غذای ترحیم، رسمی که مصیبت شده است زلزله‌ای نسبتا شدید اَردکان در استان فارس را لرزاند (۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آموزش ۷ هزارو ۵۰۰ زوج مشهدی در طرح «باهم» عوارض خطرناک پیرسینگ و سوراخ کردن گوش در آرایشگاه‌ها ثبت مالکیت املاک و اراضی الزامی می‌شود | سامانه «ساغر»، روزنه امید برای حل یک چالش ۱۰۰ ساله «سامانه اشارک» برای خدمات بیمه‌ای ناشنوایان راه‌اندازی شد تمدید یک‌هفته‌ای استفاده از اعتبار طرح یسنا تأمین واکسن «پنتاوالان» در شرایط پایدار است یک قرن افتخارآفرینی علمی در مؤسسه سرم‌سازی رازی از کمبود مدرسه در منطقه تبادکان مشهد تا هنرستانی برای سمپادی ها شرط سنی مقرر در قوانین جاری بازنشستگی تغییر نکرده است  | منتفی شدن افزایش سن بازنشستگی در تأمین اجتماعی به ۶۲ سال پایان شگرد مرموز پیرمرد شامی در  مشهد | باند خانوادگی سرقت، متلاشی شد ماهیت اشیای نورانی ناشناس در آسمان شب خراسان رضوی چه بود؟ آغاز فرایند انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴ از امروز، یکم اردیبهشت‌ماه پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۱۴۰۳ در حال واریز است (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) بازسازی حادثه زورگیری از زن جوان در بزرگراه بعثت با حضور دستگاه قضایی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرمای تابستان در دل بهار یک دیالوگ جنجالی، یک زبان جدید | ریمیکس محمدرضا گلزار و تاثیرات فرهنگی آن محاسبه شهریه مدارس کودک بر اساس دوره آموزشی از مهر تا خرداد تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ تولد سالانه ۳ تا ۵ هزار نوزاد کم‌شنوا در کشور جزئیات جدید از بیمه تکمیلی بازنشستگان اعلام شد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) از هر ۱۰۰۰ تولد ۴ نوزاد با شکاف لب متولد می‌شوند یک کشته و ۸۴ مسموم بر اثر مصرف قارچ‌های سمی پیش‌بینی بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۳ استان طی امروز و فردا (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) چگونه می‌توان موهایی سالم داشت؟ «پنتاوالان» همچنان کمیاب | چشم امید نوزادان ایرانی به دست داروسازان هندی بیش از یک‌سوم جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند ایرانی‌ها یک‌چهارم میانگین جهانی لبنیات مصرف می‌کنند
سرخط خبرها

بیش از یک‌سوم جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند

  • کد خبر: ۳۲۷۸۱۶
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۰
بیش از یک‌سوم جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند
رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با تأکید بر اینکه مراقبت از سالمندان در آینده به یکی از چالش‌های اساسی کشور تبدیل خواهد شد، گفت: در حال حاضر ۸۰ هزار سالمند در کشور دچار تجرد قطعی هستند، اما این رقم با توجه به روند کنونی، تا سال‌های آینده به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید. از این‌رو، همان‌طور که قرارگاه جمعیت برای مدیریت سیاست‌های جمعیتی تشکیل شد، تشکیل قرارگاه پیری جمعیت نیز به همان میزان ضرورت دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر احمد دلبری با اشاره به وضعیت سالمندی در ایران اظهار کرد: مطالعات انجام‌شده در ۹۰ کشور جهان نشان می‌دهد که ایران در شاخص سلامت در رتبه ۴۴ قرار دارد، اما با وجود این جایگاه، کشور برای افزایش سریع جمعیت سالمندان آماده نیست.

