کاردینال‌ها برای انتخاب جانشین پاپ فرانسیس به سینمای هالیوود روی آوردند! شیوا ارسطویی، داستان‌نویس سرشناس درگذشت + جزئیات (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) برگزاری رویداد تولید پوستر در مشهد به بهانه اولین سالگرد شهادت آیت‌الله دکتر رئیسی + جزئیات پشت صحنه پایتخت ۷ از تلویزیون پخش می‌شود (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازیگر تاسیان مهمان برنامه ۱۰۰۱ می‌شود + زمان پخش آل پاچینو در فیلم آئین، به مبارزه با شیطان می‌رود صحبت‌های وزیر فرهنگ در حاشیه افتتاح غرفه عراق در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران فصل جدید برنامه «توفیق» با موضوع خادمان امام رضا(ع) + زمان پخش همه چیز درباره سریال یزدان + زمان پخش، بازیگران و خلاصه داستان رضا قاسم‌نژاد، سرپرست پخش شبکه یک سیما شد علت اکران نشدن فیلم سینمایی «سلام علیکم حاج آقا» چه بود؟ برنامه‌های رادیو به‌مناسبت سالروز ولادت امام‌رضا(ع) + زمان پخش علی مصفا با فیلم سینمایی «فیگور» در راه سینما + زمان اکران آغازبه‌کار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رقابت مستند ایرانی اوزاک یوللار در جشنواره سیدنی راوی عشق و عرفان | درباره محمود فرشچیان که خالق دو اثر مشهور «ضامن آهو» است صوت | دانلود آهنگ مشترک محسن چاوشی و حسین صفا با نام زندان‌بان+ متن دورخیز فیلم نوآ بامباک، برای اسکار
سرخط خبرها

جزئیات برگزاری پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در کشور

  • کد خبر: ۳۳۱۰۸۱
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۷
جزئیات برگزاری پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در کشور
فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، نشست‌هایی را در راستای پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، روز چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت از ساعت ۱۰ صبح در تالار قلم کتابخانه ملی برگزار می‌شود.

در این مراسم غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گریگور هاکوپیان، سفیر ارمنستان در ایران، نعمت ییلدیریم، عضو افتخاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی، هاشم رجب‌زاده، عضو افتخاری فرهنگستان و گل‌رخسار صفی‌آوا، عضو پیوسته فرهنگستان سخنرانی خواهند کرد.

البته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی پیش از آن آیین نشست‌هایی را در گروه‌های مختلف از یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت تا سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت برگزار خواهد کرد.

روز یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت، گروه واژه‌گزینی نشست‌هایی را از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷ در تالار الغدیر فرهنگستان علوم پزشکی برگزار می‌کند. در این نشست‌ها غلامعلی حدادعادل درباره «واژه‌گزینی از تصویب تا ترویج»، فرشید سمائی درباره «نگاهی اصلاح‌شناختی به شاهنامه»، سیدحمید حسنی درباره «آسیب‌شناسی نوشتار فارسی در فضای مجازی؛ رده‌بندی بر پایه صدهزار فرسته و پیغام»، اسلام هورن درباره «ابعاد گوناگون واژه‌گزینی»، علی شیوا درباره «اسم صفت‌گونه و کاربرد آن در واژه‌گزینی»، زهرا ساقی با عنوان «ضرورت درک متقابل پزشک و بیمار از اصطلاحات پزشکی، رویکردی در سیاست‌گذاری فرهنگی و ارتباطات سلامت» و نسرین خردمند درباره «نام‌های تجاری در ایران» سخنرانی خواهد کرد.

البته این گروه دو میزگرد «تجربیات سایر کشور‌ها در حوزه واژه‌گزینی و اصطلاح‌شناسی» را با حضور ولادیمیر ایوانف، هاشم رجب‌زاده و بلرام شکلا و «بحث و گفت‌و‌گو درباره نحوه ترویج واژه‌های مصوب» را هم با حضور پژوهشگران گروه و اعضای کارگروه‌های تخصصی واژه‌گزینی برگزار می‌کند.

گروه «مطالعات زبان و ادب فارسی در آسیای صغیر» نیز در این روز از ساعت ۹ تا ۱۱:۳۰ در تالار دکتر شهیدی فرهنگستان زبان و ادب فارسی میزگردی را با عنوان «زبان و ادب فارسی در آسیای صغیر» با حضور غلامعلی حداد عادل، حجابی کرلانگیج، امید باشار، توفیق سبحانی، محمدتقی امامی خویی و محمدرضا نصیری برگزار می‌کند و فاطمه توسل پناهی هم درباره «بررسی و تحلیل نام‌های شاهنامه و باور‌های اساطیری ایرانی در شاهنامه سلیمانی» سخن می‌گوید.

«تک‌نگاری‌هایی از کلاسیک‌های ادبیات معاصر» با سخنرانی حسن میرعابدینی دیگر برنامه فرهنگستان برای ۲۱ اردیبهشت است که در طبقه سوم فرهنگستان برگزار می‌شود.

دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت گروه‌های فرهنگ‌نویسی، ادبیات تطبیقی، دانشنامه زبان و ادب فارسی، ادبیات انقلاب اسلامی و آموزش زبان و ادب فارسی نشست‌هایی را برگزار می‌کنند.

