به گزارش شهرآرانیوز؛ سرپرست وزارت خدمات عمومی طالبان در دیدار با علیرضا بیگدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل درباره کار ساخت بخشهای باقیمانده جاده ابونصر فراهی (میل ۷۸) جادهای که موجب اتصال مسیرهای چابهار - مشهد - افغانستان میشود، رایزنی کردند.
علیرضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل نیز در این دیدار گفت: «پس از دیدار قبلی با سرپرست وزارت خدمات عمومی حکومت طالبان، ما از بخشهای باقیمانده جاده ابونصر فراهی (میل ۷۸) و مسیر راهآهن خواف–هرات بازدید کردیم و در جریان سفر به ایران، مبلغ ۱۰ میلیون یورو برای تکمیل جاده ابونصر فراهی اختصاص یافت.»
او همچنین افزود که کار ساخت این جاده تا پایان سال جاری (۱۴۰۴) تکمیل خواهد شد.
محمد عیسی ثانی، سرپرست وزارت خدمات عمومی طالبان ضمن قدردانی از همکاریهای مستمر جمهوری اسلامی ایران، گفت: «تکمیل بخشهای باقیمانده جاده ابونصر فراهی (میل ۷۸) یکی از اولویتهای اقتصادی حکومت طالبان است.»
او تأکید کرد که وزارت خدمات عمومی طالبان، تلاش دارد تا کار بازسازی این جاده بهمنظور رفع مشکلات مردم و تاجران دو کشور، هرچه زودتر به پایان برسد.
در این دیدار، دو طرف در مورد حل مشکلات مسیر راهآهن خواف–هرات، افزایش پنج برابری انتقال کالا از این مسیر، ساخت پل دوم میلک، کاهش تراکم ترافیکی مسیر دوغارون از طریق ایجاد مسیر جدید میان دو کشور، امضای توافقنامههای دوجانبه و سهجانبه، علاقهمندی شرکتهای ایرانی به پروژههای زیربنایی افغانستان، بهویژه در حوزه راهآهن و همچنین برنامههای ارتقاء ظرفیت کارکنان راهآهن افغانستان توسط ایران گفتوگو کردند.
همچنین، دو طرف بر تقویت روابط اقتصادی، مبادلات تجاری و همکاری در پروژههای زیربنایی میان افغانستان و ایران و برگزاری نشستهای بیشتر در این زمینه تأکید کردند.
گفتنیاست که سفارت ایران در کابل در روز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ در اعلامیهای گفت که علیرضا بیکدلی، سرپرست این سفارت از جریان کار ساخت جاده ابونصر فراهی بازدید کرده است.
او، در جریان بازدید از عملیات راهسازی در محور فراه به ماهیرود در مرز ایران (جاده ابونصر فراهی) گفت که کار این جاده در سال ۱۴۰۴ تکمیل میشود.
گذرگاه مرزی ابونصر فراهی در ولایت فراه یکی از مسیرهای مرزی میان ایران و افغانستان است که در شهرستان سربیشه ولایت خراسان جنوبی ایران قرار دارد و با نام ماهیرود شناخته میشود.
به گفته مسئولان، با ساخت این جاده که پیونددهنده کریدور چابهار - مشهد به بزرگراه حلقهای افغانستان است، در افزایش ترانزیت و صادرات کشور و نیز تثبیت موقعیت مرز ماهیرود، نقش ویژهای دارد.