خطر جیره‌بندی آب بیخ گوش مشهد سفر ریلی، هم گران‌تر و هم کندتر از سفر هوایی ۸ داروی جدید به فهرست دارویی کشور اضافه شد | ۳ دارو برای مقابله با تشعشعات هسته‌ای افزایش ۱۲ درصدی ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی رشد ۱۵درصدی تماس با اورژانس درپی آلودگی هوا (۱۸ تیر ۱۴۰۴) فعالیت پایگاه‌های تابستانه اوقات فراغت دانش‌آموزان آغاز شد کاهش فشار خون با تکنیک تنفسی اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۸ تیر ۱۴۰۴) توضیحات وزیر آموزش و پرورش درباره طرح توسعه عدالت آموزشی نسخه طب ایرانی برای پیشگیری از گرمازدگی مشاور وزیر آموزش‌ و پرورش: اولویت تجهیز مدارس با مراکز نیمه‌ساخت است پوشش بیمه و خدمات درمانی جانبازان و معلولان افزایش می‌یابد پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۸ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد شدید در برخی مناطق درمان سینوزیت با ربات‌های نانویی؛ بی‌نیاز از جراحی سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد رونمایی شد زاکانی: ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در تعهد شهرداری نیست | مشکلی برای تأمین آب شرب در تهران نداریم بیشتر از ۵۰ درصد سطح خراسان رضوی درگیر خشکسالی بسیار شدید است تصادف بسیار شدید در بزرگراه شهید چراغچی مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) + عکس مراقب سکته گرمایی باشید بیمه مسافرتی چیست؟ انواع، پوشش ها، نحوه خرید و دریافت خسارت پنج مرکز تولید بستنی غیر بهداشتی در نیشابور تعطیل شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پانسمان‌های تخصصی بیماران پروانه‌ای تحویل شد نکات تغذیه‌ای برای کاهش آثار مخرب ریزگرد‌ها شکستن صفحه سنگ فرز موجب مرگ کارگر مشهدی شد برنامه‌های مجازی و حضوری آموزش‌وپرورش برای اوقات فراغت دانش‌آموزان سقف بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۴ چقدر است؟ آخرین مهلت ویرایش محل آزمون ورودی مدارس سمپاد، امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) میانگین سن ازدواج در کشور اعلام شد
سرخط خبرها

آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟

  • کد خبر: ۳۳۰۹۴۷
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۷
آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: هیچ مطلب یا مقاله‌ای که نقش واکسن‌های کووید را در افزایش شیوع انواع بیماری‌ها نشان دهد، وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، «سیدمحسن زهرایی» در پاسخ به این سوال که مطالعات علمی در این زمینه چه پاسخی می‌دهند؟ گفت: مسئله اول این است که در سطح کشور و دنیا ارزیابی نشده است که نشان دهد آیا این مشکلات مواردش نسبت به پنج سال پیش افزایش پیدا کرده است یا خیر. در جامعه زیاد شنیده می‌شود که برخی بر این باورند که پس از دریافت واکسن کرونا، سرعت ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند سرماخوردگی در آنها شدت یافته است. همچنین از برخی علائم مانند ریزش مو یا خستگی‌های دائمی رهایی نیافته‌اند. ممکن است این گزاره که «واکسن کرونا مرا به این روز انداخت» را زیاد از اطرافیانمان شنیده باشیم. نکته قابل توجه این است که آیا مطالعات علمی به این گزاره پاسخی داده‌اند؟

او ادامه داد: اول باید ثابت کرد که آیا نسبت به پنج شش سال پیش که اصلاً کرونا نیامده بود، آیا افزایش واقعی رخ داده یا مثلاً شش سال پیش نیز به همین نسبت در جامعه، مواردی مانند انواع عفونت سرماخوردگی‌ها، ریزش مو، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و سایر موارد را داشتیم. حال باید مشخص شود که آیا یک افزایش قابل توجهی در این آمار ابتلا به این موارد رخ داده است؟ که چنین چیزی هنوز مشخص نشده است.

او اضافه کرد: مسئله دوم که باید در نظر داشت این است که مطالعات نشان می‌دهد که خود بیماری کووید، می‌تواند روی بخش‌های زیادی از بدن اثر بگذارد. به طوری که در بعضی از افراد، فرمی را ایجاد می‌کرد به نام کووید مزمن که علائم بیمار ممکن بود تا چند سال نیز ادامه پیدا کند. به طور مثال باعث احساس خستگی مزمن شود یا دیگر مشکلاتی ایجاد می‌کرد.

زهرایی عنوان کرد: بنابراین اول بایستی بررسی شود که آیا اصلا افزایشی در خصوص بروز چنین بیماری‌هایی که بحث می‌شود، وجود دارد یا خیر. دوم اینکه اگر یک روند افزایشی مشخص شد، باید بررسی شود که این روند افزایشی به واکسن کووید ارتباط دارد یا ربطی به خود بیماری کووید دارد؟ طبیعتاً واکسن کووید در این‌جا کم‌ترین نقش را می‌شود برایش تصور کرد.

وی تاکید کرد: بیماری کووید از زمستان ۱۳۹۸ شروع شد، درحالی که واکسیناسیون را با تعداد بسیار کم از اواخر زمستان سال ۱۳۹۹ شروع کردیم؛ یعنی یک سال ویروس در جامعه ما می‌چرخید و تعداد زیادی افراد با آن مواجهه داشتند. تا اواسط سال ۱۴۰۰ با پوشش ۸۰ درصدی واکسیناسیون در کشورمان فاصله داشتیم. در نتیجه می‌توان گفت که خیلی از افراد ممکن است در این مدت زمان یک یا دو بار به بیماری کووید مبتلا شده باشند.

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: از این رو این فرضیه که واکسن کرونا موجب افزایش موارد ابتلا به بیماری در جامعه شده باشد، اثبات نشده است. اما اگر فرض بگیریم که این مسئله می‌تواند وجود داشته باشد، ابتلا به ویروس کووید می‌تواند بیشترین نقش را داشته باشد تا اینکه واکسن بخواهد این اثر را بگذارد. به هیچ وجه، هیچ مطلب یا مقاله‌ای که نقش واکسن‌های کووید را در افزایش شیوع انواع بیماری‌ها نشان دهد، وجود ندارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->