وی با بیان اینکه یکی از زیرشاخص‌های سلامتی، «سلامت اجتماعی و روانی» است، افزود: با افزایش سن، ممکن است زوال جسمی تا حدی اجتناب‌ناپذیر باشد، اما ابعاد دیگر سلامت، از جمله سلامت روانی، اجتماعی و معنوی، در سالمندی تقویت می‌شود. شادکامی در دوران سالمندی به‌صورت U شکل است؛ در کودکی و اوایل جوانی شادی در سطح بالایی قرار دارد، در میانسالی به دلیل فشار‌های کاری و خانوادگی کاهش می‌یابد، و در دوران سالمندی بار دیگر افزایش پیدا می‌کند، اما متأسفانه، باور‌های نادرست جامعه باعث شده که سالمندان به جای لذت بردن از این دوران، احساس انزوا و ناامیدی کنند.

یک‌سوم عمر در بازنشستگی و سالمندی سپری می‌شود؛ برنامه‌ای برای آن داریم؟

رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با تأکید بر اینکه به‌طور میانگین، یک‌سوم عمر افراد در دوره بازنشستگی و سالمندی سپری می‌شود، خاطرنشان کرد: سن بازنشستگی در ایران ۵۲ سال و امید به زندگی ۷۶ سال است. این یعنی افراد به‌طور متوسط بیش از دو دهه پس از بازنشستگی زندگی می‌کنند، اما آیا برای این بخش از زندگی خود برنامه‌ای دارند؟ بسیاری از افراد تصور می‌کنند که با بازنشستگی، زندگی آنها نیز به پایان می‌رسد، در حالی که آنها فقط از کار بازنشسته می‌شوند، نه از زندگی.

وی با اشاره به این تصور اشتباه که همه سالمندان بیمار می‌شوند، تصریح کرد: برخلاف این باور رایج، فقط ۱۰ درصد سالمندان به آلزایمر و ۴۰ درصد به بیماری‌های قلبی-عروقی مبتلا می‌شوند. این آمار نشان می‌دهد که با برنامه‌ریزی و سبک زندگی سالم، می‌توان دوران سالمندی را با سلامت و نشاط سپری کرد.

سالمندی در ایران؛ یک بحران در حال وقوع

دلبری با اشاره به سرعت بالای رشد سالمندی در کشور توضیح داد: از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۵، طی ۴۰ سال، جمعیت سالمندان کشور از ۵ درصد به ۱۰ درصد افزایش یافت، اما این روند در کشور‌های توسعه‌یافته حدود ۱۰۰ سال طول می‌کشد. در حال حاضر، ۱۱.۵ درصد جمعیت ایران سالمند است و پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال ۱۴۲۰ به ۲۰ درصد برسد. چنین رشدی در هیچ کشور دیگری مشاهده نمی‌شود.

رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با اشاره به زمان‌بر بودن سیاست‌گذاری در حوزه سالمندان افزود: تدوین سند ملی سالمندان ۱۷ سال زمان برد، در حالی که ۱۷ سال دیگر، جمعیت سالمندان ایران دو برابر خواهد شد، اما آیا این بحران با سیاست‌های جوانی جمعیت برطرف می‌شود؟ پاسخ منفی است، زیرا چالش پیری جمعیت به مراتب پیچیده‌تر از چالش کاهش جمعیت جوان است.

تجرد قطعی ۸۰ هزار سالمند

وی با هشدار درباره آینده سالمندی در ایران تأکید کرد: در حال حاضر ۸۰ هزار سالمند در کشور دچار تجرد قطعی هستند، اما این رقم تا چند سال آینده به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید. از این‌رو، همان‌طور که قرارگاه جمعیت برای سیاست‌گذاری در حوزه جوانی تشکیل شد، تشکیل قرارگاه پیری جمعیت نیز یک ضرورت است، زیرا در سال ۱۴۳۰، بیش از یک‌سوم جمعیت ایران سالمند خواهند بود.

جوانان دهه ۶۰، سالمندان تنها در آینده؟

دلبری با هشدار به جوانان دهه ۶۰ تصریح کرد: افرادی که تاکنون برای ازدواج اقدامی نکرده‌اند، باید به این نکته توجه کنند که در ۷۰ سالگی، نیاز به همراه و مراقب خواهند داشت. با افزایش سالمندان تنها، مسئله مراقبت از آنها به یکی از چالش‌های مهم اجتماعی و اقتصادی کشور تبدیل خواهد شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->