وزیر فرهنگ در مشهد: ایران امروز به منطق رضوی نیاز دارد ۳۵ هزار اثر هنری در جشنواره امام‌رضا(ع)، بزرگ‌ترین گردهمایی فرهنگی کشور جشنواره بین‌المللی امام‌رضا(ع) مبدأ تحولات فرهنگی و هنری در کشور است جشنواره امام‌رضا(ع)، بستری برای معرفی خادمان رضوی در عرصه فرهنگ و هنر بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی امام‌رضا(ع) با تجلیل از مادر شهید رئیسی در مشهد آغاز شد نشست شورای سیاست‌گذاری رویداد فرهنگی‌پژوهشی معارف، سیره و فرهنگ امام‌رضا(ع) در مشهد برگزار شد + فیلم پژوهش‌های معارفی بدون‌کاربرد، چالشی است که باید حل شود هشتگ «ایرانِ امام‌رضا(ع)» ترند شد فقط ۲ درصد مجلات علوم انسانی ایران در پایگاه‌های استنادی ثبت شده‌اند لزوم بهره‌گیری از ظرفیت بازیگران و اندیشمندان در جشنواره‌های رضوی لزوم تولید و ترویج معارف رضوی برپایه زیرساخت‌های معرفتی و فرهنگی‌هنری ویدئو | تفحص پیکر شهیدی با قمقمۀ پر آب نقاشی «عطاء السلطان» به‌مناسبت سالروز ولادت امام‌رضا‌(ع) منتشر شد + عکس دومین دیوارنگاره تعاملی «ایرانِ امام‌رضا(ع)» در حرم مطهر رضوی کتیبه‌نگاری شد هرچه دارم، از امام رضا (ع) دارم| ناگفته‌های خدمت در حرم مطهر رضوی در گفت‌وگوی شهرآرانیوز با فرمانده نیروی دریایی ارتش توزیع ۵۰۰ هزار وعده پذیرایی در بزرگ‌ترین موکب جشن خیابانی امام‌رضا(ع) پخش زنده حرم امام‌رضا(ع) در شب میلاد امام هشتم + پخش ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر اختتامیه استانی سیزدهمین دوره نمایشگاه‌های مدرسه انقلاب در مشهد برگزار شد | بیش از ۶۰۰ مدرسه در استان میزبان نمایشگاه‌های انقلاب+ویدئو سرلشکر سلامی در مشهد: در‌های جهنم را به روی صهیونیست‌ها باز می‌کنیم | برای جنگ در هر مقیاسی آماده هستیم + فیلم برگزاری مراسم اولین سالگرد شهادت شهیدجمهور در حرم امام‌رضا(ع) (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

فقط ۲ درصد مجلات علوم انسانی ایران در پایگاه‌های استنادی ثبت شده‌اند

  • کد خبر: ۳۳۱۶۰۹
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۶
فقط ۲ درصد مجلات علوم انسانی ایران در پایگاه‌های استنادی ثبت شده‌اند
عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: تنها ۲ درصد از مجلات علوم انسانی ایران در پایگاه‌های استنادی ثبت شده‌اند؛ رقمی که نشان‌دهنده چالش‌های جدی این حوزه است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام علیرضا واسعی، امروز (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دومین نشست شورای سیاست‌گذاری بیست‌ویکمین رویداد فرهنگی‌پژوهشی معارف، سیره و فرهنگ امام‌رضا(ع)، یکی از بحث‌های مهم مربوط به ثبت مجلات بنیاد در پایگاه‌های استنادی را مطرح کرد.

وی افزود: نماینده محترم وزارت علوم توضیح دادند که در ایران تنها دو درصد مجلات حوزه علوم انسانی در پایگاه‌های استنادی ثبت شده‌اند، در حالی که رشته‌های فنی و علوم پایه حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد ثبت دارند.

حجت‌الاسلام واسعی افزود: چرا این وضعیت در کشور ما چنین است. آنچه درنهایت بیان شد این بود که علوم انسانی هنوز در جامعه ما در جایگاه واقعی خود ننشسته است.

وی در توضیح نیازسازی گفت: جامعه‌ای که داعیه پیروی از پیشوایان مذهبی را دارد و مدعی است بهترین مسیر حیات اسلامی را دنبال می‌کند، باید بهترین راه زیست ولایی و اسلامی را شناسایی و معرفی کند. این همان چیزی است که «نیازسازی» می‌نامیم؛ یعنی نه‌فقط پاسخ به نیاز‌های شناخته‌شده، بلکه ایجاد و معرفی نیاز‌هایی که جامعه برای تعالی و پیشرفت به آن‌ها احتیاج دارد.

حجت‌الاسلام واسعی به سه مسئله اساسی که بنیاد شناسایی کرده است، اشاره کرد و گفت: نخست مقوله اخلاق و سبک زندگی است که امروزه به‌شدت به پرداختن به آن نیازمندیم. رهبر معظم انقلاب هم بار‌ها بر اهمیت این موضوع تأکید کرده‌اند.

وی ادامه داد: دومین مسئله، مسئله تمدن یا به تعبیر دقیق‌تر، حیات تمدنی است؛ تمدن به‌معنای متنی و محتوایی، نه‌فقط ابزار‌ها و ظواهر. به‌تعبیر یکی از نویسندگان، تمدن آدم مهم است، نه تمدن آهن. اگر آن بنیان اصلی تمدن وجود داشته باشد، ابزار‌ها و جلوه‌های دیگر خودبه‌خود پدید می‌آیند.

او ادامه داد: سومین مسئله کلیدی، بحث حکمرانی است؛ یعنی همان نظام‌مندی و سامان‌دهی امور که لازمه مدیریت و پیشبرد دیگر حوزه‌هاست. بنیاد با تمرکز بر این سه مسئله، در قالب پنج همایش علمی فعالیت می‌کند و به نظر می‌رسد مسیر موفقی را طی کرده است. در این مسیر، هم نگاه آسیب‌شناسانه به گذشته و راهی که پیموده‌ایم داریم و هم ارائه راهکار‌هایی معطوف به نتایج و دستاورد‌های قابل‌پیگیری.

این عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پایان گفت: امیدواریم با همراهی متخصصان و نخبگان هر حوزه بتوانیم به راهکار‌های مؤثر و کارآمد برسیم و نیاز‌های واقعی و اساسی جامعه را به‌درستی شناسایی و پاسخگویی کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->