به گزارش شهرآرانیوز، نورافکنهای ورزشگاه شیک، یکییکی خاموش میشود. ورزشکاران وسایلشان را از گوشهوکنار پیست برمیدارند و روانه رختکنها میشوند. شماری روی لبشان خنده و گروهی دیگر سگرمههایشان در هم است. چهارمین دوره رقابتهای بینالمللی دوومیدانی امامرضا(ع) به پایان رسیده و دستاورد آن برای ورزشکاران اگر طلا و نقره و برنز و کسب سی امتیاز بینالمللی در رنکینگ جهانیشان بوده، برای دوومیدانی مشهد و کشور چیز دیگری داشت. دستاوردهایی بزرگتر که بهیقین میتواند با نگاهی ویژه، بسیار ارزشمندتر از چند مدال و یک جام باشد. دستاوردهایی از جنس پیشرفت و معرفی برند ورزش مشهد و ایران به دنیا. البته تیم ملی دوومیدانی«الف» ایران در پایان این رقابتها با اقتدار قهرمان شد؛ اما واقعیت آن است که میزبانی تمیز ورزشگاه امام رضا(ع) شهر مشهد میتواند به رشد و توسعه این رشته ورزشی در کشور، کمک شایانی کند.
رقابتهای بینالمللی دوومیدانی امامرضا (ع) ابتکاری بود که چند سال پیش سیدهاشم صیامی، دبیر مشهدی وقت فدراسیون دوومیدانی، آن را بنا نهاد. صیامی که یکی از کهنهکاران این ورزش در شهر مشهد و استان است، از فرصت فدراسیوننشینی خود استفاده کرد و با حمایت مؤسسه تربیتبدنی آستان قدس رضوی بنای این رقابتها را ریخت؛ بهشکلیکه اولین و دومین دوره این مسابقات با استفاده از ظرفیت استادیوم شیک امامرضا (ع) به بهترین نحو ممکن برگزار شد. بعد از آن بود که رفتهرفته این مسابقات به یک برند بزرگ بدل شد، اما با تغییروتحولات در فدراسیون دوومیدانی و کناررفتن صیامی از فدراسیون، افشین داوری، سرپرست وقت فدراسیون، در اقدامی بحثبرانگیز این رقابتها را از مشهد گرفت و به تهران برد! بردن جام از خانه، آنقدر مورد انتقاد کارشناسان دوومیدانی قرار گرفت که احسان حدادی، رئیس جدید این فدراسیون، بلافاصله بعد از نشستن روی صندلی ریاست فدراسیون، در اولین اقدام این جام را به خانه برگرداند و در مراسم افتتاحیه چهارمین دوره این مسابقات هم صراحتا اعلام کرد که باید جام امامرضا (ع) فقط در مشهد برگزار شود.
در این دوره از مسابقات انتظار میرفت با حضور احسان حدادی، تنهامدالآور دوومیدانی ایران در تاریخ المپیک، کشورهای بیشتری پا به میدان بگذارند. در ابتدا هم عنوان شد پانزده کشور قرار است ورزشکارانشان را به این رویداد بفرستند؛ اما هر چه از روز نشست خبری احسان حدادی، ریاست فدراسیون دوومیدانی در مشهد گذشت، این شمار تقلیل رفت و درنهایت فقط پنج کشور بهجز ایران در این تورنمنت حضور پیدا کردند. ورزشکاران کشورهای هندوستان، ارمنستان، ترکیه، افغانستان و کنیا در کنار ورزشکاران ایرانی با یکدیگر به رقابت پرداختند. به گفته رضا امینزاده، رئیس هیئت دوومیدانی استان خراسانرضوی، نزدیک به صد ورزشکار در این دوره از مسابقات حضور داشتند. شاید پاپسکشیدن ورزشکاران برخی کشورهای خارجی همچون عراق و پاکستان، از مهمترین نقاطضعف این دوره از مسابقات بود.
شرایط فنی رقابتهای دوومیدانی جام بینالمللی امامرضا (ع) حاکی از یک واقعیت بود؛ اینکه شاید ملیپوشان نامدار تیم ملی دوومیدانی کشورمان تقابل سختی برای کسب مدال با ورزشکاران خارجی نداشتند، اما این رویداد برای آنها تمرین خوبی به حساب میآمد. به شکلی که سپهرزاد، سرمربی تیم ملی، در اقدامی جالب دو تیم «الف»و «ب» را به این رقابتها فراخواند و نفراتی، چون حسن تفتیان، مهدی پیرجهان، حسین رسولی، مجتبی زاهدی و... همگی در این مسابقات با پیراهن تیم ملی به میدان رفتند. ملیپوشان با انگیزههای فراوان برای تمرینی خوب در ورزشگاه شیک امامرضا (ع) به میدان رفتند و برآیند این حضور برای آنها یک تمرین خوب و نویدبخش بود.
میزبانی مشهد از این رویداد حالا به یک برند برای ورزش استان تبدیل شده است. تیمور غیاثی و سلمان حسام، دو پیشکسوت نامدار دوومیدانی کشور، دراینباره به شهرآراورزشی گفتند: همهچیز عالی بود. غیاثی اظهار کرد: واقعا ما یک روزی در جوانی آرزوی چنینامکاناتی را داشتیم و امروز خوشبختانه یک ورزشگاه خوب مثل ورزشگاه امام رضا (ع) وجود دارد که جوانهای ما میتوانند از پیکار با یکدیگر در آن لذت ببرند. حسام نیز تصریح کرد: پیست دوومیدانی ورزشگاه امامرضا (ع) در سطح کشور بینظیر است و میتوانم بگویم این ورزشگاه آینده دوومیدانی کشور است. سیدحسین غیاثی، معاون سلامت و تربیتبدنی شهرداری مشهد، نیز دراینباره گفت: واقعیت آن است که شهرداری در بخش اسکان و هتلینگ در این تورنمنت قرار مشارکت داشت؛ اما بعد ما حتی جلوتر رفتیم و بخشی از صحنهآرایی و میزبانی داخل ورزشگاه هم با ما بود و امیدواریم رضایت ورزشکاران را جلب کرده باشد.