سرلشکر صفوی در جمع عزاداران حسینی: ملت ایران در مکتب عاشورا شکست‌ناپذیر شد شهادت تاریخی از درون اهل سنت: بنی‌امیه مسئول خون امام حسین (ع) هستند شام غریبان امام حسین(ع) پشت درهای بسته حرم حضرت زینب(س) + فیلم لزوم راه‌اندازی ستاد استقبال از زائران اربعین ۱۴۰۴ آیا واقعه عاشورا یک تصمیم آنی بود؟ جانبازی که صبر را در دوران اسارت از حضرت زینب (س) آموخت سوگ حسینی در قلب اروپا | عزاداری دهه اول محرم ۱۴۰۴ در مرکز اسلامی المهدی (عج) رم + فیلم موج بازگشت منظم زائران محرم از مرز مهران (۱۶ تیر ۱۴۰۴) انتشار فراخوان سی‌ونهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی + جزئیات بیانیه بیش از ۵ هزار اساتید بسیجی برای آمادگی در دفاع از حریم ولایت ۱۱۴ محفل قرآنی در مزار شهدای اقتدار سراسر کشور برگزار می‌شود مرا نام باید که تن مرگ راست | برای فرمانده هوافضای سپاه که به‌دست رژیم صهیونیستی شهید شد عقیله بنی هاشم (س)؛ قهرمان کارزار روایت‌ها | مروری بر اقدامات زینب کبری (س) برای حفظ دستاورد‌های عاشورا نگاهی به آیین های عزاداری در مشهد | ای میهن خدایی، ایران کربلایی پیکر شهید جانباز و ۲ نفر از شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد تشییع شدند (۱۶ تیر ۱۴۰۴) شهادت سومین سرباز زخمی شده در حمله صهیونیست‌ها به یزد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) نقاش دیوارنگاره «بیعت»: به کاربردن تکنیک در کنار معنا به آثار هنری ارزش می‌دهد کلاس درس زندگی سالم با کربلا روایتی از تکیه دولت، مهم‌ترین جایگاه نوحه‌سرایی تهران دوره قاجار
سرخط خبرها

ارزش ایجاد فرح و سرور در جامعه اسلامی در بیان امام رضا (ع)

  • کد خبر: ۳۳۰۱۷۸
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۷
ارزش ایجاد فرح و سرور در جامعه اسلامی در بیان امام رضا (ع)
امام رضا (ع) ایجاد «فرح و سرور» در مؤمنان را بسیار باارزش و بزرگ شمرده‌اند و با نقل کلام پیامبراکرم (ص) و امام‌ششم (ع) در زمینه اجر و پاداش الهی آن، این حقیقت را آموزش داده‌اند.

امام‌رضا (ع) از پیامبراکرم (ص) نقل کرده‌اند که فرمودند: «من ادخل علی مؤمن فرحا فقد ادخل علیّ فرحا، و من ادخل علیّ فرحا فقد اتخذ عندا... عهدا و من اتخذ عندا... عهدا جاء من الامنین یوم‌القیامه»؛ «هرکس مؤمنی را خوش‌حال سازد، مرا خوش‌حال نموده است. هرکس مرا خوش‌حال کند، نزد خداوند عهد و قراری گرفته است؛ و هرکس نزد خدا عهدی بگیرد، روز قیامت از آسایش و آرامش‌داران خواهد بود» (الفقه المنسوب لالامام الرضا علیه‌السلام: ص ۳۷۳ بحارالانوار: ج ۷۴، ص ۴۱۳). 

در حدیث دیگری امام‌رضا (ع) نقل کرده‌اند امام‌صادق (ع) فرموده‌اند: «من سرّ مؤمنا فقد سرّنی و من سرّنی فقد سرّ رسول‌ا... صلی‌ا... و علیه و آله و سلم و من سرّ رسول‌ا... صلی‌ا... علیه و آله و سلم فقد سرّ ا... و من سرّ ا... ادخله الجنة»؛ «هرکس مؤمنی را مسرور و شادمان کند، مرا شادمان نموده است و هرکس مرا شادمان نماید، رسول‌ا... (ص) را شادمان کرده است و هرکس رسول‌ا... (ص) را شادمان سازد، خداوند را مسرور نموده است و هرکس خداوند را مسرور سازد، خداوند او را وارد بهشت سازد» (الفقه المنسوب لالامام الرضا علیه‌السلام: ص ۳۷۴ بحار‌الانوار: ج ۷۴، ص ۴۱۳).

در این دو حدیث امنیت روز قیامت و ورود به بهشت پاداش ایجاد فرح و سرور در مؤمنین اعلام شده است. مؤمن باید شاد و خوش‌حال باشد و دیگران را نیز شادمان سازد. این اجر الهی بسیار بزرگ که در کلام امام‌رضا (ع) برای فرح و سرور آمده است، جایگاه و ضرورت و اهمیت شادی حلال در نزد اهل‌بیت (ع) و در پیشگاه خدای عزوجل را نشان می‌دهد. راه‌های نمودارساختن فرح و سرور در مؤمن فراوان است. باید آن راهکار‌ها را آموخت و مؤمن را شادمان ساخت.

کمک به مؤمن گرفتار و نیازمند از امور برجسته شادنمودن اهل ایمان است. گره‌گشایی از مشکلات مؤمنان راه شادمانی آنان است. هدیه‌دادن به مؤمن و پذیرایی از مؤمن او را شادمان می‌سازد. اقدام در شادنمودن اهل ایمان در جامعه اسلامی اثر روانی زیادی دارد و آنان را از اندوه و افسردگی رهایی می‌بخشد. 

در فرهنگ اهل‌بیت (ع) شادی مؤمنان و خوش‌حالی آنان و تلاش در راه شادمانی و سرور اهل ایمان و تحقق جامعه اسلامی شادمان و مسرور، ارزش فراوانی دارد و موجب رضایت و خشنودی پیامبراکرم (ص) و امامان معصوم (ع) می‌شود. با معناشناسی فرح و سرور، روشن می‌شود چقدر اهل‌بیت (ع) دغدغه شادمانی مؤمنان در جامعه اسلامی را داشته‌اند و در گفتار خویش در ستایش از آن سخن گفته‌اند.

فرح و سرور را مترادف دانسته‌اند و هریک را به دیگری ترجمه کرده‌اند. فرح و سرور به معنای ابتهاج، انبساط، بهجت، شادی، شادمانی، خشنودی، خوش‌حالی و خرسندی است. فرح و سرور حالت روحی مثبت و خوشایند و لطیف است. برخی فرح را شادمانی ظاهری و بیرونی و سرور را شادمانی باطنی و درونی دانسته‌اند.

درهرحال، فراهم‌ساختن زمینه شادی ممدوح و شادی حلال در محیط خانواده و محله و شهر و کشور از ارزش‌های بزرگ اخلاقی است و در گفتار اهل‌بیت (ع) و امام‌رضا (ع)، عالم آل‌محمد (ص)، سفارش و تأکید شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->