پیش‌بینی قیمت طلا و سکه، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش ادامه دارد؟ پیش‌بینی قیمت دلار، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه ریزی دولت برای خرید ۲۱۰ هزار تن دانه روغنی از کشاورزان داخلی ویدئو| توضیحات رئیس بانک مرکزی درباره نحوه تسویه حساب با بابک زنجانی قطع برق ۱۵ روزه صنایع منتفی شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: حذف صفر هیچ تأثیری بر فرایند‌های واقعی اقتصاد ندارد | بی‌اثر در حفظ ارزش پول ملی مصرف بیش از ۶۳ هزار مگاوات برق در روز ۲۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت شاخص بورس در معاملات امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴) اعلام ۱۰ عامل رسوب کالا توسط گمرک جزئیات نحوه محاسبه پلکانی قبض برق گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﯼ ایران و ترکمنستان در زمینه نفت و گاز شرایط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی چیست؟ تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل خط سوم انتقال برق مشهد - ماری دستور سرپرست وزارت اقتصاد برای پرداخت یکپارچه حقوق کارمندان تا یکم هر ماه هدف‌گذاری برای جذب ۱۰ همت سرمایه‌گذاری در شهرداری‌های خراسان رضوی | عرضه بسته‌های ویژه جذب سرمایه در نمایشگاه مشهدفاینکس خراسان رضوی، در نبرد با آفت سن گندم | بیش از ۱۵۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان، سم‌پاشی شد دلایل کمبود برنج خارجی در بازار مشهد | برنج پاکستانی کمیاب شد راه دشوار خانه دارشدن پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ ارز چه تأثیری بر قیمت لاستیک خودرو داشت؟ | واردات بی‌رویه تایر‌های چینی، مانع بزرگ حمایت از تولید داخل پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم
سرخط خبرها

دوسوم حقوق کارگران صرف مسکن و اجاره‌بها می‌شود

  • کد خبر: ۳۲۹۰۷۹
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۳
دوسوم حقوق کارگران صرف مسکن و اجاره‌بها می‌شود
مسکن یکی از دغدغه‌های اساسی خانوار‌های کارگری به شمار می‌رود به نحوی که بیش از ۸۰ درصد دریافتی کارگران را هزینه‌های مسکن و اجاره بها به خود اختصاص می‌دهد. در این راستا دولت و وزارت کار برنامه ساخت مسکن کارگران در سال جاری را دنبال کرده و از ظرفیت تعاونی‌های مسکن برای اجرای پروژه‌های مسکن کارگری استفاده خواهند کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، از آنجا که مسکن نقش تأثیرگذاری در سبد هزینه خانوار‌های کم درآمد به ویژه اقشار محروم و دهک‌های متوسط و پایین جامعه دارد، از این رو استفاده از ظرفیت تعاونی‌های مسکن در ساخت مسکن ارزان می‌تواند به عنوان راهکاری موثر و مقرون به صرفه در جهت خانه‌دار شدن اقشار جامعه دنبال شود.

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تازه‌ترین اظهارات خود از برنامه ساخت مسکن برای کارگران خبر داده و گفته است: امسال با همراهی کارفرمایان در جهت تامین مسکن کارگران گام برخواهیم داشت و در این راستا راه اندازی تعاونی‌های مسکن کارگری را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

وی امیدوار است که با توجه به اعلام مشارکت بسیاری از کارفرمایان در این زمینه و همراهی وزارت راه و شهرسازی و سازمان تامین اجتماعی از ظرفیت بسیاری از مراکز و سازمان‌ها از جمله شهرداری‌ها در ساخت پروژه‌های مسکن کارگری استفاده شود.

یعقوب رستمی مال خلیفه، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز معتقد است که تعاونی‌های مسکن می‌توانند آورده‌های مردم را تبدیل به سرمایه ساخت مسکن کنند و سرمایه‌های پایدار را رقم بزنند.

او با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی در حوزه ساخت مسکن کارگران می‌گوید: در حوزه مسکن کارگری، طرح‌هایی در دست بررسی است تا فشار هزینه‌ها بر دوش جامعه کارگری کاهش یابد.

علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر به تازگی در اظهاراتی با اشاره به میزان مبلغ حق مسکن کارگران، آن را در حد پوشاک بچه دانسته و گفته است:به جای حق مسکن باید مشکل مسکن کارگران برطرف شود.

وی به ماده ۱۴۹ قانون کار اشاره کرده و می‌گوید: باید طبق ماده ۱۴۹ قانون کار با حمایت وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها، تعاونی‌های مسکن و کارفرمایان به کارگران زمین داده و در جریان ساخت و ساز مسکن کارگری به آنها کمک شود.

بر اساس ماده ۱۴۹ قانون کار کارفرمایان مکلفند در جوار کارخانه یا کارگاه، خانه سازمانی برای کارگران بسازند و زمین‌های در اختیار خود را به این امر اختصاص بدهند. دبیرکل خانه کارگر به طرح ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکن کارگری اشاره کرد و گفت: تصمیم وزیر کار در این راستا مثبت است و در جلسه‌ای که با وزیر راه و شهرسازی داشتیم ایشان از تاکید قانون کار در تامین مسکن کارگری استقبال کردند.

به گفته محجوب کارفرمایان نیز از ساخت مسکن کارگری استقبال و برای اجرای پروژه‌های مسکن کارگری اعلام آمادگی کرده‌اند و بر این اساس تشکل‌های کارگری و تعاونی‌های مسکن در ساخت مسکن مشارکت خواهند کرد و اتحادیه تعاونی‌های مسکن کارگری (اسکان) نیز در ساخت مسکن و نظارت بر آن نظارت خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۱۴۹ قانون کار کارفرمایان مکلفند در جوار کارخانه یا کارگاه، خانه سازمانی برای کارگران بسازند و زمین‌های در اختیار خود را به این امر اختصاص بدهند.

مطابق آمار‌ها نزدیک به ۱۰ هزار تعاونی مسکن فعال در کشور وجود دارد و بهترین راه خانه‌دار شدن طبقات متوسط و ضعیف در کشور اجرای مدل تعاونی‌های مسکن است.

مسکن یکی از دغدغه‌های اساسی خانوار‌های کارگری به شمار می‌رود به نحوی که بیش از ۸۰ درصد دریافتی کارگران را هزینه‌های مسکن و اجاره بها به خود اختصاص می‌دهد.

در حال حاضر صدور مجوز برای تعاونی‌ها، اختصاص زمین رایگان و ارزان به تعاونی‌های مسکن، پرداخت تسهیلات بانکی از جمله راهکار‌های خانه‌دار کردن کارگران به شمار می‌رود. کارشناسان تاکید دارند که مشارکت شرکت‌های تعاونی در ساخت مسکن گامی مهم در جهت خانه‌دار شدن آحاد جامعه به ویژه کارگران و اقشار ضعیف و کم‌درآمد است و واحد‌های صنعتی بزرگ و کارخانه‌ها می‌توانند با تشکیل تعاونی و استفاده از زمین‌های اطراف کارخانه، امکان ساخت مسکن برای کارگران را در کنار همان واحد‌های صنعتی فراهم کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->