«عناب» محافظ طبیعی کبد در برابر چربی و التهاب دارو‌های تقلبی و ادعا‌های دروغین درمان با دارو‌های گیاهی طرح چهاربانده کردن جاده مشهد-سرخس به کجا رسید؟ گازگرفتگی ۱۳ زن در سالن آرایشی! قانون حمایت از جوانی جمعیت سد راه کاهش نرخ باروری شد رمزگشایی از معمای مرگ دختر دانشجو، بعد از آشنایی در سایت همسریابی طوفان شدید کرمان باعث آسیب به تأسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور عامل حادثه جشن نجف‌آباد سابقه مصرف الکل و شیشه دارد کشف نیم کیلوگرم ماده مخدر شیشه از تبعه بیگانه در مرز مهران دختر ۱۸ ساله قربانی جنایت سیاه شد راز فروش نوزاد در بیمارستان لو رفت عامل سرقت از نیسان آبی اعتراف کرد؛ دستبرد به ۱۰ خودرو با شکستن شیشه حکم پرونده عاملان قتل مدیر موقوفه عادل‌شاهی صادر شد پلمب هزار و ۲۱۲ دفتر املاک متخلف در خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای ۴۰ درصد از راهبران مدارس تراز، در تابستان دوره برگزار خواهد شد تلاش سازمان منابع طبیعی در جهت رفاه جنگلبانان تمهید جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان نیازمند به تحصیل | بیش از ۱۴ هزار تیم یادگیری تشکیل شده است آخرین وضعیت تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | در سال‌های آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ فوت ۲ تکنسین فنی هنگام تعمیر بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی وارش (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سرکرده باند سرقت با پابند الکترونیک توسط پلیس مشهد | سرقت با کلت و وینچستر! حجت‌الله ایوبی، «مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بین‌الملل» وزارت میراث‌فرهنگی شد حال وهوای زوج هایی که  شیرخوارگانی را به فرزندخواندگی پذیرفته اند | در آغوش پرمهر خانواده دلیل سرگیجه و سیاهی رفتن چشم چیست؟ ثبت رویداد‌های گردشگری خراسان رضوی در تقویم گردشگری کشور به عدد ۹۷ رسید تولد ۱۵ نوزاد در مأموریت‌های اورژانس ۱۱۵ مشهد، از ابتدای سال تاکنون (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش خطر زایمان زودرس درپی ابتلا به بیماری کبد چرب راهکار جدید برای تأمین آب حیات‌وحش در ماه‌های گرم سال تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر الگوهای بارشی دارد؟ هشدار برای دانش‌آموزان | عوارض مصرف قرص ریتالین در ایام امتحانات جبران‌ناپذیر است خشکی تالاب گاوخونی برای سلامت مردم مضر است
سرخط خبرها

بیش از یک‌سوم جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند

  • کد خبر: ۳۲۷۸۱۶
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۰
بیش از یک‌سوم جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند
رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با تأکید بر اینکه مراقبت از سالمندان در آینده به یکی از چالش‌های اساسی کشور تبدیل خواهد شد، گفت: در حال حاضر ۸۰ هزار سالمند در کشور دچار تجرد قطعی هستند، اما این رقم با توجه به روند کنونی، تا سال‌های آینده به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید. از این‌رو، همان‌طور که قرارگاه جمعیت برای مدیریت سیاست‌های جمعیتی تشکیل شد، تشکیل قرارگاه پیری جمعیت نیز به همان میزان ضرورت دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر احمد دلبری با اشاره به وضعیت سالمندی در ایران اظهار کرد: مطالعات انجام‌شده در ۹۰ کشور جهان نشان می‌دهد که ایران در شاخص سلامت در رتبه ۴۴ قرار دارد، اما با وجود این جایگاه، کشور برای افزایش سریع جمعیت سالمندان آماده نیست.

