همسر شهید رئیسی: خانواده‌ها در باتلاق فانتزی گرفتار شده‌اند | مبحث خانواده و معنویت به یک مطالبه جدی در مجامع بین المللی بدل شود تیراندازی به سمت مردم در تویسرکان یک کشته و ۷ مصدوم برجای گذاشت + فیلم(۷ خرداد ۱۴۰۴) محل تولد تعیین کننده عمر است «برخورد نامناسب» ۸۰ درصد شکایات حوزه سلامت را شامل می‌شود راز جنایت مسلحانه در سیاهی شب فاش شد | کمین مشترک پلیس مشهد و ایوانکی برای شکار قاتل فراری انتخاب همسر براساس ویژگی های مزاجی | وقتی ازدواج به مزاجتان خوش‌ می‌آید زلزله ۳.۳ ریشتری قدمگاه خراسان رضوی را لرزاند (۷ خرداد ۱۴۰۴) تشرف بیش از ۷۵ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی تاکنون (۷ خرداد ۱۴۰۴) سازمان پزشکی قانونی: سالانه ۱۰۰ هزار پرونده روان‌پزشکی توسط قوه قضائیه بررسی می‌شود پیش‌بینی احداث هزار خوابگاه متأهلی در سال ۱۴۰۴ کاهش ۳ درصدی ازدواج در سال ۱۴۰۳ محدودیت‌های ترافیکی استان مازندران در تعطیلات نیمه خرداد اعلام شد آخرین وضعیت سندرم حاد تنفسی خاورمیانه در عربستان (۷ خرداد ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در کشور در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۷ خرداد ۱۴۰۴) توقف صدور روادید عربستان برای زائران ایرانی (۷ خرداد ۱۴۰۴) هشدار پلیس فتا درخصوص سوء استفاده از نام شرکت‌های «آمازون» و «علی‌بابا» در فضای مجازی رکوردداری ایران در کشفیات مواد مخدر در منطقه نرخ بلیت‌های هواپیما چگونه اصلاح خواهد شد؟ سرهنگ راستی: میزان جرائم خشن از ابتدای سال ۱۴۰۴، با کاهش ۴۰ درصدی همراه بوده است شهریه کودکستان‌ها در سال تحصیلی ۱۴۰۵ـ۱۴۰۴، تا شهریور اعلام می‌شود روند افزایشی ابتلا به کرونا در مشهد و خراسان‌رضوی | نتیجه ۸.۵ درصد آزمایشات مثبت است تصادف اتوبوس تهران - شاهرود با ۲۶ مصدوم و یک کشته (۷ خرداد ۱۴۰۴) حریق ۴۷ هزار هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور در سال ۱۴۰۳ آغاز پرداخت معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان فولاد (۷ خرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی هتل‌های ویژه سالمندان در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهاشنبه، ۷ خرداد ۱۴۰۴) | افزایش سرعت وزش باد، پدیده غالب جوی ۵۰ درصد صنعت گردشگری در دست فعالان غیرمجاز افزایش زباله‌های ماهواره‌ای چه پیامدهایی برای محیط زیست دارد؟ جزئیات و مهلت ثبت‌نام سرویس مدارس اعلام شد (خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟

  • کد خبر: ۳۳۰۹۴۷
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۷
آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: هیچ مطلب یا مقاله‌ای که نقش واکسن‌های کووید را در افزایش شیوع انواع بیماری‌ها نشان دهد، وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، «سیدمحسن زهرایی» در پاسخ به این سوال که مطالعات علمی در این زمینه چه پاسخی می‌دهند؟ گفت: مسئله اول این است که در سطح کشور و دنیا ارزیابی نشده است که نشان دهد آیا این مشکلات مواردش نسبت به پنج سال پیش افزایش پیدا کرده است یا خیر. در جامعه زیاد شنیده می‌شود که برخی بر این باورند که پس از دریافت واکسن کرونا، سرعت ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند سرماخوردگی در آنها شدت یافته است. همچنین از برخی علائم مانند ریزش مو یا خستگی‌های دائمی رهایی نیافته‌اند. ممکن است این گزاره که «واکسن کرونا مرا به این روز انداخت» را زیاد از اطرافیانمان شنیده باشیم. نکته قابل توجه این است که آیا مطالعات علمی به این گزاره پاسخی داده‌اند؟

او ادامه داد: اول باید ثابت کرد که آیا نسبت به پنج شش سال پیش که اصلاً کرونا نیامده بود، آیا افزایش واقعی رخ داده یا مثلاً شش سال پیش نیز به همین نسبت در جامعه، مواردی مانند انواع عفونت سرماخوردگی‌ها، ریزش مو، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و سایر موارد را داشتیم. حال باید مشخص شود که آیا یک افزایش قابل توجهی در این آمار ابتلا به این موارد رخ داده است؟ که چنین چیزی هنوز مشخص نشده است.

او اضافه کرد: مسئله دوم که باید در نظر داشت این است که مطالعات نشان می‌دهد که خود بیماری کووید، می‌تواند روی بخش‌های زیادی از بدن اثر بگذارد. به طوری که در بعضی از افراد، فرمی را ایجاد می‌کرد به نام کووید مزمن که علائم بیمار ممکن بود تا چند سال نیز ادامه پیدا کند. به طور مثال باعث احساس خستگی مزمن شود یا دیگر مشکلاتی ایجاد می‌کرد.

زهرایی عنوان کرد: بنابراین اول بایستی بررسی شود که آیا اصلا افزایشی در خصوص بروز چنین بیماری‌هایی که بحث می‌شود، وجود دارد یا خیر. دوم اینکه اگر یک روند افزایشی مشخص شد، باید بررسی شود که این روند افزایشی به واکسن کووید ارتباط دارد یا ربطی به خود بیماری کووید دارد؟ طبیعتاً واکسن کووید در این‌جا کم‌ترین نقش را می‌شود برایش تصور کرد.

وی تاکید کرد: بیماری کووید از زمستان ۱۳۹۸ شروع شد، درحالی که واکسیناسیون را با تعداد بسیار کم از اواخر زمستان سال ۱۳۹۹ شروع کردیم؛ یعنی یک سال ویروس در جامعه ما می‌چرخید و تعداد زیادی افراد با آن مواجهه داشتند. تا اواسط سال ۱۴۰۰ با پوشش ۸۰ درصدی واکسیناسیون در کشورمان فاصله داشتیم. در نتیجه می‌توان گفت که خیلی از افراد ممکن است در این مدت زمان یک یا دو بار به بیماری کووید مبتلا شده باشند.

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: از این رو این فرضیه که واکسن کرونا موجب افزایش موارد ابتلا به بیماری در جامعه شده باشد، اثبات نشده است. اما اگر فرض بگیریم که این مسئله می‌تواند وجود داشته باشد، ابتلا به ویروس کووید می‌تواند بیشترین نقش را داشته باشد تا اینکه واکسن بخواهد این اثر را بگذارد. به هیچ وجه، هیچ مطلب یا مقاله‌ای که نقش واکسن‌های کووید را در افزایش شیوع انواع بیماری‌ها نشان دهد، وجود ندارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->