رویترز مدعی پیشنهاد ایران برای ملاقات با تروئیکای اروپا شد شیخ نعیم قاسم: دولت لبنان مسئول پیگیری فشار‌ها بر کشور‌های ناظر بر توافق آتش بس است منبع صهیونیستی مدعی اعلام زمان پایان جنگ غزه شد توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ادامه مذاکرات حمله ارتش یمن به ناو هواپیمابر آمریکایی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر کشور: شعله‌های آتش در اکثر نقاط تحت تاثیر حریق بندر شهید رجایی خاموش شده است (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پزشکیان: ایران و آذربایجان مانند یک خانواده هستند پزشکیان به آرامگاه حیدر علی‌اف ادای احترام کرد احتمال حمله نظامی هند به پاکستان قوت گرفت شهادت ۶۰ نفر در حمله آمریکا به صعده یمن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ بازهم بر پیوستن کانادا به آمریکا در پیام انتخاباتی تاکید کرد وزیر کشور: قصور در انفجار بندر شهید رجایی محرز شد | برخی مقصران احضار شدند پزشکیان در دیدار با الهام علی اف: اجازه نخواهیم داد عده‌ای ارتباطات ما را بر هم بزنند خط‌ونشان‌های تازه پاکستان: موشک‌های هسته‌ای ما هند را نشانه گرفته‌اند کشف ردپای فرعون در اردن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستور ویژه اژه‌ای به دادستان کل کشور برای شناسایی و برخورد قانونی با مقصران احتمالی حادثه بندر شهید رجایی آمار جدید شهدا و مجروحان جنگ غزه اعلام شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) جوزف عون: تصمیم انحصار سلاح در دست دولت لبنان گرفته شده است جزئیات سفر یک‌روزه پزشکیان به جمهوری آذربایجان تخریب مقبره حافظ اسد، پدر بشار اسد، توسط افراد ناشناس + ویدئو سفر رئیس جمهور به کشور آذربایجان، فرصتی برای کلید زدن کریدور شمال-جنوب پزشکیان در باکو: قره‌باغ قسمت جدانشدنی از خاک آذربایجان است تدوین قانون ویژه معادن زغال سنگ در دستورکار مجلس | هوش مصنوعی به کمک تنقیح قوانین می‌آید نتانیاهو: صلح و ثبات جهان عرب در گرو به‌رسمیت‌شناختن ماست! احراز قصور در حادثه انفجار بندر شهید رجایی ۶ کشته بر اثر انفجار در پاکستان (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرچم ایران در سفارتخانه‌های کشورمان در اروپا به حالت نیمه‌برافراشته درآمد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقبال رسمی رئیس جمهوری آذربایجان از پزشکیان + ویدئو (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کشف ردپای فرعون در اردن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۲۹۳۰۷
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۴
کشف ردپای فرعون در اردن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
کتیبه‌ای در جنوب اردن کشف شده است که بر اساس کاوش‌های باستان‌شناسان نشان می‌دهد نام «رامسس سوم»، فرعون مصری که حدود ۳۲۰۰ سال پیش حکومت می‌کرد، بر آن نقش بسته است.

به گزارش شهرآرانیوز، وزارت گردشگری و آثار باستانی اردن بیانیه‌ای منتشر کرده و نوشته است: «رامسس سوم» (حکومت حدود ۱۱۸۴ تا ۱۱۵۳ پیش از میلاد) در زمانی پرآشوب در تاریخ منطقه حکومت می‌کرد. شماری از قدرت‌های بزرگ منطقه مانند تمدن میسنی‌ها (که در یونان و جزایر اژه مستقر بودند) و هیتی‌ها (که در ترکیه مستقر بودند) سقوط کردند و گروهی به نام «مردم دریا» به بخش‌هایی از خاورمیانه، از جمله مصر حمله کردند. بر اساس اسناد تاریخی، «رامسس سوم» موفق شد حمله «مردم دریا» به مصر را دفع کند و در مدیترانه شرقی لشکرکشی‌هایی انجام داد تا امپراتوری مصر را حفظ کند.

این کتیبه که توسط ارتش «رامسس سوم» حک شده است، در منطقۀ حفاظت‌شده «وادی رم»، صحرایی در جنوب اردن که بقایای باستانی زیادی در خود جای داده، کشف شده است. اگرچه وجود این کتیبه برای چند نفر شناخته شده بود، اما در سال گذشته به‌طور علمی مستند شد.

«علی المناصر» (Ali Al-Manaser)، رئیس دپارتمان مدیریت منابع فرهنگی و موزه‌شناسی در دانشگاه هاشمی اردن گفت: این کشف اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا این کتیبه نخستین نمونه از نوع خود در اردن است. یک کتیبه سلطنتی مصری که روی یک تخته‌سنگ بزرگ و ثابت که بخشی از یک بافت کوهستانی است، حک شده است. پیش‌تر، کتیبه‌ای مصری در منطقه شمالی اردن کشف شده بود، اما آن روی یک تخته‌سنگ قابل حمل حکاکی شده بود.

«زاهی حواس»، وزیر پیشین آثار باستانی مصر که با پژوهشگران اردنی همکاری می‌کند، گفت: «این کتیبه نام رامسس سوم را آورده و او را «سا-رع» (Sa-Re) خوانده است که به معنای «پسر رع» (خدای خورشید مصر) است. به گفته «حواس» این نام زمانی حک شده است که رامسس سوم ارتشی را رهبری می‌کرد که از این منطقه عبور کرد. این باستان‌شناس مصری یادآور شد که ارتش رامسس سوم همچنین کتیبه‌ای با نام این فرعون در «تیما»، یک سکونتگاه در شمال غربی عربستان سعودی امروزی، حک کرده است.

به گفته «مناصر» رئیس دپارتمان مدیریت منابع فرهنگی و موزه‌شناسی در دانشگاه هاشمی اردن فرعون رامسس سوم احتمالاً از اردن عبور کرده است تا دسترسی به کالا‌های ارزشمند را حفظ کند. او بر این نظر است که «فرعون به دنبال آن بود که این مسیر‌های تجاری را ایمن کند تا دسترسی مصر به منابعی مانند مس که در جنوب شرقی اردن فراوان بود، ادامه یابد. «مناصر» گفت: هیچ شیء مرتبطی در کنار کتیبه یافت نشده است. با این حال، کاوش‌های باستان‌شناسی در مناطق مجاور ادامه دارد و ممکن است در آینده شواهد بیشتری از لشکرکشی‌های رامسس سوم در این منطقه کشف شود.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->