریحات و استراحت ما را شامل می‌شود. همه دانشگاهیان و تجار به این فکر افتاده‌اند که در شغل خود از آن بهره‌برداری کنند. عجیب آن است که هوش مصنوعی نیز اعلام آمادگی کرده که در همه ابعاد زندگی انسان وارد شود و بسته به گزینش هر شخص به او در انتخاب‌هایش کمک کند. امروز دیگر هوش مصنوعی یک فرضیه نیست بلکه یک همراه و همدم برای انسان در تمام لحظات زندگی است.

وی افزود: البته بحث هوش مصنوعی بسیار گسترده است و همه ابعاد حیات بشر را فرامی‌گیرد و هر فردی باید بر اساس مسئولیت خودش به آن بپردازد. ما نیز از نگاه توصیه‌های اخلاقی به معنای عام آن وارد این بحث می‌شویم و نکاتی اخلاقی بیان می‌کنیم که باید مبنای تصمیم‌گیری آینده برای زیست بشر باشد. آینده‌ای که در کنار بهره‌مندی از فرصت‌های هوش مصنوعی، سواد هوشمندی‌سازی خود را ارتقا می‌دهد تا از آسیب‌های آن تا حد ممکن بر حذر باشد. ما باید چارچوبی برای کاربرد هوش مصنوعی طراحی کنیم تا به این دو هدف دست یابیم.

دبیرکل مجمع با اشاره به مزایا و معایب همه‌گیر شدن هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تقویت صلح و امنیت جهانی عمل کند، اما در عین حال، استفاده نادرست از آن می‌تواند تهدیداتی جدی برای ثبات بین‌المللی ایجاد کند. استفاده نظامی از هوش مصنوعی، مانند تسلیحات خودمختار، نگرانی‌هایی درباره تشدید درگیری‌ها و افزایش رقابت تسلیحاتی ایجاد کرده است. برای جلوگیری از این تهدیدات، لازم است چارچوب‌های قانونی بین‌المللی برای استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی تدوین شود.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر هوش مصنوعی می‌تواند ابزار‌هایی برای پیش‌بینی درگیری‌ها، تحلیل داده‌های اقلیمی مرتبط با منازعات و مقابله با نفرت‌پراکنی فراهم آورد و با استفاده از هوش مصنوعی الگو‌های پیش‌بینی درگیری‌ها را ترسیم کرد. آنها نمونه‌هایی از برنامه‌هایی را ارائه می‌دهند که از مهارت‌های پیش‌بینی برای شناسایی مناطق پرخطر استفاده می‌کنند و به مسائل مربوط به داده‌های پایه و قابلیت اطمینان این ابزار‌ها پرداخته‌اند. همچنین آنها چگونگی تقویت نفرت‌پراکنی در رسانه‌های اجتماعی توسط الگوریتم‌های هوش مصنوعی و استفاده از پردازش زبان طبیعی (NLP) برای مقابله با گسترش آن و چگونگی استفاده از یادگیری ماشین با داده‌های جغرافیایی و بصری برای مقابله با نقض حقوق بشر را تبیین کرده‌اند.

حمید شهریاری «مسئولیت‌پذیری، توجیه‌پذیری و اعتمادسازی» را از اصول حرفه‌ای به کارگیری هوش مصنوعی دانست و ادامه داد: این موارد نقش اساسی در تضمین استفاده ایمن، اخلاقی و قابل‌اعتماد از فناوری‌های هوش مصنوعی در تصمیم‌گیری‌های حساس دارد. این اصل بر نیاز به پاسخگویی انسانی تأکید می‌کند. مسئولیت‌پذیری در سیستم‌های هوش مصنوعی باید به‌صورت انسانی باقی بماند. با توجه به اینکه الگوریتم‌ها نمی‌توانند به‌طور معناداری پاسخگو باشند و مجازات شوند، لازم است انسان‌ها مسئولیت نتایج و پیامد‌های تصمیمات اتخاذشده را بر عهده بگیرند.

منبع: روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->