ویدئو| استاندار خراسان رضوی: ورود بخش خصوصی به اقتصاد استان در نمایشگاه سرمایه‌گذاری مشهد بی‌سابقه بود مشهد در آینده، میزبان رویداد‌های اقتصادی بزرگ خواهد بود هشدار جهاد کشاورزی مشهد درباره شیوع آفت سن گندم در مزارع (۳ خرداد ۱۴۰۴) انعقاد تفاهم‌نامه همکاری شهرداری مشهد با صندوق پژوهش و فناوری در حوزه مسکن حذف آزمایشی کارت سوخت از فردا (۴ خرداد ۱۴۰۴) در تهران آغاز می‌شود سفر ارزا‌ن‌قیمت به مشهد و کیش، ویژه بازنشستگان کشوری| بسته جدید معیشتی برای بازنشستگان، به‌زودی (۳ خرداد ۱۴۰۴) رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی: توسعه ریلی نه یک انتخاب بلکه ضرورتی انکارناپذیر است حراج شمش طلا فردا (۴ خرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود بازار لوازم خانگی چگونه نجات می‌یابد؟ بسته حمایتی دولت برای واحد‌های تولیدی زیان‌دیده از قطع برق و گاز قیمت انواع گوشت تنظیم بازار و آزاد اعلام شد (۳ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی تولید بیش از ۲۹۵ هزار تن جو در خراسان رضوی شناسایی ملخ کوهاندار در ۹ شهرستان دارای تاغزار خراسان رضوی افزایش ظرفیت ۲ برابری نیروگاه‌های خورشیدی کشور طی ۷ ماه گذشته ترانزیت کالا در خراسان رضوی ۷۰ درصد افزایش یافت محدودیت جدید در واردات اسباب بازی واکنش مثبت بورس به دور پنجم مذاکرات | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ خرداد ۱۴۰۴) جهش صادرات صنایع دستی خراسان رضوی، از ۱۹ میلیون دلار به ۲۲ میلیون دلار در یک سال مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خبر داد: دوخطه‌سازی مسیر سنگان-بافت، گام بعدی توسعه ریلی شرق کشور وزیر راه و شهرسازی: ۴ هزار و ۲۱۹ پروژه حوزه حمل‌ونقل آماده بهره‌برداری است واریز یارانه نان به حساب مردم و آزادکردن قیمت نان، درخواست نانوایان مشهدی از مسئولان استاندار خراسان رضوی: افتتاح خط راه‌آهن محور سالار–شادمهر، جهش ترانزیتی شرق کشور را کلید زد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ خرداد ۱۴۰۴) | دلار ۸۳ هزار و ۲۰۰ تومان احتمال افزایش قیمت گوشت قرمز با حذف ارز ترجیحی کامیون‌داران مشغول کارند | تأکید دولت بر حل مشکل بیمه رانندگان ۱۴ هزار میلیارد ضرر بانک شهر روی دست مردم فروش متری مسکن در بورس، شیوه جدید کلاهبرداری قیمت طلای جهانی امروز (شنبه، ۳ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | اونس طلا ۳ هزار و ۳۵۷ دلار شد
سرخط خبرها

انتقاد فعالان کارگری از وعده ساخت ۱۵۰ هزار مسکن کارگری

  • کد خبر: ۳۳۰۱۴۱
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۹
انتقاد فعالان کارگری از وعده ساخت ۱۵۰ هزار مسکن کارگری
در حالی معاون وزیر راه از تخصیص ۵۴۰۰هکتار زمین برای ساخت مسکن کارگری در قالب طرح صنعت‌شهر‌ها خبر داده که فعالان کارگری از اجرای ناقص این وعده‌ها و مشکلات عمده‌ای که هنوز در تأمین مسکن برای کارگران وجود دارد، انتقاد دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، مسئله تأمین مسکن برای کارگران همواره یکی از دغدغه‌های اصلی جامعه کارگری بوده است. طی سال‌های گذشته دولت‌ها و مسئولان وعده‌های مختلفی در این زمینه داده‌اند، اما هنوز بسیاری از کارگران با مشکلات عدیده‌ای در تأمین مسکن مواجه هستند.

همزمان با هفته کارگر، اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی درباره طرح صنعت‌شهر‌ها و تخصیص اراضی برای ساخت واحد‌های مسکونی جدید، بار دیگر این سؤال را به میان می‌آورد که آیا این وعده‌ها واقعاً به مرحله اجرا خواهند رسید یا همچنان به سرنوشت وعده‌های پیشین دچار خواهند شد.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان این‌که باید نیاز‌های ابتدایی کارگران قشر شریف کشور برآورده شوند که از این مطالبات موضوع مسکن است، اظهار کرد: ۵۴۰۰ هکتار زمین با ظرفیت ساخت نزدیک به ۱۵۰ هزار واحد مسکونی برای کارگران و کارکنان بخش صنعت در قالب طرح صنعت‌شهر‌ها اختصاص یافته است.