وی با بیان اینکه یکی از زیرشاخص‌های سلامتی، «سلامت اجتماعی و روانی» است، افزود: با افزایش سن، ممکن است زوال جسمی تا حدی اجتناب‌ناپذیر باشد، اما ابعاد دیگر سلامت، از جمله سلامت روانی، اجتماعی و معنوی، در سالمندی تقویت می‌شود. شادکامی در دوران سالمندی به‌صورت U شکل است؛ در کودکی و اوایل جوانی شادی در سطح بالایی قرار دارد، در میانسالی به دلیل فشار‌های کاری و خانوادگی کاهش می‌یابد، و در دوران سالمندی بار دیگر افزایش پیدا می‌کند، اما متأسفانه، باور‌های نادرست جامعه باعث شده که سالمندان به جای لذت بردن از این دوران، احساس انزوا و ناامیدی کنند.

یک‌سوم عمر در بازنشستگی و سالمندی سپری می‌شود؛ برنامه‌ای برای آن داریم؟

رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با تأکید بر اینکه به‌طور میانگین، یک‌سوم عمر افراد در دوره بازنشستگی و سالمندی سپری می‌شود، خاطرنشان کرد: سن بازنشستگی در ایران ۵۲ سال و امید به زندگی ۷۶ سال است. این یعنی افراد به‌طور متوسط بیش از دو دهه پس از بازنشستگی زندگی می‌کنند، اما آیا برای این بخش از زندگی خود برنامه‌ای دارند؟ بسیاری از افراد تصور می‌کنند که با بازنشستگی، زندگی آنها نیز به پایان می‌رسد، در حالی که آنها فقط از کار بازنشسته می‌شوند، نه از زندگی.

وی با اشاره به این تصور اشتباه که همه سالمندان بیمار می‌شوند، تصریح کرد: برخلاف این باور رایج، فقط ۱۰ درصد سالمندان به آلزایمر و ۴۰ درصد به بیماری‌های قلبی-عروقی مبتلا می‌شوند. این آمار نشان می‌دهد که با برنامه‌ریزی و سبک زندگی سالم، می‌توان دوران سالمندی را با سلامت و نشاط سپری کرد.

سالمندی در ایران؛ یک بحران در حال وقوع

دلبری با اشاره به سرعت بالای رشد سالمندی در کشور توضیح داد: از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۵، طی ۴۰ سال، جمعیت سالمندان کشور از ۵ درصد به ۱۰ درصد افزایش یافت، اما این روند در کشور‌های توسعه‌یافته حدود ۱۰۰ سال طول می‌کشد. در حال حاضر، ۱۱.۵ درصد جمعیت ایران سالمند است و پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال ۱۴۲۰ به ۲۰ درصد برسد. چنین رشدی در هیچ کشور دیگری مشاهده نمی‌شود.

رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با اشاره به زمان‌بر بودن سیاست‌گذاری در حوزه سالمندان افزود: تدوین سند ملی سالمندان ۱۷ سال زمان برد، در حالی که ۱۷ سال دیگر، جمعیت سالمندان ایران دو برابر خواهد شد، اما آیا این بحران با سیاست‌های جوانی جمعیت برطرف می‌شود؟ پاسخ منفی است، زیرا چالش پیری جمعیت به مراتب پیچیده‌تر از چالش کاهش جمعیت جوان است.

تجرد قطعی ۸۰ هزار سالمند

وی با هشدار درباره آینده سالمندی در ایران تأکید کرد: در حال حاضر ۸۰ هزار سالمند در کشور دچار تجرد قطعی هستند، اما این رقم تا چند سال آینده به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید. از این‌رو، همان‌طور که قرارگاه جمعیت برای سیاست‌گذاری در حوزه جوانی تشکیل شد، تشکیل قرارگاه پیری جمعیت نیز یک ضرورت است، زیرا در سال ۱۴۳۰، بیش از یک‌سوم جمعیت ایران سالمند خواهند بود.

جوانان دهه ۶۰، سالمندان تنها در آینده؟

دلبری با هشدار به جوانان دهه ۶۰ تصریح کرد: افرادی که تاکنون برای ازدواج اقدامی نکرده‌اند، باید به این نکته توجه کنند که در ۷۰ سالگی، نیاز به همراه و مراقب خواهند داشت. با افزایش سالمندان تنها، مسئله مراقبت از آنها به یکی از چالش‌های مهم اجتماعی و اقتصادی کشور تبدیل خواهد شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->