برنامه فرهنگ‌نویسی از ساعت ۹ تا ۱۱:۳۰ در تالار شهیدی فرهنگستان با این سخنرانی‌ها همراه است: علی‌اشرف صادقی با عنوان «لزوم تهیه یک فرهنگ جامع برای زبان فارسی»، هاشم رجب‌زاده با موضوع «نمونه‌های ترجمه از روی فرهنگ لغت ژاپنی به فارسی»، عبدالنبی ستارزاده با موضوع «فرهنگ‌نگاری در تاجیکستان و دورنمای رشد آن»، محمدرضا فلاحتی با موضوع «نگاهی بر کابرد نرم‌افزار‌های زبان‌شناسی رایانش و ابزار هوش مصنوعی در فرهنگ‌نویسی»، عبدالرضا قریشی با موضوع «یافته‌های تازه درباره مثنوی یوسف و زلیخا و انتساب نادرست آن به فردوسی»، فرهاد قربان‌زاده با موضوع «نقد و بررسی تصحیح فرهنگ انجمن آرای ناصری» و معصومه حاجی‌زاده با موضوع «انقلاب در فرهنگ‌نویسی: فرصت‌ها و چالش‌ها».

«آثار و آرای واسیلی اِبِرمان درباره مرحله آغازین شعر فارسی» با سخنرانی آبتین گلکار، «چشم‌اندازی به جریان‌های نو در ادبیات تطبیقی» با سخنرانی فرزانه دوستی و «روابط ادبی ایران و یونان» با سخنرانی مرتضی هاشمی‌پور عنوان برنامه‌های ادبیات تطبیقی است که از ساعت ۹ تا ۱۰:۱۵ در کتابخانه فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار خواهد شد.

گروه دانشنامه زبان و ادب فارسی نیز میزگردی را با موضوع «جایگاه دانشنامه زبان و ادب فارسی در تحقیقات ادبی امروز» با حضور حسین معصومی همدانی، چنگیز ملایی، حسن میرعابدینی، سلمان ساکت، مسعود جعفری جزی و آمنه بیگدلی از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲ برپا می‌کند.

همچنین گروه ادبیات انقلاب اسلامی کتاب «درس‌نامه مبانی ادبیات پایداری» را با حضور موسی اسوار، محمدرضا سنگری، علیرضا کمری و محمدرضا ترکی از ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰ در تالار دکتر گل‌گلاب فرهنگستان رونمایی خواهد کرد و گروه «آموزش زبان و ادبیات فارسی» با حضور مسئولان دفتر‌های ارتباط با فرهنگستان در دانشگاه‌ها به «بررسی وضعیت درس فارسی عمومی در آموزش عالی» می‌پردازد که این نشست از ساعت ۱۴ تا ۱۷ در تالار دکتر شهیدی برگزار خواهد شد.

گروه‌های «زبان‌ها و گویش‌های ایرانی»، «دانشنامه زبان و ادب فارسی در شبه‌قاره»، «زبان و رایانه» و «فرهنگستان و دانشگاه‌ها» نیز روز سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت نشست‌هایی برگزار خواهند کرد.

میزگرد «زبان‌ها و گویش‌های ایران، تاجیکستان و افغانستان» با حضور گلرخسار صفی‌آوا (تاجیکستان)، عبدالنبی ستارزاده (تاجیکستان)، رستم وهاب‌زاده (تاجیکستان)، عبدالقیوم قویم (افغانستان) و سیدحسین فخری (افغانستان) به میزبانی مجید طامه، مدیر گروه زبان‌ها و گویش‌های ایرانی فرهنگستان زبان و ادب فارسی از ساعت ۹ تا ۱۰ در تالار گل‌گلاب فرهنگستان برگزار می‌شود.

همچنین میزگرد «زبان و ادب فارسی در شبه قاره؛ از دیرباز تا امروز» با حضور غلامعلی حدادعادل، رودراگائوراو شرست، بلرام شکلا، آزرمیدخت صفوی، شریف حسین قاسمی، چندر شیکهر و محمدرضا نصیری، «فردوسی و بازتاب آن در شبه‌قاره» با سخنرانی فریبا شکوهی و «قوالی و پیوند آن با زبان فارسی در شبه‌قاره» با سخنرانی هادی آزاد صفایی از برنامه‌های گروه دانشنامه زبان و ادب فارسی در شبه‌قاره هند هستند که از ساعت ۹ تا ۱۱:۳۰ در تالار دکتر شهیدی فرهنگستان برگزار خواهند شد.

برنامه گروه «زبان و یارانه» از ساعت ۱۱ تا ۱۲ در تالار گل‌گلاب فرهنگستان به این شرح است: «تبدیل خودکار گفتارنویسی به فارسی معیار بر اساس دستور خط مصوب فرهنگستان» با سخنرانی مسعود قیومی و «گزارش همایش زبان و خط فارسی گفتاری و دستور خط گفتارنویسی معیار فارسی» با سخنرانی مریم مسگر خویی.

نشست مسئولان دفتر‌های ارتباط با فرهنگستان دانشگاه‌ها از ساعت ۱۴ تا ۱۶ در تالار شهیدی، برنامه پایانی این نشست‌ها خواهد بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->