به گزارش شهرآرانیوز، عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه و شهرسازی، در آیین بهرهبرداری همزمان از ۱۸ دفتر توسعه محله اظهار کرد: تلاش ما این است که مقارن با میلاد مبارک امامرضا(ع)، افتتاح این دفاتر آغازی برای بهبود بافتهای ناکارآمد استان خراسان رضوی باشد. یکی از رویکردهای بنیادین در توسعه شهری، برنامهریزی از پایین به بالا و توجه به خواست و نظر و دیدگاه ساکنان محلات است که در این حوزه، دفاتر تسهیلگری پیشانی کار محسوب میشوند.
وی در ادامه با تشریح اهداف راهاندازی این دفاتر افزود: دفاتر تسهیلگری قرار است در این موضوع بسیار مهم به مدیریت شهری و شرکت بازآفرینی شهری بهنمایندگی از وزارت راه و شهرسازی و دولت کمک کنند و رابطی بین مردم و نهادهای متولی و مسئول باشند. همچنین برای توانمندسازی مردم در شناخت صحیح و حل درست مسائلشان بکوشند و تشکلهای مردمی را برای حل مشکلات محله تشکیل دهند.
رئیس سازمان بازآفرینی شهری درنهایت خاطرنشان کرد: علاوه بر تجربههای خوبی که در کشور وجود دارد، این دفاتر نیز نقش مهمی در رسیدگی به چالشهای موجود دارند. امید است که خراسان رضوی در این زمینه پیشرو و پیشتاز باشد و به یمن همجواری با امامرضا(ع)، انرژی مضاعفی برای همه استانهای کشور ایجاد شود.
مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری شهرداری مشهد نیز در ادامه این مراسم با تأکید بر ضرورت فعالیت دفاتر تسهیلگری بهعنوان رابط مردم و مدیران شهری گفت: این دفاتر فعالیت شبانهروزی دارند و بهجز کاربریهای تخصصی در شناسایی و انعکاس چالشهای مناطق هدف بازآفرینی، به نوعی مراکز مراجعه مردم نیز محسوب میشوند. در عمده این دفاتر به همت مدیران شهری، زیرساختهای فرهنگی و خدماتی هم ایجاد شده و بهموازات حضور مستمر بیش از ۷۰ کارشناس در سه حوزه اجتماعی، اقتصادی و شهرسازی، کتابخانه، مراکز برپایی کلاسهای آموزشی و اجرای برنامههای فرهنگی هم ذیل این دفاتر در اختیار اهالی محلات هدف بازآفرینی قرار میگیرد.
به گفته عبداللهزاده، امروزه در مشهدالرضا(ع) ۱۷۱ محله وجود دارد که از این شمار، ۷۲ محله در زمره مناطق هدف بازآفرینی قرار دارند. بر همین اساس و با بهرهبرداری از این ۱۸ دفتر، مشهد نخستین کلانشهر کشور است که تمام محلات هدف بازآفرینی آن تحت پوشش حمایتهای تخصصی و مشاورههای کارشناسی دفاتر تسهیلگر قرار میگیرند.