وی ادامه داد:‌ در راستای لزوم به کارگیری حداکثری ظرفیت‌های تولیدی، وزارت راه و شهرسازی با همکاری سازمان ملی زمین و مسکن و با در نظر داشتن توانمندی‌های موجود برای ساخت مسکن کارگران و کارمندان حوزه صنعت کشور این طرح را اجرا کرده است.

وی با یادآوری این‌که در اجرای طرح صنعت‌شهر‌ها تاکنون ۳۶ تفاهم‌نامه در ١٢ استان با واحد‌های صنعتی و معدنی کشور امضا شده است، افزود: تامین مسکن کارگران سهم عمده و مهمی از طرح‌های مسکن اجتماعی را به خود اختصاص می‌دهد؛ تخصیص زمین و همکاری جهت احداث واحد‌های مسکونی در قالب شهرک‌های مسکونی با استفاده از ظرفیت مالی و اجرایی شرکت‌های صنعتی و معدنی انجام می‌گیرد.

نبیان بیان کرد: در برنامه اجرایی سال جاری ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها ۸ پروژه دیگر با روش صنعت‌شهر‌ها در ۵ استان پیش‌بینی شده که از طریق آن بیش از یک‌هزار هکتار با جمعیت پذیری ٢۶ هزار واحد به مجموع اراضی تخصیص داده شده به طرح صنعت‌شهر افزوده خواهد شد.

این در حالی است که سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران چندی قبل درباره مسکن گارگری گفته بود: دولت موظف است که مسکن را به‌عنوان یکی از حقوق اساسی کارگران تأمین کند. در حالی‌که قوانین موجود به‌صراحت کارفرمایان را مکلف به تأمین مسکن کارگران کرده‌اند، هنوز شاهد اجرای ناقص این قوانین و عدم پاسخ‌گویی نهاد‌های مسئول هستیم.

وی با اشاره به ماده ۱۴۹ قانون کار و سایر قوانین حمایتی، یادآور شد: پس از سال‌ها از تصویب قوانین مربوط به مسکن کارگری، هنوز هم این قوانین اجرا نمی‌شود. به‌ویژه سال گذشته، حتی با وجود افزایش ۳۵ درصدی حداقل دستمزد، حق مسکن کارگران ثابت باقی ماند و هیچ پیشرفتی در این زمینه مشاهده نمی‌شود.

وی تصریح کرد: در شرایطی که تورم بی‌سابقه‌ای در سبد معیشت مردم ایجاد شده است، وضعیت مسکن به مراتب بحرانی‌تر شده و کارگران با مشکلات جدی در تأمین مسکن خود مواجه هستند.

وعده‌هایی بدون پشتوانه اجرایی؟

سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، با اشاره به اصل ۳۱ قانون اساسی که حق داشتن مسکن را برای همه ایرانیان تضمین می‌کند، می‌گوید: دولت موظف به حمایت از کارگران در این زمینه است. وی همچنین به ماده ۱۴۹ قانون کار اشاره کرد که کارفرمایان را موظف به تأمین مسکن برای کارگران می‌کند و ماده ۱۵۳ این قانون نیز بر تسهیلات مسکن تأکید دارد و تخلف از آن را جرم می‌داند. قوانین موجود به‌طور کامل نیاز‌های مسکن کارگری را پوشش می‌دهد و نیازی به تصویب قوانین جدید نیست.

وی با اشاره به مشکلات مسکن کارگری گفت: از زمان انقلاب اسلامی، مسکن به‌عنوان یک نیاز اساسی در اولویت بوده، اما قوانین مربوطه به‌درستی اجرا نشده‌اند. بیش از ۷۰ درصد حقوق کارگران صرف تأمین مسکن می‌شود و حق مسکن کارگری در سال‌های اخیر تغییرات قابل‌توجهی نداشته است.

وی تأکید کرد: با افزایش تورم، مشکلات مسکن کارگران شدیدتر شده و دولت و شورای عالی کار در این زمینه کوتاهی کرده‌اند. او خواستار تعیین فوری حق مسکن برای سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ شد. این حق قانونی کارگران است و عدم افزایش آن در شرایط کنونی، ظلم بزرگی به جامعه کارگری محسوب می‌شود. باید توجه داشت که ۹۰۰ هزار تومان به‌عنوان هزینه مایحتاج اولیه زندگی، مانند نان و لبنیات، هم نیست و به‌هیچ‌وجه کفاف تأمین مسکن کارگران را نمی‌دهد.

طی سال‌های اخیر مسئولان مربوطه وعده‌های مختلفی را برای تامین مسکن کارگران داده‌اند که آخرین نمونه آن اظهارات مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن است. به گفته وی، تاکنون ۳۶ تفاهمنامه در این رابطه امضا شده، اما هنوز مشخص نیست چند تفاهمنامه به مرحله اجرا رسیده است؟ سئوالی که مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن نیاز است به آن پاسخ دهد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->