۲۵ هزار بسته تحصیلی به دانش‌آموزان نیازمند اهدا شد + فیلم دیوار ندبه چیست و پیامبر اسلام(ص) چه ارتباطی با این دیوار دارند؟ برپایی نمایشگاه عکس «شکوه قم در قاب تاریخ» در قم نقش خانواده در پرورش نسل آینده از دیدگاه امام رضا(ع) خاطره‌ای که ده سال حاجی‌زاده را در لیست شهدا نگاه داشت برپایی دوره‌های آموزش عمومی قرآن کریم در مساجد سراسر کشور آموزش سواد رسانه‌‌ای در مساجد مشهد بیست‌و‌دومین جشنواره فرهنگی‌هنری امام‌رضا(ع) در ۳۱ استان برگزار می‌شود اجرای طرح مساجد جامعه‌پرداز در مشهد ماجرای یک بانوی تونسی و قرآنی که به مشهد رسید | وقتی شفای یک بیمار به هنر پیوند خورد دیدار تولیت آستان قدس رضوی با خانواده آتش نشان فداکار مشهدی به من مشورت بدهید! کلید طلایی برای ساختن سرنوشتی روشن | مروری بر فواید مشورت در زندگی وقف، از سنت دیروز تا موتور توسعه امروز آیت‌الله علم‌الهدی: مجتمع‌های آموزشی ویژه بانوان درمناطق حاشیه‌ای برای جذب نسل جوان ایجاد شود آزادی ۱۵۰۰ زندانی خراسان رضوی به مناسبت سالروز میلاد پیامبراسلام(ص) | آغاز پویش «به عشق پیامبر(ص) می‌بخشم» + فیلم نماز باران در حرم مطهر امام‌رضا(ع) اقامه شد هجرت تاریخی حضرت معصومه(س) به قم و پیام‌های ماندگار آن برای جهان اسلام خراسان رضوی، پیشگام در بهره‌برداری از انرژی خورشیدی و طرح‌های نوین آبیاری با سرمایه وقف رشد فکری و ایجاد نشاط اجتماعی به سبک پیامبر مهربانی | بررسی جلوه‌ها و آثار مشورت در سیره پیامبر ختمی‌مرتبت(ص)
سرخط خبرها

ارزش ایجاد فرح و سرور در جامعه اسلامی در بیان امام رضا (ع)

  • کد خبر: ۳۳۰۱۷۸
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۷
ارزش ایجاد فرح و سرور در جامعه اسلامی در بیان امام رضا (ع)
امام رضا (ع) ایجاد «فرح و سرور» در مؤمنان را بسیار باارزش و بزرگ شمرده‌اند و با نقل کلام پیامبراکرم (ص) و امام‌ششم (ع) در زمینه اجر و پاداش الهی آن، این حقیقت را آموزش داده‌اند.

امام‌رضا (ع) از پیامبراکرم (ص) نقل کرده‌اند که فرمودند: «من ادخل علی مؤمن فرحا فقد ادخل علیّ فرحا، و من ادخل علیّ فرحا فقد اتخذ عندا... عهدا و من اتخذ عندا... عهدا جاء من الامنین یوم‌القیامه»؛ «هرکس مؤمنی را خوش‌حال سازد، مرا خوش‌حال نموده است. هرکس مرا خوش‌حال کند، نزد خداوند عهد و قراری گرفته است؛ و هرکس نزد خدا عهدی بگیرد، روز قیامت از آسایش و آرامش‌داران خواهد بود» (الفقه المنسوب لالامام الرضا علیه‌السلام: ص ۳۷۳ بحارالانوار: ج ۷۴، ص ۴۱۳). 

در حدیث دیگری امام‌رضا (ع) نقل کرده‌اند امام‌صادق (ع) فرموده‌اند: «من سرّ مؤمنا فقد سرّنی و من سرّنی فقد سرّ رسول‌ا... صلی‌ا... و علیه و آله و سلم و من سرّ رسول‌ا... صلی‌ا... علیه و آله و سلم فقد سرّ ا... و من سرّ ا... ادخله الجنة»؛ «هرکس مؤمنی را مسرور و شادمان کند، مرا شادمان نموده است و هرکس مرا شادمان نماید، رسول‌ا... (ص) را شادمان کرده است و هرکس رسول‌ا... (ص) را شادمان سازد، خداوند را مسرور نموده است و هرکس خداوند را مسرور سازد، خداوند او را وارد بهشت سازد» (الفقه المنسوب لالامام الرضا علیه‌السلام: ص ۳۷۴ بحار‌الانوار: ج ۷۴، ص ۴۱۳).

در این دو حدیث امنیت روز قیامت و ورود به بهشت پاداش ایجاد فرح و سرور در مؤمنین اعلام شده است. مؤمن باید شاد و خوش‌حال باشد و دیگران را نیز شادمان سازد. این اجر الهی بسیار بزرگ که در کلام امام‌رضا (ع) برای فرح و سرور آمده است، جایگاه و ضرورت و اهمیت شادی حلال در نزد اهل‌بیت (ع) و در پیشگاه خدای عزوجل را نشان می‌دهد. راه‌های نمودارساختن فرح و سرور در مؤمن فراوان است. باید آن راهکار‌ها را آموخت و مؤمن را شادمان ساخت.

کمک به مؤمن گرفتار و نیازمند از امور برجسته شادنمودن اهل ایمان است. گره‌گشایی از مشکلات مؤمنان راه شادمانی آنان است. هدیه‌دادن به مؤمن و پذیرایی از مؤمن او را شادمان می‌سازد. اقدام در شادنمودن اهل ایمان در جامعه اسلامی اثر روانی زیادی دارد و آنان را از اندوه و افسردگی رهایی می‌بخشد. 

در فرهنگ اهل‌بیت (ع) شادی مؤمنان و خوش‌حالی آنان و تلاش در راه شادمانی و سرور اهل ایمان و تحقق جامعه اسلامی شادمان و مسرور، ارزش فراوانی دارد و موجب رضایت و خشنودی پیامبراکرم (ص) و امامان معصوم (ع) می‌شود. با معناشناسی فرح و سرور، روشن می‌شود چقدر اهل‌بیت (ع) دغدغه شادمانی مؤمنان در جامعه اسلامی را داشته‌اند و در گفتار خویش در ستایش از آن سخن گفته‌اند.

فرح و سرور را مترادف دانسته‌اند و هریک را به دیگری ترجمه کرده‌اند. فرح و سرور به معنای ابتهاج، انبساط، بهجت، شادی، شادمانی، خشنودی، خوش‌حالی و خرسندی است. فرح و سرور حالت روحی مثبت و خوشایند و لطیف است. برخی فرح را شادمانی ظاهری و بیرونی و سرور را شادمانی باطنی و درونی دانسته‌اند.

درهرحال، فراهم‌ساختن زمینه شادی ممدوح و شادی حلال در محیط خانواده و محله و شهر و کشور از ارزش‌های بزرگ اخلاقی است و در گفتار اهل‌بیت (ع) و امام‌رضا (ع)، عالم آل‌محمد (ص)، سفارش و تأکید شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->