راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

بیش از یک‌سوم جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند

  • کد خبر: ۳۲۷۸۱۶
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۰
بیش از یک‌سوم جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند
رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با تأکید بر اینکه مراقبت از سالمندان در آینده به یکی از چالش‌های اساسی کشور تبدیل خواهد شد، گفت: در حال حاضر ۸۰ هزار سالمند در کشور دچار تجرد قطعی هستند، اما این رقم با توجه به روند کنونی، تا سال‌های آینده به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید. از این‌رو، همان‌طور که قرارگاه جمعیت برای مدیریت سیاست‌های جمعیتی تشکیل شد، تشکیل قرارگاه پیری جمعیت نیز به همان میزان ضرورت دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر احمد دلبری با اشاره به وضعیت سالمندی در ایران اظهار کرد: مطالعات انجام‌شده در ۹۰ کشور جهان نشان می‌دهد که ایران در شاخص سلامت در رتبه ۴۴ قرار دارد، اما با وجود این جایگاه، کشور برای افزایش سریع جمعیت سالمندان آماده نیست.

وی با بیان اینکه یکی از زیرشاخص‌های سلامتی، «سلامت اجتماعی و روانی» است، افزود: با افزایش سن، ممکن است زوال جسمی تا حدی اجتناب‌ناپذیر باشد، اما ابعاد دیگر سلامت، از جمله سلامت روانی، اجتماعی و معنوی، در سالمندی تقویت می‌شود. شادکامی در دوران سالمندی به‌صورت U شکل است؛ در کودکی و اوایل جوانی شادی در سطح بالایی قرار دارد، در میانسالی به دلیل فشار‌های کاری و خانوادگی کاهش می‌یابد، و در دوران سالمندی بار دیگر افزایش پیدا می‌کند، اما متأسفانه، باور‌های نادرست جامعه باعث شده که سالمندان به جای لذت بردن از این دوران، احساس انزوا و ناامیدی کنند.

یک‌سوم عمر در بازنشستگی و سالمندی سپری می‌شود؛ برنامه‌ای برای آن داریم؟

رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با تأکید بر اینکه به‌طور میانگین، یک‌سوم عمر افراد در دوره بازنشستگی و سالمندی سپری می‌شود، خاطرنشان کرد: سن بازنشستگی در ایران ۵۲ سال و امید به زندگی ۷۶ سال است. این یعنی افراد به‌طور متوسط بیش از دو دهه پس از بازنشستگی زندگی می‌کنند، اما آیا برای این بخش از زندگی خود برنامه‌ای دارند؟ بسیاری از افراد تصور می‌کنند که با بازنشستگی، زندگی آنها نیز به پایان می‌رسد، در حالی که آنها فقط از کار بازنشسته می‌شوند، نه از زندگی.

وی با اشاره به این تصور اشتباه که همه سالمندان بیمار می‌شوند، تصریح کرد: برخلاف این باور رایج، فقط ۱۰ درصد سالمندان به آلزایمر و ۴۰ درصد به بیماری‌های قلبی-عروقی مبتلا می‌شوند. این آمار نشان می‌دهد که با برنامه‌ریزی و سبک زندگی سالم، می‌توان دوران سالمندی را با سلامت و نشاط سپری کرد.

سالمندی در ایران؛ یک بحران در حال وقوع

دلبری با اشاره به سرعت بالای رشد سالمندی در کشور توضیح داد: از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۵، طی ۴۰ سال، جمعیت سالمندان کشور از ۵ درصد به ۱۰ درصد افزایش یافت، اما این روند در کشور‌های توسعه‌یافته حدود ۱۰۰ سال طول می‌کشد. در حال حاضر، ۱۱.۵ درصد جمعیت ایران سالمند است و پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال ۱۴۲۰ به ۲۰ درصد برسد. چنین رشدی در هیچ کشور دیگری مشاهده نمی‌شود.

رئیس انجمن علمی طب سالمندی ایران با اشاره به زمان‌بر بودن سیاست‌گذاری در حوزه سالمندان افزود: تدوین سند ملی سالمندان ۱۷ سال زمان برد، در حالی که ۱۷ سال دیگر، جمعیت سالمندان ایران دو برابر خواهد شد، اما آیا این بحران با سیاست‌های جوانی جمعیت برطرف می‌شود؟ پاسخ منفی است، زیرا چالش پیری جمعیت به مراتب پیچیده‌تر از چالش کاهش جمعیت جوان است.

تجرد قطعی ۸۰ هزار سالمند

وی با هشدار درباره آینده سالمندی در ایران تأکید کرد: در حال حاضر ۸۰ هزار سالمند در کشور دچار تجرد قطعی هستند، اما این رقم تا چند سال آینده به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید. از این‌رو، همان‌طور که قرارگاه جمعیت برای سیاست‌گذاری در حوزه جوانی تشکیل شد، تشکیل قرارگاه پیری جمعیت نیز یک ضرورت است، زیرا در سال ۱۴۳۰، بیش از یک‌سوم جمعیت ایران سالمند خواهند بود.

جوانان دهه ۶۰، سالمندان تنها در آینده؟

دلبری با هشدار به جوانان دهه ۶۰ تصریح کرد: افرادی که تاکنون برای ازدواج اقدامی نکرده‌اند، باید به این نکته توجه کنند که در ۷۰ سالگی، نیاز به همراه و مراقب خواهند داشت. با افزایش سالمندان تنها، مسئله مراقبت از آنها به یکی از چالش‌های مهم اجتماعی و اقتصادی کشور تبدیل خواهد شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->